Forside > Sundhed > Opskrifter > Æggekage
Aftensmad

Æggekage

Ingredienser

4 Personer

  • 100 g bacon i tynde skiver
  • 500 g kogte kartofler
  • 4 æg
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 2 tomater
  • 1 bundt purløg

    Tilbehør

    • 200 g fuldkornsbrød
    • 200 g salat

    Tilberedning

    Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk. være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over kartoflerne. Skru ned til middelhøj varme og dæk panden med et låg eller sølvpapir. Lad æggekagen stege i 10-15 min., til al æggemassen er stivnet. Skær tomaterne i både og læg dem og baconskiverne ovenpå æggekagen. Drys med finthakket purløg.

    Frugt og grønt*

    Ca. 75 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1225 kj
    (300 kcal)

    Kulhydrat

    46 g

    Fedt

    8 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet