Forside > Sundhed > Opskrifter > Æggekage
Aftensmad

Æggekage

Ingredienser

4 Personer

  • 100 g bacon i tynde skiver
  • 500 g kogte kartofler
  • 4 æg
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • ½ dl mælk
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 2 tomater
  • 1 bundt purløg

    Tilbehør

    • 200 g fuldkornsbrød
    • 200 g salat

    Del og print opskriften

    Tilberedning

    Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk. være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen i en skål og hæld blandingen over kartoflerne. Skru ned til middelhøj varme og dæk panden med et låg eller sølvpapir. Lad æggekagen stege i 10-15 min., til al æggemassen er stivnet. Skær tomaterne i både og læg dem og baconskiverne ovenpå æggekagen. Drys med finthakket purløg.

    Frugt og grønt*

    Ca. 75 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1225 KJ
    (300 kcal)

    Kulhydrat

    46 g

    Fedt

    8 g

    Heraf mættet fedt

    3 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet