Ingredienser
4 Personer
Blomkåls-gazpacho
- 1 blomkål
- 1 agurk
- 1 æble
- 1 l grønsagsbouillon
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. karry
Brødcroutoner
- 300 g hvedebrød uden kerner og skorpe
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. timian
Del og print opskriften
Tilberedning
Blomkåls-gazpacho
Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern.
Damp blomkål i halvdelen af bouillonen, til den er mør. Kom blomkål og bouillon i en blender sammen med agurk, æble og presset hvidløg. Blend til en tykflydende suppe. Justér konsistensen med resten af bouillonen. Smag suppen til med salt og peber, og afkøl den.
Varm olien på en pande. Tilsæt karry, og rist resten af blomkålsbuketterne i et par minutter.
Brødcroutoner
Skær brødet i tern, og vend dem med olien. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og timian, og steg croutonerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Servér suppen med croutoner, agurkebånd og stegt blomkål.
Frugt og grønt*
Ca. 212 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1342 KJKulhydrat
50 gFedt
10.4 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet