Forside > Sundhed > Opskrifter > Græskarsuppe med sprøde croutoner og porrer
Aftensmad

Græskarsuppe med sprøde croutoner og porrer

Ingredienser

4 Personer

Græskarsuppe

  • 500 g græskarkød fx hokkaido eller butternut
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1½ liter hønsefond eller bouillon
  • 1 citron
  • 1 tsk. salt
  • peber

Sprøde croutoner

  • 2 skiver surdejsbrød
  • 1 spsk. olivenolie

Porrer

  • 2 porrer
  • 1 lille bundt koriander

Tilbehør

  • 200 g groft hvedebrød

Tilberedning

Græskarsuppe
Skær græskarkødet i tern, og hak løget.

Varm olien i en gryde, og brun løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskar, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt.

Tilsæt hønsefond/bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Sprøde croutoner
Skær brødet i tern, og vend med olien. Fordel brødet på en bageplade med bagepapir, og rist brødet i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter, til croutonerne er gyldne.

Porrer
Skær porrerne i strimler, og damp dem i 1 minut. Afdryp porrerne.

Servér suppen med croutoner, porrer, koriander og brød.