Forside > Sundhed > Opskrifter > Fuldkornsstykker med havredrys
Morgenmad

Fuldkornsstykker med havredrys

Ingredienser

4 Personer

  • 3 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel 0,5 %
  • 50 g gær
  • 250 g gulerødder
  • 50 g solsikkefrø
  • 50 g rugkerner
  • 1 tsk. salt
  • 150 g havregryn
  • 300 g fuldkornsspeltmel
  • 50 g havregryn til drys
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    12 stk. 

    Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri.

    Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.

    Kom revne gulerødder, solsikkefrø, rugkerner, salt og havregryn i væsken. Tilsæt speltmel og ælt dejen til den er sammenhængende, men stadig klistret. Det bedste resultat opnås, hvis du rører dejen på en røremaskine.

    Dyp en ske i koldt vand. Form dejen skødesløst til 12 boller. Vend dem i havregryn, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time.

    Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter. Sluk ovnen, og lad bollerne stå i ydereligere 10 minutter, inden de tages ud og afkøles på en bagerist.

    Energifordeling*

    800 KJ
    (200 kcal)

    Kulhydrat

    36 g

    Fedt

    4 g

    Heraf mættet fedt

    1 g

    Kostfibre

    6 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet