Forside > Sundhed > Opskrifter > Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon
Aftensmad

Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon

Ingredienser

4 Personer

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 5 stilke timian
  • salt og peber
  • 75 g sorte oliven med sten
  • 1 blomkål
  • 1bundt persille

Svinemørbrad med bacon

  • 1 svinemørbrad
  • salt og peber
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 100 g bacon

Tilbehør

  • 300 g fuldkornscouscous

Del og print opskriften

Tilberedning

Tomatsauce
Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt  tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et  ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem i tomatsaucen. Pensl blomkålen med resten af olien.

Bag retten i 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader, til  blomkålen er gylden og mør. Drys med grofthakket persille inden servering.

Svinemørbrad  med bacon
Skær fedt og sener af mørbraden. Krydr kødet med salt,  peber og rosmarin. Rul baconen omkring mørbraden, læg den i et ovnfast fad eller på et stykke bagepapir, og steg den ved 200 grader i ca. 40 minutter. Lad  mørbraden trække i 5 minutter, og skær den i skiver.

Tilbehør
Kog couscoussen som angivet på emballagen. Løsn den med en gaffel inden servering.

Servér mørbrad med bagte blomkål og couscous.

Frugt og grønt*

Ca. 289 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2575 KJ
(614 kcal)

Kulhydrat

74 g

Fedt

18 g

Heraf mættet fedt

4.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet