Forside > Sundhed > Opskrifter > Spinatvafler med rejer, avocado og spinat
Aftensmad

Spinatvafler med rejer, avocado og spinat

Ingredienser

4 Personer

Spinatvafler (8 stk. 4 dobbelte belgiske vafler)

  • 200 g frossen helbladet spinat
  • 3 æg
  • 75 g havregryn
  • 1 spsk. fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Topping

  • 200 g babyspinat
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 avokado
  • Saft af ½ citron
  • 200 g rejer
  • 1 lille bundt purløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Del og print opskriften

Tilberedning

Optø spinaten, og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken, og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldne. Gentag med resten af dejen.

Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Halvér avokado, og fjern stenen. Skær avokado i tynde skiver og pres citronsaft over.

Top vaflerne med spinatblade, grøn peber, avokado og rejer og drys purløg over. Krydr med salt og peber.

 

 

 

 

 

Frugt og grønt*

Ca. 150 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1200 KJ
(300 kcal)

Kulhydrat

20 g

Protein

25 g

Fedt

14 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet