Ingredienser
4 Personer
Spinatvafler (8 stk. 4 dobbelte belgiske vafler)
- 200 g frossen helbladet spinat
- 3 æg
- 75 g havregryn
- 1 spsk. fuldkornshvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 2 dl minimælk
- 1 spsk. olivenolie til stegning
Topping
- 200 g babyspinat
- 1 grøn peberfrugt
- 1 avokado
- Saft af ½ citron
- 200 g rejer
- 1 lille bundt purløg
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Del og print opskriften
Tilberedning
Optø spinaten, og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken, og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk vaffeljernet, og bag vaflerne, til de er gyldne. Gentag med resten af dejen.
Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Halvér avokado, og fjern stenen. Skær avokado i tynde skiver og pres citronsaft over.
Top vaflerne med spinatblade, grøn peber, avokado og rejer og drys purløg over. Krydr med salt og peber.
Frugt og grønt*
Ca. 150 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1200 KJ
(300 kcal)
Kulhydrat
20 gProtein
25 gFedt
14 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet