Forside > Sundhed > Opskrifter > Baba ganoush – auberginedip med tahin
Snacks

Baba ganoush – auberginedip med tahin

Ingredienser

4 Personer

Baba ganoush

  • 2 store auberginer
  • 3 spsk. tahin (sesampasta)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • Saft af 1 citron

Pynt

  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Tilbehør

  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød

Tilberedning

Baba ganoush
Tænd ovnen på 200 grader.

Bag auberginerne hele i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er sorte, rynkede og faldet sammen. Lad dem køle af.

Skrab indmaden ud med en ske, kom det i en sigte og tryk væden ud. Mos indmaden af auberginen.

Rør tahinen ud med vand i en lille skål. Rør det sammen med auberginen, presset hvidløg og olie til en grov creme. Smag til med salt og citronsaft.

Smør baba ganoush ud på en flad tallerken og drys med paprika, spidskommen og finthakket persille. Servér med pitabrød.

Tip! Auberginerne kan også bages på grill i ovnen, så får baba ganoushen en lidt mere røget smag. Prik auberginerne først, eller skær et par små snit i dem, ellers kan de eksplodere i ovnen.