Forside > Sundhed > Opskrifter > Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce
Aftensmad

Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

Ingredienser

4 Personer

Bagte kartofler

  • 800 g små kartofler
  • 1 spsk. olie
  • 2-3 kviste rosmarin eller 2 tsk. tørret rosmarin
  • salt og peber

Andebryst

  • 2 andebrystfileter
  • 1 spsk. olie
  • salt og peber

Kålsalat

  • 1 lille kålhoved, fx hvidkål, savojkål eller rødkål
  • 1½ tsk. salt
  • 1½ tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 50 g smuttede mandler
  • saft af 1 appelsin

Tranebærsauce

  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. honning
  • 1½ dl bouillon
  • 2 dl tranebærjuice
  • 100 g frosne eller friske tranebær
  • 2 tsk. majsstivelse
  • ½ dl vand
  • salt og peber

Del og print opskriften

Tilberedning

Bagte kartofler
Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre.

Andebryst
Rids skindet på andebrystfileterne. Varm olien på en slip let-pande og brun andekødet på skindsiden. Læg kødet i et ovnfast fad med skindsiden opad og krydr det med salt og peber. Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Kålsalat
Halvér kålhovedet. Fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen meget fint. Drys kålen med salt og sukker og kram det godt ind i kålen. Lad den stå og mørne i ca. 20 minutter.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus og skær æblerne i både. Skræl appelsinerne og skær dem i fileter. Rist mandlerne på en tør pande. Vend æbler, appelsiner og mandler med kål og dryp appelsinsaft over.

Tranebærsauce
Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løget heri. Tilsæt balsamico og honning og lad det simre et par minutter. Hæld bouillon ved og kog det op. Tilsæt tranebærjuice og kog saucen ved svag varme i ca. 3 minutter. Tilsæt tranebærrene og kog i ca. 5 minutter. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, hæld jævningen i saucen under forsigtig omrøring og lad den koge i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Servér andebryst i skiver med kålsalat, bagte kartofler og tranebærsauce.

Frugt og grønt*

Ca. 402 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

3108 KJ
(740 kcal)

Kulhydrat

85 g

Fedt

24 g

Heraf mættet fedt

5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet