GIV LIV

Kage

  • Gulerodskage med rosiner og krydderier

    Pisk brun farin med skyr og nøddeolie. Tilsæt æggene, et ad gangen og rør undervejs. Kom hvid fuldkornshvedemel i en skål sammen med natron, kanel, nellike og salt, og rør det i dejen sammen med de revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i en springform – ca. 25 cm diameter – foret med bagepapir og… Læs mere »

  • Rabarberkage med skyrcreme

    Rabarberkage Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må… Læs mere »

  • Roulade med bærkompot

    Bærkompot Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Skyl bærrene, og kom dem i en gryde med sukkeret. Kog op og lad bærrene koge, til de er møre. Blend dem let, uden at blende dem helt ud. Tag husblassen op af vandet, og lad det smelte i de varme bær. Smag eventuelt… Læs mere »

  • Havregrynskager med chokolade

    Ca. 24 stk. Havregrynskager Tænd ovnen på 170 grader. Rør alle ingredienserne sammen. Sæt kagerne a ca. 2 tsk. dej med god afstand imellem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad kagerne køle af. Chokoladeglasur Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Læg kagerne tæt på et… Læs mere »

  • Citronmåne

    Bland citronskal med sukker. Rør det rundt med et piskeris, så olien fra citronskallen kommer ud og blander sig med sukkeret. Skræl og bag gulerødderne til de er møre (160 grader i ca. 12 minutter). Så tilsætter vi æg, skyr og saft af citroner. Det hele piskes sammen, inden man kommer mel, bagepulver smeltet smør… Læs mere »

  • Kanelstang med remonce

    1 kanelstang (ca. 10 stk.) Dej Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel og æg og rør godt sammen. Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Roulade med blåbær og flødeostcreme

    Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen, helst ikke… Læs mere »

  • Små bærkager

    Små bærkager

    Kager Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Bland kartoffelmel med hvedemel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør de to slags mel, moste kartofler og reven marcipan i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i 12 små smurte forme med løs bund ca. 8 cm diameter og… Læs mere »

  • Basbousa - kokoskage med rosenvand

    Basbousa – Kokoskage med rosenvand

    Kage Tænd ovnen på 200 grader. Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.… Læs mere »

  • Marmoreret banankage

    16 stk. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk olie med sukker og vaniljekorn et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk videre ca. 5 minutter. Bland hvid fuldkornshvede med bagepulver og sigt over dejen. Fold forsigtigt dejen. Mos bananerne, og vend dem i dejen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over… Læs mere »