GIV LIV

Kage

  • Roulade med blåbær og flødeostcreme

    Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen, helst ikke… Læs mere »

  • Små bærkager

    Små bærkager

    Kager Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Bland kartoffelmel med hvedemel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør de to slags mel, moste kartofler og reven marcipan i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i 12 små smurte forme med løs bund ca. 8 cm diameter og… Læs mere »

  • Basbousa - kokoskage med rosenvand

    Basbousa – Kokoskage med rosenvand

    Kage Tænd ovnen på 200 grader. Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.… Læs mere »

  • Marmoreret banankage

    16 stk. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk olie med sukker og vaniljekorn et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk videre ca. 5 minutter. Bland hvid fuldkornshvede med bagepulver og sigt over dejen. Fold forsigtigt dejen. Mos bananerne, og vend dem i dejen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over… Læs mere »

  • Bananbrød

    Bananbrød

    Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk brun farin og æg luftigt med en elpisker. Mos bananerne med en gaffel. Bland de tørre ingredienser sammen og vend i dejen sammen med yoghurt og moste bananer til en blød dej. Pensl eller beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i formen. Halver den sidste banan… Læs mere »

  • Bananbrød med tørret frugt

    1 brød/14 skiver Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Pisk brun farin og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvid hvede med hvedemel, kanel, ingefær, natron og salt. Rør melblandingen i dejen sammen med moste bananer, rosiner og hakkede dadler. Hæld dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm, foret med… Læs mere »

  • Æblemuffins

    10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. Bag… Læs mere »

  • Clafouti med rabarber

    Dej Pisk mælken med æg, sukker og vaniljesukker. Sigt melet i, og pisk dejen, til den er glat og uden klumper. Tilsæt revet citronskal. Lad dejen hvile, mens rabarberne tilberedes. Fyld Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm. Drys dem med sukker, og vend dem godt rundt. Fordel rabarberne i 4 smurte ildfaste… Læs mere »

  • Incir tatlisi – figenkage

    1 kage/15 stk. Kagebund Læg fignerne i blød i en skål med koldt vand i 1 time. Kassér vandet, og hak fignerne fint. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til en luftig skum. Bland mel og bagepulver og vend i æggemassen sammen med valnødder. Vend… Læs mere »

  • Gulerodsmuffins

    12 muffins Tænd ovnen på 175 grader. Pisk muskovadosukker og olie cremet. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier og vend i dejen sammen med revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag kagerne i ca. 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de… Læs mere »