GIV LIV

Frokost

 • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

  Fiskefrikadeller med grønkålssalat

  Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

 • Chana chaat - varm kikærtesalat

  Chana chaat – Varm kikærtesalat

  Varm kikærtesalat Skær løgene i ringe. Skær peberfrugt, tomater og agurk i tern. Hak chilien fint. Varm olien i en slip let pande og steg løgene. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 1 minut. Skrab limekødet ud med en ske og vend kødet og saften med løgene. Afdryp kikærterne og kom på panden. Sluk… Læs mere »

 • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

  Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

  Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »

 • Tabouleh - salat med bredbladet persille mynte og citron

  Tabouleh – Salat med persille, mynte og citron

  Tabouleh Skyl bulguren grundigt. Kom bulguren i en skål og overhæld den med 1 dl kogende vand. Læg en tallerken over og lad det trække i 5 minutter. Hæld citronsaft ved og lad det trække endnu 15 minutter. Hak persille og mynte. Skær tomaterne i små tern. Bland bulgur, krydderurter og tomat sammen. Pil og… Læs mere »

 • Fatair - brødpakker med spinatfyld

  Fatair – Brødpakker med spinatfyld

  Dej Smuldr gæret i vandet. Kom salt, olie og fuldkornmelet i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen, kom mel i, til dejen ikke klistrer mere. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Fyld Rens spinaten grundigt og hak den mellemgroft. Pil og hak løget fint. Varm olien i en stor gryde og… Læs mere »

 • Boerek - dejruller med oksekødsfyld

  Börek – Dejruller med oksekødsfyld

  Börek Pil løgene og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let pande og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme til de er klare. Tilsæt kødet og svits det med i 5 minutter. Hak persillen fint og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på… Læs mere »

 • Masala dosai - pangekager fra sri lanka med grøntsagsfyld og stærk chutney

  Masala dosai – Grøntsagsfyldte pandekager

  Dosai Kom urad og bukkehorn i en skål og dæk med vand og lad det stå i blød i 6 timer. Hæld udblødningsvandet fra, men gem det. Blend bønnerne og spæd til med vandet til konsistensen er som tynd pandekagedej. Rør rismel og salt i dejen og spæd med vand igen, til konsistensen igen er… Læs mere »

 • Blomkålspizza

  Blomkålspizza

  Del blomkål i buketter og kom den i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens. Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min. Del den i to dele og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde… Læs mere »

 • Laksetatar

  Laksetatar

  Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå. Skær æblet i små tern og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern. Rør en dressing… Læs mere »

 • Grøntsagsvafler a la okonomiyaki med sproed kaal, røget laks og quinoa

  Grønsagsvafler med kål, laks og quinoa

  Rør mel med bouillon til en tyk dej. Tilsæt salt. Pil og hak løget fint. Snit kålen fint. Vend kål og løg i dejen og tilsæt dernæst æggene. Opvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie. Hæld dej på og bag vaflerne til de er gyldne. Snit kålen fint og drys med sukker og salt. Vend… Læs mere »