GIV LIV

Frokost

  • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

    Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver.Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret salaten og… Læs mere »

  • Spinatboller

    10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

  • Kålsalat a la creme med æg og ristet rugbrød

    Kålsalat a la creme Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og… Læs mere »

  • Grønsagssnack med dip

    Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.  

  • Bønnesalat med stegte grønsager, cherrytomater og rucola

    Stegte grønsager Skær peberfrugter og squash i grove stykker. Pil løget og skær i tynde både. Varm olien på en slip let-pande, og steg grønsager med oregano ved god varme, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med reven citronskal, salt og peber. Skyl rucola, og slyng den tør. Halvér cherrytomaterne. Skyl… Læs mere »

  • Smørrebrød med fiskefrikadeller, ærtecreme og karse

    Fiskefrikadeller Hak fisken, og kom den i en food-processor. Drys med salt og blend fisken groft. Pil løget, riv det groft, og rør det med fisken sammen med æg, havregryn og mælk. Krydr fiskefarsen med frisk­kværnet peber, og sæt den tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Varm olien på en slip let-pande. Form frikadeller med… Læs mere »

  • Stegte sild med æble og rødløg

    Krydret lage Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen. Stegte sild Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild.… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »

  • Toast med bønnecreme og sprød topping

    Bønnecreme: Hak løgene groft og svits dem i 1 spsk. olie i en gryde ved middelhøj temperatur, til de bliver bløde og møre. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i kold vand og bland dem med løgene. Lad løg og bønner simre i 10 minutter. Rør i det ofte, så det ikke brænder på. Blend… Læs mere »

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »