GIV LIV

Frokost

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Amagersandwich med rygeost og skinke

    Smør de to skiver brød med rygeost og læg det sammen med skinke og salatblade. Anret med tomater og agurk i skiver eller stave. Kværn evt. lidt peber over.

  • Bagte kartofler med stenbiderrogn dressing og salat

    Bagte kartofler Skær et kryds i hver kartoffel, læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 1 time ved 200 grader. Prik i dem med en spids kniv, og mærk om de er møre. Bag dem længere, hvis de ikke er færdige. Stenbiderrogn dressing Rør den syrnede fløde med stenbiderrogn, finthakket rødløg og… Læs mere »

  • Bagte kartofler med torskerognsdressing

    Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »

  • Baked chilibeans med spejlæg og sprød skinke

    Baked chilibeans Udblød bønnerne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, dæk med vand og bring dem i kog. Lad bønnerne simre i ca. 1 time, til de er møre. Hæld kogevandet fra bønnerne. Skær chilierne i 3-4 store stykker og pres hvidløgene. Blend tomaterne. Varm… Læs mere »

  • Blomkåls-gazpacho med brødcroutoner

    Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »

  • Burger med pulled pork og fennikelsalat

    Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »

  • Bønnesalat med ansjoser

    Læg bønnerne i blød i en stor skål med rigeligt koldt vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over eller i minimum 10 timer. Kassér udblødningsvandet. Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med frisk vand og lad dem koge i 30-90 minutter, til de er møre uden at være kogt ud. Hæld bønnerne i en… Læs mere »

  • Caribiske fiskefrikadeller med salat af gulerod og mango

    Tilbehør: 1 dl brune ris pr person Skær fisken i mindre stykker og kom den i en foodprocessor. Kør fisken sej med saltet. Kom æg, mel, revet løg, hakket chili, friskrevet ingefær, en spiseskefuld limesaft, spidskommen og kokosmælk i. Kør det hele jævnt, men i så kort tid som muligt. Form farsen til frikadeller og steg… Læs mere »

  • Citron-koldskål med rugbrødscrunch og sommerbær

    200 g sommerbær fx jordbær, blåbær, ribs, hindbær spiselige sommerblomster Rugbrødscrunch Skær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til… Læs mere »