GIV LIV

Frokost

  • Kornsalat med bagte rødbeder, grønkål og vesterhavsost

    Kornsalat med bagte rødbeder Skur rødbederne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. (tiden afhænger af rødbedernes tykkelse), til de føles møre. Gnub skindet af, og skær rødbederne i mindre stykker. Tilbered gerne flere rødbeder, end du skal bruge, og gem dem til… Læs mere »

  • Tun to go

    Find opskrifterne på aioli her og ærte-avokadodip her. Kog bulgur som angivet på emballagen og afkøl. Afdryp tunen og rør med aioli og citronsaft. Smag til med salt og peber. Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Drys med sukker og salt og kram den godt. Skær peberfrugt i små tern. Fordel lagvis… Læs mere »

  • Stegt laks med hvidløgsyoghurt og sprød, fyldig kålsalat

    Fyldig kålsalat Kom kikærter i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå ca. 10 timer. Afdryp derefter kikærterne, og kog dem i friskt vand i ca. 40 min. Afdryp kikærterne, og tør dem. Tag 150 g fra, som du skal bruge til salaten. Fjern stokken og de yderste blade fra spidskålen. Snit… Læs mere »

  • Grønt smørrebrød med bagte rodfrugter

    Sennepscremen og de bagte rodfrugter finder du i denne opskrift. Smør brødet med lidt sennepscreme. Anret de bagte rodfrugter på rugbrød, og top med resten af sennepscremen og friske krydderurter. Krydr med peber.

  • Frokostsalat med rødder og kikærter

    Opskriften på bagte rodfrugter og sennepscremen finder du i denne opskrift. Skær kylling i skiver. Anret de bagte rodfrugter i en boks med kylling, og dryp sennepscreme over. Top med karse og ristede kikærter.  

  • Rugkernesalat med kål, avokado og dampet torsk

    Rugkernesalat Skyl kernerne og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kernerne. Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit den fint, fx på et mandolinjern. Halvér avokado, fjern stenen, og skær avokado i både eller tern. Pres citronsaft over. Skyl og hak persillen. Rist mandlerne på en tør pande og hak… Læs mere »

  • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

    Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret… Læs mere »

  • Spinatboller

    10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

  • Kålsalat a la creme med æg og ristet rugbrød

    Kålsalat a la creme Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og… Læs mere »

  • Grønsagssnack med dip

    Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.