GIV LIV

Frokost

  • Bønnesalat med stegte grønsager, cherrytomater og rucola

    Stegte grønsager Skær peberfrugter og squash i grove stykker. Pil løget og skær i tynde både. Varm olien på en slip let-pande, og steg grønsager med oregano ved god varme, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med reven citronskal, salt og peber. Skyl rucola, og slyng den tør. Halvér cherrytomaterne. Skyl… Læs mere »

  • Smørrebrød med fiskefrikadeller, ærtecreme og karse

    Fiskefrikadeller Hak fisken, og kom den i en food-processor. Drys med salt og blend fisken groft. Pil løget, riv det groft, og rør det med fisken sammen med æg, havregryn og mælk. Krydr fiskefarsen med frisk­kværnet peber, og sæt den tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Varm olien på en slip let-pande. Form frikadeller med… Læs mere »

  • Stegte sild med æble og rødløg

    Krydret lage Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen. Stegte sild Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild.… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »

  • Toast med bønnecreme og sprød topping

    Bønnecreme: Hak løgene groft og svits dem i 1 spsk. olie i en gryde ved middelhøj temperatur, til de bliver bløde og møre. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i kold vand og bland dem med løgene. Lad løg og bønner simre i 10 minutter. Rør i det ofte, så det ikke brænder på. Blend… Læs mere »

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

  • Rejesalat med blomkål

    Skær ca. 1/6 af blomkålen i tynde skiver og gem dem til pynt. Skær resten af blomkålen i små buketter og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe godt af i en sigte. Fjern frø og frøstanden fra… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

  • Chana chaat - varm kikærtesalat

    Chana chaat – Varm kikærtesalat

    Varm kikærtesalat Skær løgene i ringe. Skær peberfrugt, tomater og agurk i tern. Hak chilien fint. Varm olien i en slip let pande og steg løgene. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 1 minut. Skrab limekødet ud med en ske og vend kødet og saften med løgene. Afdryp kikærterne og kom på panden. Sluk… Læs mere »

  • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

    Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

    Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »