GIV LIV

Frokost

  • Blomkålspizza

    Blomkålspizza

    Del blomkål i buketter og kom den i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens. Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min. Del den i to dele og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde… Læs mere »

  • Laksetatar

    Laksetatar

    Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå. Skær æblet i små tern og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern. Rør en dressing… Læs mere »

  • Grøntsagsvafler a la okonomiyaki med sproed kaal, røget laks og quinoa

    Grønsagsvafler med kål, laks og quinoa

    Rør mel med bouillon til en tyk dej. Tilsæt salt. Pil og hak løget fint. Snit kålen fint. Vend kål og løg i dejen og tilsæt dernæst æggene. Opvarm vaffeljernet og pensl med lidt olie. Hæld dej på og bag vaflerne til de er gyldne. Snit kålen fint og drys med sukker og salt. Vend… Læs mere »

  • Rødbedebøffer i sprød salat med bagte søde kartofler

    Rødbedebøffer i sprød salat med søde kartofler

    Rødbedebøffer Skyl linserne godt og kog dem møre. Afdryp linserne. Hak løget og pres hvidløget. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Blend evt. linserne lidt inden de røres med løg, hvidløg, rødbeder, spidskommen, æg og kikærtemel. Krydr med salt og peber. Form farsen til 4 hakkebøffer og læg dem… Læs mere »

  • Spinatvafler med rejer, avocado og spinat

    Spinatvafler med rejer, avocado og spinat

    Optø spinaten og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk og bag vaflerne til de er gyldne. Gentage… Læs mere »

  • Avocadosalat med sprød kål og chili

    Avocadosalat med sprød kål og chili

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamame bønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak… Læs mere »

  • Bananbrød med tørret frugt

    1 brød/14 skiver Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Pisk brun farin og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvid hvede med hvedemel, kanel, ingefær, natron og salt. Rør melblandingen i dejen sammen med moste bananer, rosiner og hakkede dadler. Hæld dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm, foret med… Læs mere »

  • Forårs quinoabowl med rejer og urtecreme

    Quinoabowl Kog quinoa som angivet på emballagen og afdryp. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i et minut. Skær asparges i snitter. Skær avokado i lameller og radiser i skiver. Skyl og slyng spinaten tør, skær agurk i tern og tomater i både. Urtecreme Skyl krydderurter og afdryp. Blend krydder-urter med… Læs mere »

  • Smørrebrød med sild og porrecreme

    Marinerede sild Klip sildene over på midten, og klip finnerne af. Skær hver filet i 3 skiver på skrå, og læg dem i et fad. Skær løget i skiver. Kog eddike, sukker, salt og peber op i en gryde. Kom løgskiverne i lagen og kog et par minutter, og hæld lagen over sildene. Sildene er… Læs mere »

  • Stegte sild med kålstuvning og rosenkål

    Kålstuvning Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver. Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp. Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken… Læs mere »