GIV LIV

Frokost

 • Grønt smørrebrød med bagte rodfrugter

  Smør brødet med lidt sennepscreme. Anret de bagte rodfrugter på rugbrød, og top med resten af sennepscremen og friske krydderurter. Krydr med peber.

 • Frokostsalat med rødder og kikærter

  Opskriften på bagte rodfrugter og sennepscremen finder du i denne opskrift. Skær kylling i skiver. Anret de bagte rodfrugter i en boks med kylling, og dryp sennepscreme over. Top med karse og ristede kikærter.  

 • Rugkernesalat med kål, avokado og dampet torsk

  Rugkernesalat Skyl kernerne og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kernerne. Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit den fint, fx på et mandolinjern. Halvér avokado, fjern stenen, og skær avokado i både eller tern. Pres citronsaft over. Skyl og hak persillen. Rist mandlerne på en tør pande og hak… Læs mere »

 • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

  Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver.Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret salaten og… Læs mere »

 • Spinatboller

  10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

 • Kålsalat a la creme med æg og ristet rugbrød

  Kålsalat a la creme Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og… Læs mere »

 • Grønsagssnack med dip

  Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.  

 • Bønnesalat med stegte grønsager, cherrytomater og rucola

  Stegte grønsager Skær peberfrugter og squash i grove stykker. Pil løget og skær i tynde både. Varm olien på en slip let-pande, og steg grønsager med oregano ved god varme, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med reven citronskal, salt og peber. Skyl rucola, og slyng den tør. Halvér cherrytomaterne. Skyl… Læs mere »

 • Smørrebrød med fiskefrikadeller, ærtecreme og karse

  Fiskefrikadeller Hak fisken, og kom den i en food-processor. Drys med salt og blend fisken groft. Pil løget, riv det groft, og rør det med fisken sammen med æg, havregryn og mælk. Krydr fiskefarsen med frisk­kværnet peber, og sæt den tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Varm olien på en slip let-pande. Form frikadeller med… Læs mere »

 • Stegte sild med æble og rødløg

  Krydret lage Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen. Stegte sild Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild.… Læs mere »