ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Frokost

Frokost

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Amagersandwich med rygeost og skinke

    Smør de to skiver brød med rygeost og læg det sammen med skinke og salatblade. Anret med tomater og agurk i skiver eller stave. Kværn evt. lidt peber over.

  • Artiskoksuppe

    Dræn artiskokkerne og tag lidt fra til pynt. Blend resten med bouillon til en ensartet konsistens. Rør forsigtigt yoghurt i, smag suppen til med salt og peber, og stil den i køleskabet. Servér suppen med artiskokstykker og rejer og pynt eventuelt med kørvel. Spis brød til. Tip: Suppen kan selvfølgelig tilberedes af friskkogte artiskokker, artiskokbunde… Læs mere »

  • Aspargestærte med tomatsalsa

    Aspargestærte Hak løget. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem taglagt i bunden af et smurt tærtefad. Knæk den nederst træede ende af aspargesene, og snit dem. Damp asparges i 2 minutter, og afdryp. Varm olien på en pande. Svits løg og presset hvidløg et par minutter. Pisk æg med creme fraiche, og krydr med… Læs mere »

  • Auberginetatar

    Bag de hele auberginer i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de føles helt bløde. Sæt ovnen på grill. Halver peberfrugterne, fjern kerner og frøstol og grill dem i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom peberfrugterne i plastpose og lad dem køle lidt af. Fjern skindet og skær peberfrugterne… Læs mere »

  • Bagte kartofler med torskerognsdressing

    Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »

  • Baked chilibeans med spejlæg og sprød skinke

    Baked chilibeans Udblød bønnerne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, dæk med vand og bring dem i kog. Lad bønnerne simre i ca. 1 time, til de er møre. Hæld kogevandet fra bønnerne. Skær chilierne i 3-4 store stykker og pres hvidløgene. Blend tomaterne. Varm… Læs mere »

  • Blomkåls-gazpacho med brødcroutoner

    Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »

  • Brunkål med medisterpølse

    Tilbehør: 2 skiver rugbrød, 100 g, pr person og eventuelt sennep Skær hvidkålen i fine strimler og æblerne i tynde både. Smelt sukkeret ved svag varme i en tykbundet gryde. Tilsæt den flydende margarine. Brun kålen i sukkerblandingen. Lad det simre i ca. 30 minutter, til kålen er knap mør. Skær æblerne i tynde skiver og… Læs mere »

  • Bruschetta med aubergine og basilikumtomater

    Bag auberginer og hvidløg i ovnen ved 200 grader i 45- 50 minutter til auberginerne føles bløde. Flæk auberginerne og skrab kødet ud med en ske. Smut hvidløgsfeddene. Hak auberginekød og hvidløg groft, evt. i en foodprocessor. Smag blandingen til med salt og peber. Halver tomaterne og hak basilikummen. Mariner tomaterne i olie og citronsaft… Læs mere »