GIV LIV

Fjerkræ

  • Kartoffelfad med feta og citron og tomatsalat med kyllingehjerter

    Kartoffelfad Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tynde skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint. Riv citronskallen fint. Læg kartofler og løg i lag i et ovnfast fad, og drys smuldret feta, hvidløg, rosmarin, citronskal, salt og peber mellem lagene. Dryp med olivenolie, og hæld ¾ dl vand ved. Dæk fadet… Læs mere »

  • Kalkunbryst i peberrodssauce

    Kalkunbryst Skær kalkunbrystet i tern. Pil og hak løgene. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt kødet og steg det i ca. 5 minutter. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt hønsebouillon og kog kødet under låg i ca. 20 minutter ved svag varme, til kødet er mørt.… Læs mere »

  • Græsk kylling i fad med tzatziki

    Græsk kylling i fad Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter. Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både.… Læs mere »

  • Æblekylling med ovnfritter og bønnesalat

    Æblekylling Del kyllingelårene i ledet til over- og underlår. Skær æblet i både, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Skub så mange æbleskiver som muligt ind under skindet på kyllingelårene. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og timianblade. Steg kyllingelårene i ovnen ved 200 grader i 35… Læs mere »

  • Kyllingespyd med sommerslaw og grillede majs

    Kyllingespyd Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt, olivenolie og citronsaft. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Sæt kødet på spyd, og grill i dem ca. 4-5 minutter. Vend spyddene undervejs. Sommerslaw Fjern de yderste… Læs mere »

  • Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger… Læs mere »

  • Chicken pulao - stegte ris med kylling og grøntsager

    Chicken pulao – Stegte ris, kylling og grøntsager

    Kylling Pil skindet af kyllingelårene. Skær dem over i leddet og skær eventuelt overlåret i to stykker langs benet. Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Pil løget, skær det i grove stykker og læg i gryden. Pil hvidløg og skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg og ingefær i gryden og… Læs mere »

  • Chicken tikka masala - marinerede kyllingestykker i tandoorisauce

    Chicken tikka masala – Kylling i tandoorisauce

    Marineret kylling Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid. Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Butter chicken - kylling i karrysauce

    Butter Chicken – Kylling i karrysauce

    Marineret kylling Skær hvert kyllingebryst i 3 stykker eller mindre mundrette stykker. Vend kylling i limesaft og lad den trække ca. 10 minutter. Riv ingefær fint og bland det med yoghurt og krydderier til en marinade. Vend kyllingen i marinaden. Jo længere den får lov til at trække, des bedre bliver smagen. Læg kyllingen med… Læs mere »

  • Djaj wa zaitun - kylling med safran og gurkemeje

    Djaj wa zaitun – Kylling med safran og gurkemeje

    Marineret kylling Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker. Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time. Fyld Pil og hak løgene groft. Kom løg… Læs mere »