GIV LIV

Fjerkræ

  • Tandoori-kylling med asiatisk spidskål

    Tandoori-kylling Tænd ovnen på 225 grader. Fjern ben og skind fra kyllingelårene. Pak dem lidt sammen, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Pensl kyllingelårene med olie og krydr med Tandoori, salt og peber. Bag kyllingelårene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og kødet gennemstegt. Asiatisk spidskål Halvér spidskålen,… Læs mere »

  • Kyllingegullasch med mos

    Kyllingegullasch Skær kyllingelårene over i leddet. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Brun kyllingen i olien i en stor gryde, først på skindsiden, bagefter på den anden side. Læg kyllingen på en tallerken. Svits grønsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, finthakket hvidløg og vand eller bouillon og… Læs mere »

  • Buddha bowl med kylling, bønner og guacamole

    Buddha bowl Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, så det dækker, og kog i ca. 12 minutter. Afdryp kyllingen, og findel den med to gafler. Skyl bønnerne godt i en sigte og afdryp. Grønt Snit kålen fint. Klargør asparges-broccoli. Fjern de yderste blade og skægget af majsene. Halvér majsene, og kom dem i en… Læs mere »

  • Grillet cæsarsalat med kylling

    Brødcroutoner Skær brødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist brødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt. Drys med salt. Kylling Skær kødet i mindre stykker. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og grill på begge sider, til kødsaften er klar. Vinaigrette Rør… Læs mere »

  • Grillet kylling og aubergine med yoghurt-dressing

    Grillet kylling Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak løg, hvidløg og chili meget fint, og rør det sammen med kyllinge­farsen. Hak de ristede mandler og de sorte oliven groft. Vend begge dele i kyllingefarsen sam­men med limesaft og de øvrige krydderier. Form farsen til 8 aflange mini­pølser, og sæt… Læs mere »

  • Kyllingespyd med barbecuesauce og fyldig bulgursalat

    Tilberedningstid ca. 25 min. Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Bulgursalat Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen og afkøl, mens du snitter grønt. Pil og hak løget. Snit kålen fint. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Hak tomaterne –… Læs mere »

  • Lynstegt kylling med grønt og ristede cashewnødder

    Skær kyllingefileterne i fingerstykke strimler. Skær broccoliblomsten i små buketter. Skræl stokken, skær den tørre ende af, og skær den i skiver. Skær peberfrugterne i tynde strimler og skær løgene i tynde både. Hak ingefæren fint. Flæk cashewnødderne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune. Læg dem på… Læs mere »

  • Kylling i sur-sød sovs

    Sur-sød sovs Rør majsstivelse, eddike, soja, sukker, tomatpuré og vand sammen i en lille gryde. Kog saucen op under omrøring, til sovsen tykner. Tag gryden af varmen. Kylling Skær kyllingekødet i stimler. Del broccoli i små buketter. Skær peberfrugt i strimler, ananas i tern og forårsløg i skiver. Varm halvdelen af olien på en pande… Læs mere »

  • Hønsekødssuppe med grønkål og korn

    Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Kog vandet og fjern skum fra overfladen. Tilsæt 1 tsk. salt, skum af igen og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca. 45 minutter. Skyl og skræl grøntsagerne. Flæk eventuelt persillerødderne og skær dem, gulerødderne og porrerne i skiver. Skær sellerien i… Læs mere »

  • Tortilla med sprød kålsalat, majs og kylling

    Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »