GIV LIV

Fjerkræ

  • Kalkunbryst i peberrodssauce

    Kalkunbryst Skær kalkunbrystet i tern. Pil og hak løgene. Varm olien i en gryde og svits løg og presset hvidløg. Tilsæt kødet og steg det i ca. 5 minutter. Rør i gryden, så det ikke brænder på. Tilsæt hønsebouillon og kog kødet under låg i ca. 20 minutter ved svag varme, til kødet er mørt.… Læs mere »

  • Græsk kylling i fad med tzatziki

    Græsk kylling i fad Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter. Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både.… Læs mere »

  • Æblekylling med ovnfritter og bønnesalat

    Æblekylling Del kyllingelårene i ledet til over- og underlår. Skær æblet i både, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver. Skub så mange æbleskiver som muligt ind under skindet på kyllingelårene. Læg kyllingelårene på en bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og timianblade. Steg kyllingelårene i ovnen ved 200 grader i 35… Læs mere »

  • Kyllingespyd med sommerslaw og grillede majs

    Kyllingespyd Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt, olivenolie og citronsaft. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Sæt kødet på spyd, og grill i dem ca. 4-5 minutter. Vend spyddene undervejs. Sommerslaw Fjern de yderste… Læs mere »

  • Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger… Læs mere »

  • Chicken pulao - stegte ris med kylling og grøntsager

    Chicken pulao – Stegte ris, kylling og grøntsager

    Kylling Pil skindet af kyllingelårene. Skær dem over i leddet og skær eventuelt overlåret i to stykker langs benet. Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Pil løget, skær det i grove stykker og læg i gryden. Pil hvidløg og skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg og ingefær i gryden og… Læs mere »

  • Chicken tikka masala - marinerede kyllingestykker i tandoorisauce

    Chicken tikka masala – Kylling i tandoorisauce

    Marineret kylling Skær et par små snit i hvert kyllingebryst. Pil hvidløg og hak det. Rør yoghurt med krydderier, presset hvidløg, ingefær og tandoori-masala. Vend kyllingen godt heri og lad det marinere mindst 2 timer – gerne længere tid. Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Butter chicken - kylling i karrysauce

    Butter Chicken – Kylling i karrysauce

    Marineret kylling Skær hvert kyllingebryst i 3 stykker eller mindre mundrette stykker. Vend kylling i limesaft og lad den trække ca. 10 minutter. Riv ingefær fint og bland det med yoghurt og krydderier til en marinade. Vend kyllingen i marinaden. Jo længere den får lov til at trække, des bedre bliver smagen. Læg kyllingen med… Læs mere »

  • Djaj wa zaitun - kylling med safran og gurkemeje

    Djaj wa zaitun – Kylling med safran og gurkemeje

    Marineret kylling Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker. Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time. Fyld Pil og hak løgene groft. Kom løg… Læs mere »

  • Chicken adobo - filippinsk soyamarineret kylling med lynstegte grøntsager

    Chicken Adobo – Filippinsk soyamarineret kylling

    Kylling adobo Bland soyasauce, eddike, laurbærblade, peber og farin sammen. Vend kyllingen i marinaden og lad den trække i køleskabet i 2-3 timer. Pil løget og hak løg og hvidløg fint. Varm olien op på en slip let pande, svits løg og hvidløg. Kom kyllingelår og marinade på pande og hæld kokosmælk ved. Kog op… Læs mere »