Rabarber Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne. Havregrynscrunch Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er… Læs mere »
Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »
Kød og spinatfyld Hak løget, og svits det i olien på en pande. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde ved høj varme, og rør til spinaten falder helt sammen. Kog spinaten til den er mør, og det meste af væsken er… Læs mere »
20 stk. Myslibarer Skær abrikoserne i små tern. Blend rugbrød og figner sammen i en foodprocessor eller minihakker. Kom blandingen i en skål, tilsæt abrikoser og de øvrige ingredienser, og ælt det hele grundigt sammen. Bred massen ud til på en bageplade med bagepapir til en firkant, ca. 25×25 cm. Kom lidt vand på hænderne… Læs mere »
Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »
Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem… Læs mere »
Kom de knækkede hvedekerner i kogende vand og kog dem i 2-3 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Kom vand i et dejfad eller i en stor skål og opløs gær, salt og honning heri. Tilsæt hvedekerner, græskarkerner og hvid hvedemel. Ælt ingredienserne sammen med hvedemel, men tilsæt… Læs mere »
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i tern. Skær kartoflerne i tern. Vask tomaterne, og skær dem i halve. Svits løget på en pande med olie, uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, squash og peberfrugt, og steg det under omrøring i 5 minutter. Vend kartoflerne… Læs mere »
Peberrodscreme Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laks Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen. Rist rugbrødet på begge sider, og skær det i halve eller kvarte. Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt… Læs mere »
Dej Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og olie. Ælt de to slags durummel i væsken lidt ad gangen. Tilsæt hvedemel og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter. Fyld Optø spinaten i en gryde ved svag… Læs mere »