GIV LIV

De mest populære opskrifter

  • Bagt kartoffel med oksekødfyld

    Bagt kartoffel Vask kartoflerne og tør dem godt. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 1 time. Oksekødfyld Hak løget. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og tomatpuré, og lad det simre ca. 10… Læs mere »

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Cottage pie

    Cottage pie

    Kartoffelmos Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand. Afdryp og kom de møre kartofler i en skål og mos dem, mens du gradvis tilsætter mælken – du kan evt. lune den lidt forinden. Mosen skal være luftig. Smag til med salt, peber og muskatnød. Kødsauce Hak løg, hvidløg, riv gulerødder,… Læs mere »

  • Bananpandekager med skyr og frugt

    Bananpandekager med skyr og frugt

    Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let-pande, og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.

  • Svinemørbrad med svampe og grønsager a la creme

    Svinemørbrad Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og timian. Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 20 minutter. Svampe og grønsager a la creme Rens svampene, og skær dem eventuelt i… Læs mere »

  • Æblemuffins

    10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. Bag… Læs mere »

  • Grønkålssalat med bagt græskar

    Græskarfritter Tænd ovnen på 180 grader. Skræl Hokkaido græskar, og skær græskaret i både. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt. Bag græskarbådene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Grønkålssalat Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt. Skær… Læs mere »

  • Kanelsnegle med marcipan

    12 stk. Dej Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned… Læs mere »

  • Teriyaki-kylling med grønsagsnudler

    Teriyaki-kylling Rør Teriyaki-sauce, ingefær, presset hvidløg og limesaft, og hæld marinaden over kyllingen. Lad kyllingen marinere, mens grønsagerne klargøres. Varm olien på en pande, og steg kylling og marinade ca. 5 minutter ved god varme, til den er mør. Grønsagsnudler Skær porre og gulerødder i strimler. Hak grønkålen groft. Kog grønsagerne i letsaltet vand i… Læs mere »

  • Lasagne med kylling og spinat

    Kød og spinatfyld Hak løget, og svits det i olien på en pande. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde ved høj varme, og rør til spinaten falder helt sammen. Kog spinaten til den er mør, og det meste af væsken er… Læs mere »