GIV LIV

De mest populære opskrifter

  • Bagt blomkål og svinemørbrad med bacon

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i 1 spsk. olie i en lille gryde. Tilsæt  tomater, presset hvidløg, laurbær og timian. Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Vend oliven i saucen, og kom den i bunden af et  ovnfast fad. Del blomkålen i mindre buketter, og læg dem… Læs mere »

  • Boller i karry med grønsager

    Hak løget fint. Rør en fars af kød, æg, løg og havregryn. Tilsæt vand, så farsen bliver lind. Krydr farsen med salt og peber. Lad farsen trække ½ times tid. Bring en gryde med ca. 6 dl vand i kog, evt. tilsat lidt konc. hønse- eller grønsagsbouillon. Form farsen til boller med en teske og… Læs mere »

  • Chokoladekage

    Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og pisk det i dejen sammen med mælk og oliemargarine. Fordel dejen i en lille form på ca. 20 x 25 cm foret med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 25 min.… Læs mere »

  • Farsbrød med spinat og feta

    Hak løget. Rør en fars af løg, hakket kød, æg, havregryn og vand og krydr den med salt og peber. Lad farsen hvile ½ times tid i køleskabet. Form farsen til et rektangel på et stykke bagepapir eller folie. Fordel spinat og feta på farsen et stykke fra kanten. Rul farsen sammen som en roulade… Læs mere »

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Forårsruller med oksekød og sursød sovs

    Forårsruller Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Snit kålen meget fint. Varm olien på en pande og svits karryen heri. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, gulerødder og kål og steg det ved god varme et par minutter. Tilsæt kød og brun det godt. Vend godt rundt, så grønsagerne ikke brænder på. Smag fyldet… Læs mere »

  • Fuldkornsknækbrød med frø

    10 stk. Tænd ovnen på 185 grader. Kom havregryn, fuldkornshvedemel, frø og kerner i en skål sammen med bagepulver og salt. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse. Fjern det øverste stykke bagepapir. Skær dejen… Læs mere »

  • Koldhævede boller med græskarkerner

    Kom de knækkede hvedekerner i kogende vand og kog dem i 2-3 minutter. Hæld dem i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Kom vand i et dejfad eller i en stor skål og opløs gær, salt og honning heri. Tilsæt hvedekerner, græskarkerner og hvid hvedemel. Ælt ingredienserne sammen med hvedemel, men tilsæt… Læs mere »

  • Kylling med aspargessalat

    Aspargessalat Skær kartoflerne i mindre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i ca. 2 minutter. Afdryp og skær asparges i snitter. Skyl spinaten, og slyng den tør. Rens forårsløg og snit på skrå. Skyl hindbær, og hak mandlerne. Dressing Skyl løvstikke, slyng den tør og hak den fint. Rør yoghurt… Læs mere »

  • Lasagne med kylling og spinat

    Kød og spinatfyld Hak løget, og svits det i olien på en pande. Tilsæt kødet i små stykker, og brun det sammen med løget. Skyl spinaten grundigt. Kom den i en stor gryde ved høj varme, og rør til spinaten falder helt sammen. Kog spinaten til den er mør, og det meste af væsken er… Læs mere »