Ingredienser

  • 200 g fuldkornsflutes
  • 1 agurk
  • 1 bundt blegselleri
  • 250 g grønne asparges
  • 1 lille rødløg
  • 200 g varmrøget laks uden skind og ben
  • 50 g creme fraiche, 6% fedt
  • krydderurter fx dild, purløg, kørvel, basilikum
  • 1 spsk kapers
  • reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • peber
  • 1 spsk rogn til pynt

Tilberedning

Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent.

Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 minutter.

Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme fraiche, rødløg, hakkede krydderurter, kapers, citronskal og saft. Krydr med peber og top med rogn.

Servér grønsager med brødchips og laksemousse.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 220 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (290 kcal). Kulhydrat 38 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2 g.

Hjertenyt nr. 1, 2015