Ingredienser

Marengs
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider svarende til 1½ æggehvide
  • ½ tsk. vineddike
  • 100 g sukker
Jordbærsauce
  • 200 g jordbær
  • 1 spsk. flormelis
Creme
  • 2 dl creme fraiche 6 %
  • 25 g flormelis
  • korn af 1 stang vanilje
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 400 g bær fx jordbær, brombær og ribs
  • flormelis til drys

Tilberedning

Marengs
Tænd ovnen på 100 grader.

Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik.

Tilsæt sukker og pisk et par minutter, til skummet er hvidt, tykt og fast.

Fordel massen i 4 ”fuglereder” på ca. 10-12 cm diameter fordelt på en bageplade med bagepapir. Bag/tør marengsene ved 100 grader i ca. 1 time. Afkøl marengsene.

Jordbærsauce
Skyl og nip jordbærrene, og kom dem i en blender med flormelis. Kør til jordbærrene har konsistens som en sauce.

Creme
Rør creme fraiche med flormelis, vaniljekorn og reven citronskal.

Fordel jordbærsauce og cremen i “fuglerederne”, og top med bærrene. Drys med sigtet flormelis.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 44 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 28, 2016
Ude og Hjemme