Ingredienser

Dej
  • 2½ dl vand
  • 20 g gær
  • 2 tsk salt
  • 100 g fuldkornsspeltmel eller grahamsmel
  • 100 g durumhvedemel
  • 150 g pizzamel (cirka)
Fyld
  • 2 spsk olie
  • 200 g mozzarella, hel eller reven
  • 2 løg
  • 400 g kartofler
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • salt og peber
  • 2 hjertesalat
  • 200 g grønne bønner
  • 1 avocado
  • ½ citron
  • ½ kg ærter i bælg eller 200 g optøede fra frost
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • salt og peber

Tilberedning

Dej:
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt, først speltmel, dernæst durumhvedemel og pizzamel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker og rul hvert dejstykke tyndt ud, enten til runde eller aflange pizzabunde, som fordeles på bagepapir.

Fyld:
Tænd ovnen på 250 grader og lad en bageplade eller bagesten blive i ovnen. Pil løgene og skær dem i skiver. Skræl evt. kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Hak rosmarinen. Pensl dejstykkerne med olien. Fordel mozzarella, løg, kartofler og rosmarin på pizzabundene. Krydr fyldet med salt og peber. Lemp pizzaerne forsigtigt over på den varme plade, når ovnen og pladen er varm. Bag pizzaerne i ca. 12 minutter.

Grøn salat:
Skyl salaten og slyng den tør. Skyl bønnerne. Nip og damp dem i 1 minut. Skyl dem med koldt vand og afdryp dem. Halvér avocadoen, fjern stenen og skær avocadokødet i tern. Pres den halve citron. Bland salat med bønner, avocado, citronsaft og friskbælgede ærter. Dryp balsamicoeddike over, vend salaten rundt og krydr den med salt og peber. Servér salaten til pizzaerne.

Frugt og grønt pr. person

241 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3104 kJ (739 kcal). Kulhydrat 111 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 7 g

Ude og Hjemme, uge 29, 2011