GIV LIV

Varme supper

Varme supper

  • Blomkålssuppe med hvide bønner

    Skyl blomkålen og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt og findel, så buketterne bliver helt små. Gem de helt små buketter til senere. Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 minutter, til den er meget blød. Si halvdelelen af bouillonen fra, og blend resten til en flydende suppen. Spæd nu gradvist til… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »

  • Broccolisuppe med bacon og nødder

    Broccolisuppe Skær den tørre ende af broccolistokkene. Skær al broccolien i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Tilsæt bouillon og kog op. Lad suppen koge ca. 20 minutter, og blend den helt fint. Tilsæt salt. Drys Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken.… Læs mere »

  • Broccolisuppe med karrypasta

    Broccolisuppe Skær stokken af broccolien og gem til topping. Hak resten groft og kom i en gryde. Hæld kokosmælk ved og dæk lige akkurat med vand. Kog broccolien uden låg til den er helt mør. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør karrypastaen i suppen og smag til med fiskesauce og limesaft. Tilsæt… Læs mere »

  • Cupnudler med sprøde sager

    Skær kødet i tynde strimler. Skrælgulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler. Snit peberfrugter og kålenfint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien. Pres hvidløget. Varm olien i en gryde, og svitskød med karrypasta, chili, hvidløg, ingefær og grønsager i et par minutterunder omrøring. Hæld bouillon på, og lad det simre under låg i… Læs mere »

  • Fiskesuppe med rød peberpasta

    Halvér peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Grill pebrene i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og lad dem køle lidt af. Gnid skindet af peberfrugterne og kom dem i en blender el. food-processor med hvidløg, olie, citronsaft og hvedebrød uden skorpe. Blend til det er… Læs mere »

  • Fyldig svampesuppe

    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil hvidløg og løg og hak det groft. Kog kartofler og løg møre i bouillon, så det dækker, under låg. Blend eller purér suppen og kom den tilbage i gryden. Del svampene i mindre stykker og svits dem i olien på en varm slip-let pande. Kom dem… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sprøde croutoner og porrer

    Græskarsuppe Skær græskarkødet i tern, og hak løget. Varm olien i en gryde, og brun løget, uden at det tager farve. Tilsæt græskar, presset hvidløg og krydderier. Vend det hele godt rundt. Tilsæt hønsefond/bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter. Blend suppen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sprøde… Læs mere »

  • Gulerodssuppe med perlebyg og stegte porrer

    Gulerodssuppe Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Snit peberfrugten. Flæk chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Hak citrongræs fint. Varm olien i en gryde, og svits løg, chili, citrongræs, presset hvidløg og ingefær i et par minutter. Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og hæld bouillon ved. Lad suppen simre… Læs mere »