GIV LIV

Varme supper

  • Blomkålssuppe med hvide bønner

    Skyl blomkålen og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt og findel, så buketterne bliver helt små. Gem de helt små buketter til senere. Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 minutter, til den er meget blød. Si halvdelelen af bouillonen fra, og blend resten til en flydende suppen. Spæd nu gradvist til… Læs mere »

  • Blomkålssuppe med rejer

    Skær blade og stok af blomkålshovederne og del det i buketter. Pil løg og hvidløg og hak det groft. Varm olien op i en stor gryde og svits karryen heri. Kom grøntsager og bouillon i gryden og bring det hele i kog. Lad det koge i ca. 30 minutter til det hele er meget mørt.… Læs mere »

  • Borscht-rødbedesuppe

    Kom kødet i en gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Lad det koge op og skum vandet af. Tilsæt salt og skum det igen. Kom laurbærblade, persillestilke og peberkorn ved. Lad kødet simre under låg i 2-2½ time, til det er mørt. Kogetiden afhænger af udskæringen. Pil løgene og skær dem i grove… Læs mere »

  • Broccolisuppe med bacon og nødder

    Broccolisuppe Skær den tørre ende af broccolistokkene. Skær al broccolien i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Tilsæt bouillon og kog op. Lad suppen koge ca. 20 minutter, og blend den helt fint. Tilsæt salt. Drys Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en tallerken.… Læs mere »

  • Broccolisuppe med karrypasta

    Broccolisuppe Skær stokken af broccolien og gem til topping. Hak resten groft og kom i en gryde. Hæld kokosmælk ved og dæk lige akkurat med vand. Kog broccolien uden låg til den er helt mør. Blend suppen og kom den tilbage i gryden. Rør karrypastaen i suppen og smag til med fiskesauce og limesaft. Tilsæt… Læs mere »

  • Cupnudler med sprøde sager

    Skær kødet i tynde strimler. Skrælgulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler. Snit peberfrugter og kålenfint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien. Pres hvidløget. Varm olien i en gryde, og svitskød med karrypasta, chili, hvidløg, ingefær og grønsager i et par minutterunder omrøring. Hæld bouillon på, og lad det simre under låg i… Læs mere »

  • Efterårsminestrone

    Skær baconen i små terninger. Skær squashen i kvarte og derpå i terninger. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Skær broccoliens blomst i små buketter og stokken i små stykker. Skær bladsellerien i små stykker. Hak løgene groft. Skær tomaterne i grove tern. Svits baconen til den er gylden i olien… Læs mere »

  • Fiskesuppe med rød peberpasta

    Halvér peberfrugterne og fjern frø og frøstol. Grill pebrene i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom de grillede peberfrugter i en plastpose og lad dem køle lidt af. Gnid skindet af peberfrugterne og kom dem i en blender el. food-processor med hvidløg, olie, citronsaft og hvedebrød uden skorpe. Blend til det er… Læs mere »

  • Fyldig svampesuppe

    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pil hvidløg og løg og hak det groft. Kog kartofler og løg møre i bouillon, så det dækker, under låg. Blend eller purér suppen og kom den tilbage i gryden. Del svampene i mindre stykker og svits dem i olien på en varm slip-let pande. Kom dem… Læs mere »

  • Græskarsuppe med sesamkylling

    Græskarsuppe Hak løgene. Skær skrællen af græskaret, og fjern kernerne. Skær græskarkødet i mindre stykker. Svits løgene i olien i en gryde i 3 minutter. Tilsæt græskar og svits et par minutter. Tilsæt bouillon, og kog suppen i ca. 20 minutter til græskarrene er helt møre. Blend suppen, og smag den til med salt. Spæd… Læs mere »