GIV LIV

Sødt

 • Bagte rabarber med hvid chokoladecreme

  Bagte rabarber Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt sukker på skærebrættet. Bland dette med resten af sukkeret. Bland rabarber og vaniljesukker i et ovnfast fad. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter,… Læs mere »

 • Yoghurtis med jordbærrippel

  Yoghurtis Kom yoghurten i en skål, og stil skålen i fryseren. Pisk yoghurten hver halve time med et piskeris, til den fryser til en blød og cremet is. Blend eventuelt isen med en stavblender, til den er cremet og ensartet. Blend jordbærrippelen sammen, og tilsæt den til isen med løs hånd, og uden at vende… Læs mere »

 • Havregrynskager med chokolade

  Ca. 24 stk. Havregrynskager Tænd ovnen på 170 grader. Rør alle ingredienserne sammen. Sæt kagerne a ca. 2 tsk. dej med god afstand imellem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad kagerne køle af. Chokoladeglasur Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Læg kagerne tæt på et… Læs mere »

 • Kransekagehjerter

  Ca. 20 stk. Tænd ovnen på 190 grader. Del marcipanen i mindre stykker, og ælt den sammen med flormelis og 1-2 spsk. æggehvide, til dejen er god og blød, men stadig fast nok til at kunne rulle ud. Drys flormelis på køkkenbordet, og rul dejen ud til ca. ¾ cm tykkelse. Stik hjerterne ud med… Læs mere »

 • Kheer - risengrød med mandler og kardemomme

  Kheer – Risengrød med kardemomme

  Kheer Skyl de brune og de hvide ris hver for sig. Læg dem i hver sin skål med rigeligt vand og lad dem trække i 30 minutter. Sigt de brune ris og kog dem op med 2 dl vand. Lad dem småkoge under låg i 15 minutter. Sigt de hvide ris, bland dem med de… Læs mere »

 • Canbuulo - bønnedessert

  Canbuulo – Bønnedessert

  Canbuulo Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, natten over i køleskabet. Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og bland dem med risene i gryden. Tilsæt vandet og kog op. Skru ned til lav varme og lad dem simre ved lavt blus i 25… Læs mere »

 • Marcipankonfekt med appelsin

  Marcipankonfekt med appelsin

  Ælt marcipan med reven appelsinskal og form til 20 små marcipanbrød. Smelt chokoladen i en skål over vandbad og dekorer marcipanbrødene. Lad chokoladen størkne før du serverer marcipanbrødene.

 • Incir tatlisi – figenkage

  1 kage/15 stk. Kagebund Læg fignerne i blød i en skål med koldt vand i 1 time. Kassér vandet, og hak fignerne fint. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til en luftig skum. Bland mel og bagepulver og vend i æggemassen sammen med valnødder. Vend… Læs mere »

 • Sprøde marengs med sommerbær og vaniljeyoghurt

  Marengs Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm diameter på en bage­plade med bagepapir. Bag marengs i ca. 1½ time – til de er… Læs mere »

 • Kanelsnegle med marcipan

  12 stk. Dej Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned… Læs mere »