GIV LIV

Sødt

Sødt

  • Appelsinsmoothie

    Skær skal og den hvide hinde af appelsinen. Skær frugtkødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med banan, ingefær, honning og olie. Kør, til blandingen er ensartet. Tilsæt yoghurten og kør et øjeblik, til det hele er blandet. TIP Ingefær kan udelades, men kan også suppleres med lidt chili… Læs mere »

  • Bagt frugt i kanelchilisirup

    Bring vand, sukker, kanel og chili i kog i en lille gryde. Lad det koge ind ved svag varme, til der er lidt under halvdelen tilbage. Det skal have konsistens som sirup. Tag kanel og chili op. Skær mango og ananas i tern og figner i kvarte. Fordel frugten på 4 stykker folie, hæld 2… Læs mere »

  • Bagte æbler med marcipan

    Skær æblerne i både, fordel dem i et smurt ovnfast fad sammen med hakkede svesker og drys med kanel. Bland brun farin sammen med groftrevet marcipan og saml med ægget til en let klistret, løs smuldre dej. Fordel dejen i “klatter” over æblerne og bag æblerne ved 200 grader i ca. 35 minutter. Hæld yoghurten… Læs mere »

  • Biscotti med chokolade og mandler

    50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »

  • Blåbærmåne

    2 måner, 12 stk. i alt Blåbærmåne Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene, og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen sammen med mælk og blåbær. Kom dejen i en smurt springform ca. 24 cm… Læs mere »

  • Blåbærsmoothie

    Blåbærsmoothie Giv blåbærrene et hurtigt opkog i rigeligt kogende vand. Hæld dem i en sigte, og lad dem køle helt af i en sigte. Skræl bananer og pærer, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en blender med havregryn, blåbær, yoghurt, mælk og isterninger. Blend det hele, til det er helt findelt og… Læs mere »

  • Blommeclafouti

    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl blommerne, halver dem og fjern stenen. Smør et stort tærtefad eller to mindre med lidt olie. Læg blommerne i fadet med den runde side opad. Kom æg, mel, majsstivelse, sukker, mælk, olie og salt i en blender. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom i blenderen. Blend dejen godt… Læs mere »

  • Blommekrumlekage

    Krumlekage Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred… Læs mere »

  • Brombærkage

    Smør en bradepande eller et ovnfast fad, ca. 25×35 cm, med olie. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, vaniljekorn og sukker hvidt og skummende med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og salt. Vend melblandingen og mandelmel forsigtigt i æggemassen. Bred dejen ud i bradepanden. Vend brombærren med 2 spsk. sukker, og… Læs mere »

  • Brombærmazariner

    Ca. 12 stk. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne. Riv marcipanen groft. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Del æggene i blommer og hvider. Bland kartoffelmel, hvedemel, flormelis, salt og bagepulver sammen. Ælt kartoffelmos, marcipan, vaniljekorn og olie godt sammen. Rør æggeblommerne… Læs mere »