GIV LIV

Sødt

  • Granola-snackbar

    Ca. 20 stk. Kom havregryn på en tør pande og rist, til de dufter en smule og får lidt farve. Kom havregrynene i en skål. Kom mandler, solsikkefrø og græskarker­ner på panden og rist, til de bliver gyldne. Kom i skålen sammen med rosiner, hakkede abrikoser og flage­salt. Hak dadlerne, og kom dem i en… Læs mere »

  • Grillede ferskner med ristede mandler og hindbærsauce

    Hindbærsauce Kog hindbærrene op med sukker og 1 spsk. vand i bunden. Kog i et par minutter, og blend hindbærrene. Sigt eventuelt kernerne fra ved at presse saucen igennem en sigte. Lad saucen køle lidt af, men den skal ikke i køleskabet. Ristede mandler Hak mandlerne groft, og bred dem ud på en bageplade med… Læs mere »

  • Rabarberkage med skyrcreme

    Rabarberkage Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen helst ikke må… Læs mere »

  • Kransekagestykker

    24 stk. Kransekagestykker Ælt marcipanen sammen med sukker og æggehvide. Drys lidt flormelis på et stykke bagepapir, og form marcipanen til en trekantet stang, og skær den ud i 24 stykker. Fordel kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og let brune i kanterne.… Læs mere »

  • Chokolademousse med råsyltede bær

    Chokolademousse Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps. Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med cho­koladen og fold dernæst med ægge­hvider. Det skal gøres… Læs mere »

  • Trifli med bagte abrikoser og citroncreme

    Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i kog ved svag varme under piskning, til cremen tykner. Smag cremen til med citronsaft. Hæld cremen i en skål, og lad den køle af. Pisk i den undervejs, så… Læs mere »

  • Bagte rabarber med hvid chokoladecreme

    Bagte rabarber Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt sukker på skærebrættet. Bland dette med resten af sukkeret. Bland rabarber og vaniljesukker i et ovnfast fad. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter,… Læs mere »

  • Yoghurtis med jordbærrippel

    Yoghurtis Kom yoghurten i en skål, og stil skålen i fryseren. Pisk yoghurten hver halve time med et piskeris, til den fryser til en blød og cremet is. Blend eventuelt isen med en stavblender, til den er cremet og ensartet. Blend jordbærrippelen sammen, og tilsæt den til isen med løs hånd, og uden at vende… Læs mere »

  • Havregrynskager med chokolade

    Ca. 24 stk. Havregrynskager Tænd ovnen på 170 grader. Rør alle ingredienserne sammen. Sæt kagerne a ca. 2 tsk. dej med god afstand imellem på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Lad kagerne køle af. Chokoladeglasur Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Læg kagerne tæt på et… Læs mere »

  • Kransekagehjerter

    Ca. 20 stk. Tænd ovnen på 190 grader. Del marcipanen i mindre stykker, og ælt den sammen med flormelis og 1-2 spsk. æggehvide, til dejen er god og blød, men stadig fast nok til at kunne rulle ud. Drys flormelis på køkkenbordet, og rul dejen ud til ca. ¾ cm tykkelse. Stik hjerterne ud med… Læs mere »