GIV LIV

Salater

  • Nudelsalat med sommergrønt og grillspyd

    Grillspyd Skær kødet i tern, og kom det i en frysepose sammen med limesaft, chilisauce og presset hvidløg. Bind en knude på posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Skær løgene i både. Fordel kød og løg på 4 grillspyd. Grill spyddene i ca. 5 minutter. Vend dem… Læs mere »

  • Beef salad med grillede grønsager og fuldkornspasta

    Tilberedningstid ca. 30 min. Rosmaringrillede grønsager Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær squash og aubergine i skiver. Halvér tomat-erne. Spray eller pensl grøn-sagerne med lidt olie og krydr med rosmarin, salt og peber. Grill grønsagerne på en varm grill eller en grillpande, til de er møre og har fine grillstriber. Beef salad Kog… Læs mere »

  • Lun, grøn kartoffelsalat med halloumi og hakkebøffer fra grillen

    Grøn kartoffelsalat Skur kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, til de er lige netop møre. Du kan med fordel bruge en rest kogte, kolde kartof­ler. Skær de lune kartofler i min­dre stykker. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skyl spinaten, og slyng den tør. Nip bønnerne. Varm olien på en stor slip… Læs mere »

  • Kyllingespyd med barbecuesauce og fyldig bulgursalat

    Tilberedningstid ca. 25 min. Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Bulgursalat Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen og afkøl, mens du snitter grønt. Pil og hak løget. Snit kålen fint. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Hak tomaterne –… Læs mere »

  • Chevapchichi med kålsalat

    Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »

  • Grillede svinekoteletter og brødsalat med grillede grønsager

    Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »

  • Tortilla med sprød kålsalat, majs og kylling

    Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »

  • Hakkebøf med rosenkålssalat og mormordressing

      Rosenkålssalat Kog kartoflerne møre, og pil dem. Fjern eventuelt de yderste grimme blade og stokken af rosenkålen. Del halvdelen af rosenkålene i blade. Snit resten fint. Damp rosenkål bladene og de snittede rosenkål i ca. 2 minutter, og afdryp dem. Skræl gulerødderne, og skær dem i bånd med en tyndskræller. Rist mandelflagerne gyldne på… Læs mere »

  • Salade nicoise med kartofler og stegte sild

    Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »