GIV LIV

Salater

 • Salade nicoise med kartofler og stegte sild

  Salade nicoise Skyl salaten og afdryp den. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afdryp bønnerne og hæld koldt vand over. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i skiver. Vend salaten med kartofler, bønner, cherrytomater, kapers og oliven. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og dryp den over salaten. Stegte sild Klip… Læs mere »

 • piyaz aur tamater - løg og tomatsalat

  Piyaz aur tamater – Løg- og tomatsalat

  Løgsalat Pil og skær løgene i tynde både, kom dem i en sigte og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Skyl løgene og lad det dryppe af. Skær tomaterne i både. Halvér limefrugten og skrab frugtkød og saft ud med en teske. Bland løg, tomater, limekød og -saft. Krydr med peber.

 • mooli ka - kinaradisesalat

  Mooli ka salat – Kinaradisesalat

  Kinaradisesalat Skræl kinaradisen og riv den groft. Tryk den let fri for væske. Hak koriander fint. Vend koriander, salt og limesaft med kinaradisen.

 • Chana chaat - varm kikærtesalat

  Chana chaat – Varm kikærtesalat

  Varm kikærtesalat Skær løgene i ringe. Skær peberfrugt, tomater og agurk i tern. Hak chilien fint. Varm olien i en slip let pande og steg løgene. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 1 minut. Skrab limekødet ud med en ske og vend kødet og saften med løgene. Afdryp kikærterne og kom på panden. Sluk… Læs mere »

 • Salade maroccain - marrokansk salat

  Salade maroccain – marokkansk salat

  Salat Skyl salaten og snit den. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Pil og skær løget i skiver og snit peberfrugten. Skræl kinaradise og skær i tynde skiver. Topping Hak persille eller koriander meget fint. Rør citronsaft med olie, krydderurt, salt og peber. Anret salat med grøntsager på et fad og dryp dressing… Læs mere »

 • Olivie - iransk kartoffelsalat med kylling, æg og syltede agurker

  Olivie salat – Iransk kartoffelsalat med kylling

  Olivie salat Kom kyllingefileterne i en lille gryde, hæld 2 dl vand ved og lad dem koge under låg i 10 minutter. Lad kødet trække i vandet i 5 minutter, tag det op og lad det køle af. Skær gulerødderne i tern og kog dem i kyllingekogevandet i 5 minutter. Tag dem op og lad… Læs mere »

 • Kisir - fin bulgursalat

  Kisir – Fin bulgursalat

  Kisir Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur. Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af. Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen. Smag… Læs mere »

 • Julesalat med rødkål og appelsin

  Julesalat med rødkål og appelsin

  Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

 • Rødbedebøffer i sprød salat med bagte søde kartofler

  Rødbedebøffer i sprød salat med søde kartofler

  Rødbedebøffer Skyl linserne godt og kog dem møre. Afdryp linserne. Hak løget og pres hvidløget. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Blend evt. linserne lidt inden de røres med løg, hvidløg, rødbeder, spidskommen, æg og kikærtemel. Krydr med salt og peber. Form farsen til 4 hakkebøffer og læg dem… Læs mere »

 • Avocadosalat med sprød kål og chili

  Avocadosalat med sprød kål og chili

  Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamame bønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak… Læs mere »