GIV LIV

Salater

  • Fjordrejetoast med spinat-melonsalat

    Spinat-melonsalat Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær de to slags meloner i tern. Skær agurk i skiver og vend med spinat og melon. Fjordrejetoast Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep, salt og peber. Rist brødet. Smør dressing på brødet og top med rejer. Pynt med brøndkarse. Servér med spinat-melonsalat.  

  • Kylling i grøn tabbouleh

    Kylling Læg kyllingebryststykkerne i et ovnfast fad med presset hvidløg og bredbladet persille. Hæld vandet ved, og tilbered kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kyllingen ud, og findel den med  to gafler. Spæd til med noget af væden, og gem resten til senere. Grøn tabbouleh Kog bulgur som angivet på… Læs mere »

  • Salade Nicoise med røget makrel og æg

    Salade Nicoise Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill… Læs mere »

  • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

    Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver.Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret salaten og… Læs mere »

  • Lun kartoffelsalat med spinat og bacon

    Skrub kartoflerne, og halvér dem. Svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt 2 dl vand, og kog dem knap møre under låg. Skyl spinaten grundigt. Kom 2/3 af spinaten i en gryde med 2 dl vand, og kog den helt mør uden låg. Blend spinat og vand. Vend spinatpureen og resten af den… Læs mere »

  • Laks med spinatsalat og mormordressing

    Spinatsalat Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl. Halvér dem eventuelt. Skyl spinaten, og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i 2 minutter. Afkøl og skær asparges i snitter. Pil og skær løget i tynde både. Halver avokado og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både.… Læs mere »

  • Kålsalat a la creme med æg og ristet rugbrød

    Kålsalat a la creme Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og… Læs mere »

  • Sprød salat med spinat-scramble, tomatsalsa og Hoisin sauce

    Sprød salat Skyl og afdryp bønnerne. Skyl salaten, og snit den fint. Nip de grønne bønner og damp dem i ca. 3 minutter. Vend de to slags bønner sammen med salaten. Tomatsalsa Hak chilien fint. Hak tomater og basilikum. Vend tomaterne med presset hvidløg, chili og basilikum. Spinat-scramble Hak løget. Skyl spinaten, og hak den.… Læs mere »

  • Bønnesalat med stegte grønsager, cherrytomater og rucola

    Stegte grønsager Skær peberfrugter og squash i grove stykker. Pil løget og skær i tynde både. Varm olien på en slip let-pande, og steg grønsager med oregano ved god varme, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med reven citronskal, salt og peber. Skyl rucola, og slyng den tør. Halvér cherrytomaterne. Skyl… Læs mere »

  • Grillet cæsarsalat med kylling

    Brødcroutoner Skær brødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist brødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt. Drys med salt. Kylling Skær kødet i mindre stykker. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og grill på begge sider, til kødsaften er klar. Vinaigrette Rør… Læs mere »