GIV LIV

Salater

 • Julesalat med rødkål og appelsin

  Julesalat med rødkål og appelsin

  Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

 • Rødbedebøffer i sprød salat med bagte søde kartofler

  Rødbedebøffer i sprød salat med søde kartofler

  Rødbedebøffer Skyl linserne godt og kog dem møre. Afdryp linserne. Hak løget og pres hvidløget. Skræl rødbederne og riv dem på den grove side af et rivejern. Blend evt. linserne lidt inden de røres med løg, hvidløg, rødbeder, spidskommen, æg og kikærtemel. Krydr med salt og peber. Form farsen til 4 hakkebøffer og læg dem… Læs mere »

 • Avocadosalat med sprød kål og chili

  Avocadosalat med sprød kål og chili

  Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Drys kålen med sukker og salt og kram den godt. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skyl de sorte bønner godt og afdryp. Vend spidskål med edamame bønner og sorte bønner. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Hak… Læs mere »

 • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

  Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »

 • Salat med jordbær, blomkål, ærter og sommerblomster

  Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter. Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette Rør eddike med hyldeblomst­saft, sennep og olie. Vend dres­singen med salat og hakkede urter og anret på et fad… Læs mere »

 • Grønkålssalat med bagt græskar

  Græskarfritter Tænd ovnen på 180 grader. Skræl Hokkaido græskar, og skær græskaret i både. Vend med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt. Bag græskarbådene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde. Grønkålssalat Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker, og kram kålen godt. Skær… Læs mere »

 • Grønkålssalat med æble, quinoa og pocheret æg

  Grønkålssalat Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl quinoa. Hak grønkålen, og kom den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram det godt. Halvér granatæblet, og pres kerner og saft over grønkålen. Skær æbler i tynde både og vend i grønkål med quinoa. Pocheret æg Bring en stor… Læs mere »

 • Kålsalat med quinoa, bagt græskar, svampe og syltede rødløg

  Bagt græskar Tænd ovnen på 225 grader. Skær græskar i både og vend med olie. Fordel dem på en bage­plade med bagepapir og krydr med salt og peber og bag i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for branket. Syltet rødløg Pil løget og… Læs mere »

 • Jordskoksalat med stenbiderrogn

  Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

 • Rugbrøds-tarteletter med sommersalat

  Ca. 16 stk. Rugbrødstarteletter Bryd brødet i mindre stykker. Findel brødet i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt æg og 1 spsk. olie og blend til en ensartet dej. Smør silikone- eller metalmuffinforme med lidt olie. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejen tyndt ud i formene. Bag tarteletterne ved 175 grader i 20-25 minutter.… Læs mere »