GIV LIV

Salater

  • Kornsalat med bagte rødbeder, grønkål og vesterhavsost

    Kornsalat med bagte rødbeder Skur rødbederne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. (tiden afhænger af rødbedernes tykkelse), til de føles møre. Gnub skindet af, og skær rødbederne i mindre stykker. Tilbered gerne flere rødbeder, end du skal bruge, og gem dem til… Læs mere »

  • Tun to go

    Find opskrifterne på aioli her og ærte-avokadodip her. Kog bulgur som angivet på emballagen og afkøl. Afdryp tunen og rør med aioli og citronsaft. Smag til med salt og peber. Fjern de yderste blade af kålen, og snit den fint. Drys med sukker og salt og kram den godt. Skær peberfrugt i små tern. Fordel lagvis… Læs mere »

  • Rødbedetatar med frugt, nødder og quinoa

    Skur rødbederne, og kog dem i ca. 45 min. afhængig af størrelsen. Mærk efter med en kniv, om de er møre. Ellers koges de lidt længere tid. Skyl rødbederne, og gnub skindet af. Kog imens quinoa som angivet på emballagen. Massér granatæblet, og halvér det. Pres saft og kerner over i en skål. Skær rødbederne… Læs mere »

  • Buddha bowl med fuldkornsris og dampet laks

    Syltede rødløg Pil løget og skær i tynde både. Kom eddike og sukker i en lille gryde med peber¬korn og laurbærblade og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt løg, og tag gryden af varmen. Lad løgene afkøle i lagen. Buddha bowl Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Afdryp risene og afkøl. Fjern… Læs mere »

  • Rødbedesalat med perlespelt

    Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp perlespelten. Skur rødbederne, og kog dem møre, 30-60 minutter afhængig af størrelsen. Hæld koldt vand over, og gnub skindet af. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mundrette stykker. Pil løget og skær i tynde både. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i små… Læs mere »

  • Rugkernesalat med kål, avokado og dampet torsk

    Rugkernesalat Skyl kernerne og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kernerne. Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit den fint, fx på et mandolinjern. Halvér avokado, fjern stenen, og skær avokado i både eller tern. Pres citronsaft over. Skyl og hak persillen. Rist mandlerne på en tør pande og hak… Læs mere »

  • Fjordrejetoast med spinat-melonsalat

    Spinat-melonsalat Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær de to slags meloner i tern. Skær agurk i skiver og vend med spinat og melon. Fjordrejetoast Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep, salt og peber. Rist brødet. Smør dressing på brødet og top med rejer. Pynt med brøndkarse. Servér med spinat-melonsalat.  

  • Kylling i grøn tabbouleh

    Kylling Læg kyllingebryststykkerne i et ovnfast fad med presset hvidløg og bredbladet persille. Hæld vandet ved, og tilbered kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kyllingen ud, og findel den med  to gafler. Spæd til med noget af væden, og gem resten til senere. Grøn tabbouleh Kog bulgur som angivet på… Læs mere »

  • Salade Nicoise med røget makrel og æg

    Salade Nicoise Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill… Læs mere »

  • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

    Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret… Læs mere »