GIV LIV

Pasta

  • Fuldkornspasta med bagte rodfrugtcreme og gremolata

    Bagt rodfrugtcreme Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede grove stykker. Skær løget i både. Pres hvidløgene. Vend rodfrugter med løg, hvidløg og olivenolie. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Kom… Læs mere »

  • Hverdagspasta med kål og laks

    Del broccolien i mindre buketter. Skær bunden af rosenkålen og fjern de yderste blade. Snit rosenkålen fint. Skær laksen i strimler, og hak dilden. Kom broccoli og rosenkål i en gryde med vand og damp det i ca. 5 minutter. Kassér vandet og afdryp kålen. Kom bouillon og 3 dl mælk i en gryde og… Læs mere »

  • Lynstegte nudler med grønsager og skinke

    Varm olien op i en wok eller stor stegegryde. Svits kødet ved høj varme ad flere omgange. Tag kødet op. Snit sukkerærter og forårsløg i skrå strimler. Snit chilien fint. Svits grøntsagerne ved høj varme et par min. og tilsæt kokosmælken. Bring det hele hurtigt i kog. Snit icebergsalaten og basilikum i strimler og tilsæt… Læs mere »

  • Makaroni med kødboller

    Hak persillen. Rør en fars af hakket kød, persille, æg, rasp, ost og citronskal. Krydr den med salt og peber og lad den hvile på køl i ½ time. Form farsen til små runde kødboller og steg dem på en stor pande i halvdelen af olien ved middelstærk varme i ca. 12 minutter i alt,… Læs mere »

  • Nudelsalat med kylling og efterårsgrønt

    Nudelsalat Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp dem. Efterårsgrønt Skær gulerødderne i skiver på skrå. Snit grønkålen fint. Kog grønkålen i ca. 2 minutter, og afdryp den. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Snit forårsløgene fint. Vend nudlerne… Læs mere »

  • Nudler med svampe og spinat

    Kom nudlerne i en stor skål og overhæld dem med kogende vand. Rens svampene og del dem i mindre stykker. Snit forårsløg og chili fint. Varm en wok, sauterpande eller stor stegegryde op med olien og svits forårsløg og chili heri. Tilsæt svampene, rist dem godt og kom citronsaft i. Tilsæt bønnespirerne, når svampene er… Læs mere »

  • Pasta a la Toscana

    Hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Rens og skær svampene i skiver. Skær skinken i små stykker. Varm olien i en gryde og vend løg, chili, skinke, champignon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt cherrytomater og lad kødet simre under låg ved svag varme… Læs mere »

  • Pasta med blåmuslinger

    Halver cherrytomater og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skærefladen opad. Dryp 1 spiseskefuld olivenolie over og krydr dem med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 45 minutter. Kog pastaen i rigeligt, saltet vand. Hæld den i et dørslag til afdrypning, mens den stadig har lidt… Læs mere »

  • Pasta med broccoli og svamperagout

    Snit løgenei strimler og svits dem i olien i en sautérpande eller bredbundet gryde, udenat de tager farve. Del store svampe i mundrette stykker og del broccolien i små buketter. Sautér grønsagerne på panden sammen med løgene. Kom bouillon og timian i rettenog lad den simre i ca. 5 minutter. Rør majsstivelse ud i koldt… Læs mere »

  • Pasta med hurtig kødsauce på panden

    Pastasauce Skær porrerne i ringe. Snit savojkålen fint. Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt porrer og savojkål, og steg det med kødet i et par minutter. Tilsæt lidt vand, og damp det hele sammen, til grønsagerne er møre. Hak hvidløget fint og basilikum groft, og kom begge dele i gryden. Smag det hele… Læs mere »