GIV LIV

Pasta

  • Fuldkornspasta med bagt rodfrugtcreme og gremolata

    Bagt rodfrugtcreme Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede grove stykker. Skær løget i både. Pres hvidløgene. Vend rodfrugter med løg, hvidløg og olivenolie. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Kom… Læs mere »

  • Hverdagspasta med kål og laks

    Del broccolien i mindre buketter. Skær bunden af rosenkålen og fjern de yderste blade. Snit rosenkålen fint. Skær laksen i strimler, og hak dilden. Kom broccoli og rosenkål i en gryde med vand og damp det i ca. 5 minutter. Kassér vandet og afdryp kålen. Kom bouillon og 3 dl mælk i en gryde og… Læs mere »

  • Lynstegte nudler med grønsager og skinke

    Varm olien op i en wok eller stor stegegryde. Svits kødet ved høj varme ad flere omgange. Tag kødet op. Snit sukkerærter og forårsløg i skrå strimler. Snit chilien fint. Svits grøntsagerne ved høj varme et par min. og tilsæt kokosmælken. Bring det hele hurtigt i kog. Snit icebergsalaten og basilikum i strimler og tilsæt… Læs mere »

  • Nudelsalat med kylling og efterårsgrønt

    Nudelsalat Kog kyllingebrystfileterne i ca. 15 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp dem. Efterårsgrønt Skær gulerødderne i skiver på skrå. Snit grønkålen fint. Kog grønkålen i ca. 2 minutter, og afdryp den. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Snit forårsløgene fint. Vend nudlerne… Læs mere »

  • Pasta med broccoli og svamperagout

    Snit løgenei strimler og svits dem i olien i en sautérpande eller bredbundet gryde, udenat de tager farve. Del store svampe i mundrette stykker og del broccolien i små buketter. Sautér grønsagerne på panden sammen med løgene. Kom bouillon og timian i rettenog lad den simre i ca. 5 minutter. Rør majsstivelse ud i koldt… Læs mere »

  • Pasta med hurtig kødsauce på panden

    Pastasauce Skær porrerne i ringe. Snit savojkålen fint. Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt porrer og savojkål, og steg det med kødet i et par minutter. Tilsæt lidt vand, og damp det hele sammen, til grønsagerne er møre. Hak hvidløget fint og basilikum groft, og kom begge dele i gryden. Smag det hele… Læs mere »

  • Pasta med persillepesto og fiskespyd

    Persillepesto Kom persille, mandler eller pinjekerner, revet parmesan og presset hvidløg i en blender og kør, mens olien tilsættes gradvist. Blend til en pesto og smag til med citronsaft, salt og peber. Fiskespyd Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3×3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend… Læs mere »

  • Spaghetti a la carbonara med spinat, porrer og fetadrys

    Skyl spinaten og slyng den tør. Skær porrerne i ringe, skyl dem fri for jord og dryp dem af i en sigte. Rist baconternene sprøde sammen med porrer og presset hvidløg på en tør pande. Kog pastaen som angivet på emballagen. Det sidste minut koges spinaten med. Afdryp pastaen og kom den tilbage i gryden.… Læs mere »

  • Tagliatelle med spinat, parmaskinke og ærtepesto på brød

    Grøn ærtepesto Kom ærterne i en blender sammen med friskrevet parmesanost, presset hvidløg, mandler og olivenolie. Kør forsigtigt et kort øjeblik til en grov pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft. Rist brødet, og fordel ærtepestoen herpå. Fordel skinken på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i… Læs mere »

  • Toscansk pasta

    Pil og hak løget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær squash i tern, og snit peberfrugten. Varm olien i en stor gryde, og svits løg, chili, squash, peberfrugt, bacon, presset hvidløg og krydderier heri. Tilsæt kødet, og brun det godt. Rør i gryden undervejs. Tilsæt cherrytomater og sukker, og lad… Læs mere »