GIV LIV

Påskesild

  • Marinerede sild med grønkålscreme og æble

    Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »

  • Matjessild med rødløgs-æble relish

    Skær æblerne i kvarte og fjern stilk og kernehus. Skær herefter æblerne i tynde både. Pil løgene og skær dem i smalle både. Vend æbler og løg med yoghurten. Servér sildene med kapers, en dildkvist, rødløgs-æble relish og kartofler til. TIP Der er som regel tre sildefileter i en dåse, hvis den drænede vægt er… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Sild i rødløg med rødbedepuré

    Sild i rødløg Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltet rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltede rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry,… Læs mere »

  • Smørrebrød med sild og porrecreme

    Marinerede sild Klip sildene over på midten, og klip finnerne af. Skær hver filet i 3 skiver på skrå, og læg dem i et fad. Skær løget i skiver. Kog eddike, sukker, salt og peber op i en gryde. Kom løgskiverne i lagen og kog et par minutter, og hæld lagen over sildene. Sildene er… Læs mere »

  • Stegte sild i orientalsk lage

    Lage Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Fjern top og bund af citrongræsstænglerne, bank dem med en kødhammer eller ryggen af en tung kniv, og hak stænglerne fint. Pil rødløgene og skær dem i ringe. Kom alle ingredienser til lagen i en gryde – på nær rødløgene. Kog dem op, til sukkeret… Læs mere »