GIV LIV

Julesødt

  • Biscotti med chokolade og mandler

    50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »

  • Chokoladepastiller

    Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »

  • Chokoladepleskner

    40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »

  • Chokoladesmåkager med nødder

    Ca. 45 stk.  Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »

  • Cookies med lakrids og chokolade

    24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipan med muscovado sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene, og rør dejen sammen. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to teskeer i 24 små toppe på to bageplader med bagepapir. Beregn plads til, at kagerne… Læs mere »

  • Cupcakes med æble, lakrids og hvid chokoladecreme

    12 stk. Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør mælken i dejen sammen med margarine. Skær æblerne i både, fjern kernehus og skær æblerne i små tern. Vend æblerne i dejen. Fyld dejen i muffinsforme og drys med lakridspulver. Rør… Læs mere »

  • Daddelkugler med marcipan

    Ca. 40 stk. Kom dadler og olie i en blender, og blend det sammen. Tilsæt reven marcipan, kakaopulver, chiafrø, appelsinmarmelade og havregryn. Rør massen godt sammen, og juster konsistensen med vand. Massen skal være klistret. Den kan eventuelt tilsættes et par dråber romessens. Tril til 40 kugler, og vend dem i havregryn.  

  • Frugtsalat med appelsincreme

    Pres saften ud af appelsinen. Kom ½ dl appelsinsaft og sukker i en lille gryde. Bring blandingen til kogepunktet og lad den småkoge i 10-15 minutter til en sirupsagtig konsistens. Lad siruppen afkøle. Rør den i yoghurten, når den er lunken og stadig flydende. Halver vindruerne, skær pæren i skiver og blommerne i kvarte. Hæld… Læs mere »

  • Fuldkornsæbleskiver med æbler

    Ca. 32 stk. (Anbefalet mængde er 3 stk. pr. person) Bland alle de tørre ingredienser og citronskal sammen i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og kærnemælk med de tørre ingredienser lidt ad gangen. Pisk hvi­derne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær… Læs mere »

  • Havregrynskugler med dadler, julekrydderier og appelsin

    Ca. 24 stk. (Anbefalet mængde er 5 stk. pr. person) Hak dadler og figner, og kom dem i en foodprocessor sam­men med havregryn, appelsin­saft og -skal, kakaopulver og krydderier. Kør til en ensartet, klistret masse. Er massen for tør, tilsættes lidt ekstra appelsinsaft. Tril massen til kugler og vend i henholdsvis havregryn, sølvstøv og kakaonibs.… Læs mere »