GIV LIV

Julesødt

  • Kransekagestykker

    24 stk. Kransekagestykker Ælt marcipanen sammen med sukker og æggehvide. Drys lidt flormelis på et stykke bagepapir, og form marcipanen til en trekantet stang, og skær den ud i 24 stykker. Fordel kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og let brune i kanterne.… Læs mere »

  • Hjertevenlige pebernødder

    100 stk. Pisk æg og brun farin sammen. Bland hvedemel med natron, krydderier og olie. Vend melblanding i æggemassen lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Del dejen i 5 stykker og tril til fingertykke pølser. Skær hver rulle ud i ca. 20 stykker og tril til pebernødder. Fordel dem på flere bageplader med bagepapir,… Læs mere »

  • Chokolademousse med råsyltede bær

    Chokolademousse Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps. Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med cho­koladen og fold dernæst med ægge­hvider. Det skal gøres… Læs mere »

  • Kransekagehjerter

    Ca. 20 stk. Tænd ovnen på 190 grader. Del marcipanen i mindre stykker, og ælt den sammen med flormelis og 1-2 spsk. æggehvide, til dejen er god og blød, men stadig fast nok til at kunne rulle ud. Drys flormelis på køkkenbordet, og rul dejen ud til ca. ¾ cm tykkelse. Stik hjerterne ud med… Læs mere »

  • Havregrynskugler med dadler, julekrydderier og appelsin

    Ca. 24 stk. (Anbefalet mængde er 5 stk. pr. person) Hak dadler og figner, og kom dem i en foodprocessor sam­men med havregryn, appelsin­saft og -skal, kakaopulver og krydderier. Kør til en ensartet, klistret masse. Er massen for tør, tilsættes lidt ekstra appelsinsaft. Tril massen til kugler og vend i henholdsvis havregryn, sølvstøv og kakaonibs.… Læs mere »

  • Fuldkornsæbleskiver med æbler

    Ca. 32 stk. (Anbefalet mængde er 3 stk. pr. person) Bland alle de tørre ingredienser og citronskal sammen i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og kærnemælk med de tørre ingredienser lidt ad gangen. Pisk hvi­derne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær… Læs mere »

  • ”Risalamande” med fuldkorn, vanilje, skyr og havtornsauce

    Havtornsauce Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen bri­ster. Tag havtornsaucen af varmen og fjern vaniljestangen. Risengrød Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog… Læs mere »

  • Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin

    14 personer (60 gram pr. person) Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid. Tænd oven på 160 grader. Hak nødderne fint. Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier. Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst hvedemel… Læs mere »

  • Lakrids daddelkugler

    20 stk. Hak dadlerne, og kom dem i en blender sammen med olie, kakaopulver, lakridspulver og krydderier. Kør til en klistret masse. Saml massen med fingrene og tril til kugler. Vend kuglerne i henholdsvis sølvstøv, kakaopulver og lakridspulver.

  • Svesker med pistaciemarcipan

    Ca. 12 stk. Hak pistacierne fint. Tag ¼ fra til pynt. Ælt resten af pistacierne med marcipanen. Rul marcipanen til en pølse, og skær den i 12 stykker. Tryk sveskerne lidt ’i form’, så de alle er flade og runde. Tril marcipanstykkerne til en kugle, og tryk den ud, så den har samme diameter som… Læs mere »