GIV LIV

Julen

 • Rødbedesalat med perlespelt

  Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp perlespelten. Skur rødbederne, og kog dem møre, 30-60 minutter afhængig af størrelsen. Hæld koldt vand over, og gnub skindet af. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mundrette stykker. Pil løget og skær i tynde både. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i små… Læs mere »

 • Kransekagestykker

  24 stk. Kransekagestykker Ælt marcipanen sammen med sukker og æggehvide. Drys lidt flormelis på et stykke bagepapir, og form marcipanen til en trekantet stang, og skær den ud i 24 stykker. Fordel kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og let brune i kanterne.… Læs mere »

 • Hjertevenlige pebernødder

  100 stk. Pisk æg og brun farin sammen. Bland hvedemel med natron, krydderier og olie. Vend melblanding i æggemassen lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Del dejen i 5 stykker og tril til fingertykke pølser. Skær hver rulle ud i ca. 20 stykker og tril til pebernødder. Fordel dem på flere bageplader med bagepapir,… Læs mere »

 • Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

  Krydret skinkeculotte Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i… Læs mere »

 • Chokolademousse med råsyltede bær

  Chokolademousse Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps. Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med cho­koladen og fold dernæst med ægge­hvider. Det skal gøres… Læs mere »

 • Kransekagehjerter

  Ca. 20 stk. Tænd ovnen på 190 grader. Del marcipanen i mindre stykker, og ælt den sammen med flormelis og 1-2 spsk. æggehvide, til dejen er god og blød, men stadig fast nok til at kunne rulle ud. Drys flormelis på køkkenbordet, og rul dejen ud til ca. ¾ cm tykkelse. Stik hjerterne ud med… Læs mere »

 • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

  Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

 • Rødkål

  Rødkål

  Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte, og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive. Varm halvdelen af olien i en gryde, og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op, og varm resten af olien.… Læs mere »

 • Julesalat med rødkål og appelsin

  Julesalat med rødkål og appelsin

  Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

 • Juleboller med fuldkorn

  Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »