GIV LIV

Julen

  • Kransekagestykker

    24 stk. Kransekagestykker Ælt marcipanen sammen med sukker og æggehvide. Drys lidt flormelis på et stykke bagepapir, og form marcipanen til en trekantet stang, og skær den ud i 24 stykker. Fordel kransekagestykkerne på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og let brune i kanterne.… Læs mere »

  • Hjertevenlige pebernødder

    100 stk. Pisk æg og brun farin sammen. Bland hvedemel med natron, krydderier og olie. Vend melblanding i æggemassen lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Del dejen i 5 stykker og tril til fingertykke pølser. Skær hver rulle ud i ca. 20 stykker og tril til pebernødder. Fordel dem på flere bageplader med bagepapir,… Læs mere »

  • Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

    Krydret skinkeculotte Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i… Læs mere »

  • Chokolademousse med råsyltede bær

    Chokolademousse Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps. Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med cho­koladen og fold dernæst med ægge­hvider. Det skal gøres… Læs mere »

  • Kransekagehjerter

    Ca. 20 stk. Tænd ovnen på 190 grader. Del marcipanen i mindre stykker, og ælt den sammen med flormelis og 1-2 spsk. æggehvide, til dejen er god og blød, men stadig fast nok til at kunne rulle ud. Drys flormelis på køkkenbordet, og rul dejen ud til ca. ¾ cm tykkelse. Stik hjerterne ud med… Læs mere »

  • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

    Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

  • Julesalat med rødkål og appelsin

    Julesalat med rødkål og appelsin

    Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

  • Rødkål

    Rødkål

    Halver kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive. Varm halvdelen af olien i en gryde og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op og varm resten af olien.… Læs mere »

  • Juleboller med fuldkorn

    Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Havregrynskugler med dadler, julekrydderier og appelsin

    Ca. 24 stk. (Anbefalet mængde er 5 stk. pr. person) Hak dadler og figner, og kom dem i en foodprocessor sam­men med havregryn, appelsin­saft og -skal, kakaopulver og krydderier. Kør til en ensartet, klistret masse. Er massen for tør, tilsættes lidt ekstra appelsinsaft. Tril massen til kugler og vend i henholdsvis havregryn, sølvstøv og kakaonibs.… Læs mere »