GIV LIV

Julen

Julen

  • And i appelsinsalat med grønkål og granatæble

    Appelsinsalat Skær fedtet af andebrystet. Brun kødet på begge sider på en pande i 1 spsk. olivenolie. Skru ned for varmen, og steg kødet endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem… Læs mere »

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Andebryststeg med bagt Hokkaido

    Andebryststeg Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »

  • Biscotti med chokolade og mandler

    50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »

  • Chokoladepastiller

    Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »

  • Chokoladepleskner

    40 stk. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker med vaniljen til det er tykt og skummende, ca. 10 min. Hak eller riv chokoladen fint eller findel den i en foodprocessor. Rør chokoladen i æggesnapsen. Sigt melet i og rør dejen sammen med let hånd, så luften ikke slås ud af dejen.… Læs mere »

  • Chokoladesmåkager med nødder

    Ca. 45 stk.  Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Rul ca. 45 små kugler af dejen. Læg kuglerne på bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem, så de kan flyde lidt ud under bagningen.… Læs mere »

  • Cookies med lakrids og chokolade

    24 stk. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Rør marcipan med muscovado sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene, og rør dejen sammen. Hak chokoladen, og vend den i dejen. Fordel dejen ved hjælp af to teskeer i 24 små toppe på to bageplader med bagepapir. Beregn plads til, at kagerne… Læs mere »