GIV LIV

Julen

  • Julesalat med rødkål og appelsin

    Julesalat med rødkål og appelsin

    Fjern stokken og de yderste blade fra julesalaten. Skær salaten i strimler. Fjern stok og de yderste blade af rødkålen og snit den fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Skær appelsinen i fileter, og rødløg i tynde ringe – fx skåret på et mandolinjern. Anret julesalat og rødkål nederst i… Læs mere »

  • Rødkål

    Rødkål

    Halver kålen, fjern de yderste blade og stokken. Skær kålen i kvarte og snit kålen fint enten med en skarp kniv eller på foodprocessor med den grove riveskive. Varm halvdelen af olien i en gryde og svits halvdelen af kålen ved god varme i ca. 5 min. Tag kålen op og varm resten af olien.… Læs mere »

  • Juleboller med fuldkorn

    Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Havregrynskugler med dadler, julekrydderier og appelsin

    Ca. 24 stk. (Anbefalet mængde er 5 stk. pr. person) Hak dadler og figner, og kom dem i en foodprocessor sam­men med havregryn, appelsin­saft og -skal, kakaopulver og krydderier. Kør til en ensartet, klistret masse. Er massen for tør, tilsættes lidt ekstra appelsinsaft. Tril massen til kugler og vend i henholdsvis havregryn, sølvstøv og kakaonibs.… Læs mere »

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • Fuldkornsæbleskiver med æbler

    Ca. 32 stk. (Anbefalet mængde er 3 stk. pr. person) Bland alle de tørre ingredienser og citronskal sammen i en skål. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer og kærnemælk med de tørre ingredienser lidt ad gangen. Pisk hvi­derne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær… Læs mere »

  • ”Risalamande” med fuldkorn, vanilje, skyr og havtornsauce

    Havtornsauce Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom havtorn, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til havtornen bri­ster. Tag havtornsaucen af varmen og fjern vaniljestangen. Risengrød Skyl risene og afdryp. Kom mælk i en gryde og bring i kog. Tilsæt ris og kog… Læs mere »

  • Krydderkage med sukat, pomerans og appelsin

    14 personer (60 gram pr. person) Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid. Tænd oven på 160 grader. Hak nødderne fint. Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier. Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst hvedemel… Læs mere »

  • Lakrids daddelkugler

    20 stk. Hak dadlerne, og kom dem i en blender sammen med olie, kakaopulver, lakridspulver og krydderier. Kør til en klistret masse. Saml massen med fingrene og tril til kugler. Vend kuglerne i henholdsvis sølvstøv, kakaopulver og lakridspulver.

  • Andebryst med et twist

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og… Læs mere »