ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Julemad

Julemad

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Andebryststeg med bagt Hokkaido

    Andebryststeg Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »

  • Flæskesteg, dampet grønkål med nødder og appelsin og brunede kartofler

    Flæskesteg Sørg for at sværene er skåret helt igennem, også ude i siderne. Drys groft salt mellem alle sværene. Læg flæskestegen på en bagerist med en lille bradepande eller ildfast fad under. Hæld vand i bradepanden og sæt stegen i ovnen ved 180 grader varmluft og steg den i ca. 1 time. Hvis sværen ikke… Læs mere »

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Marinerede sild med grønkålscreme og æble

    Cremet grønkål med æble Rens grønkålen og snit den meget fint. Kom grønkålen i en gryde med kogende vand og kog den i 1 minut. Hæld kålen i en sigte, skyl den med koldt vand og dryp den af. Rør syrnet fløde med karry og sennep og smag den til med salt og peber. Halvér… Læs mere »

  • Roastbeef med Karl Johan-svampe, hvidvinsbraiserede løg og blandede ovnstegte kartofler

    Roastbeef med Karl Johan-svampe Blend de tørrede svampe til fint pulver. Brun roastbeefen på alle sider i olien på en pande. Læg roastbeefen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr den med salt og peber, og rul den helt tæt i Karl Johan-pulveret. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter, til… Læs mere »

  • Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry,… Læs mere »