GIV LIV

Julemad

  • Sild a la creme med porre, æble og karry

    Pil rødløget og hak det fint. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær halvdelen af æblet i tynde både. Den anden halvdel skæres i små tern. Skær porrerne i skiver, og damp dem i 3 minutter, hvorefter de afdryppes. Snit forårsløg og gem til pynt. Skær sildefileterne i stykker a 2-3 cm. Rør cremefraiche… Læs mere »

  • Julefrikadeller og appelsinsalat med fennikel, mynte og granatæble

    Frikadeller Rør kødet med salt i et par minutter. Hak løget fint. Rør løg, presset hvidløg, krydderier, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Rør citronskal i farsen, form den til 30 små frikadeller, og steg dem sprøde i olien på en… Læs mere »

  • Rødbedesalat med perlespelt

    Skyl perlespelt og kog som angivet på emballagen. Afdryp perlespelten. Skur rødbederne, og kog dem møre, 30-60 minutter afhængig af størrelsen. Hæld koldt vand over, og gnub skindet af. Afkøl rødbederne, inden de skæres i mundrette stykker. Pil løget og skær i tynde både. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i små… Læs mere »

  • Krydret skinkeculotte med ovnbagte rodfrugter, honningkartofler og sennepsdressing

    Krydret skinkeculotte Skær næsten alt fedtet af culotten. Lad højst 1 mm fedt sidde tilbage. Snit fedtet let i tern. Krydr med salt og peber. Knus krydderierne groft med en kniv på skærebrættet, og drys dem på begge sider af stegen. Læg stegen i et lille ovnfast fad, og steg den ved 200 grader i… Læs mere »

  • Julefrikadeller med bagte rødder, æbler og tranebær

    Julefrikadeller Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time. Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande. Bagte rødder Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern… Læs mere »

  • Juleboller med fuldkorn

    Ca. 10 stk. Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Rosastegt andebryst med sprød rødkålssalat, ristede rosmarinkartofler, fennikel og portvinsglace

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skind-siden. Afdryp andebrysterne, og læg dem i et ovnfast fad. Steg andebryststykker i ovnen ved 180 grader i 15 -20 minutter. Sprød rødkålssalat Snit rødkålen fint, fx på en man­dolin. Kom kålen i en… Læs mere »

  • Andebryst med et twist

    Andebryst Rids skindet på andebrysterne, og krydr med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande, og brun andebrysterne på skindsiden. Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både. Vend æbler med svesker og kanel, og læg det i fadet. Steg andebrystsstykker med æbler og… Læs mere »

  • Hjemmebagte tarteletter med kylling, grønkål og porrer

    Tarteletter Bred 2 ark filodej ud på bordet af gangen. Pensl det ene ark med et tyndt lag olie, og læg det andet ovenpå. Skær med det samme dejen ud i 4 stykker, og kom dem i muffinformene. Lad dejen stritte godt op i kanten. Gør det samme med de to andre ark filodej, så… Læs mere »

  • Hønsesalat med rødbeder, nødder og æble

    4-8 personer Hønsesalat Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i… Læs mere »