GIV LIV

Hjemmebag

  • Fuldkornsfladbrød

    Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt hvid fuldkornshvedemel i lidt ad gangen. Ælt, til dejen har konsistens som en tyk fast grød. Stil dejen tildækket på køl til næste morgen. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ca. 1 times tid på køkkenbordet. Tænd ovnen på… Læs mere »

  • Gulerodskage med rosiner og krydderier

    Pisk brun farin med skyr og nøddeolie. Tilsæt æggene, et ad gangen og rør undervejs. Kom hvid fuldkornshvedemel i en skål sammen med natron, kanel, nellike og salt, og rør det i dejen sammen med de revne gulerødder og rosiner. Fordel dejen i en springform – ca. 25 cm diameter – foret med bagepapir og… Læs mere »

  • Koldhævede grønsagsboller

    Dag 1 Kom broccoli i en blender, og kør til en broccolimos. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt hvid fuldkornshvede, og rør dejen godt sammen. Tilsæt salt og broccoli og dernæst groft ølandshvedemel. Ælt dejen på en røremaskine i 10-15 minutter ved middel til høj hastighed, indtil dejen er elastisk og… Læs mere »

  • Kerneknækbrød

    Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og hæld kogende vand over. Rør rundt og tilsæt olie og dernæst ægget. Fordel blandingen på en bageplade med en våd ske. Det er vigtigt, den glattes godt ud. Skær dejen ud i 20 nogenlunde ens stykker. Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader varmluft i… Læs mere »

  • Spinatboller

    10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

  • Hjertevenlige pebernødder

    100 stk. Pisk æg og brun farin sammen. Bland hvedemel med natron, krydderier og olie. Vend melblanding i æggemassen lidt ad gangen, og ælt dejen sammen. Del dejen i 5 stykker og tril til fingertykke pølser. Skær hver rulle ud i ca. 20 stykker og tril til pebernødder. Fordel dem på flere bageplader med bagepapir,… Læs mere »

  • Fuldkornsrugbrød

    1 rugbrød DAG 1 Kom rugkernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne stå i blød i 30 minutter. Kom øl og yoghurt i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø, græskar­kerner og solsikkefrø. Rør godt sam­men, og rør nu rugmel i dejen. Rør dejen i… Læs mere »

  • Kanelstang med remonce

    1 kanelstang (ca. 10 stk.) Dej Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel og æg og rør godt sammen. Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Roti - pakistanske fladbrød

    Roti – Pakistanske fladbrød

    Roti Bland de to slags mel sammen i en skål. Ælt vandet i melet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter i køleskabet. Jo længere tid dejen hviler, jo lettere er den at rulle ud. Del dejen i ca. 8 kugler. Drys lidt mel på bordet… Læs mere »

  • Batbout - marokkanske madbrød

    Batbout – Marokkansk madbrød

    Batbout Bland salt, sukker, fuldkornsmel og semolina i en stor skål. Lav en lille fordybning i melblandingen og smuldr gæren ned i fordybningen. Tilsæt lidt vand for at opløse gæren, og derefter resten af vandet til at ælte dejen sammen. Ælt dejen til den er blød og elastisk og lige netop slipper bordet. Alternativt røres… Læs mere »