GIV LIV

Hjemmebag

  • Roti - pakistanske fladbrød

    Roti – Pakistanske fladbrød

    Roti Bland de to slags mel sammen i en skål. Ælt vandet i melet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter i køleskabet. Jo længere tid dejen hviler, jo lettere er den at rulle ud. Del dejen i ca. 8 kugler. Drys lidt mel på bordet… Læs mere »

  • Batbout - marokkanske madbrød

    Batbout – Marokkansk madbrød

    Batbout Bland salt, sukker, fuldkornsmel og semolina i en stor skål. Lav en lille fordybning i melblandingen og smuldr gæren ned i fordybningen. Tilsæt lidt vand for at opløse gæren, og derefter resten af vandet til at ælte dejen sammen. Ælt dejen til den er blød og elastisk og lige netop slipper bordet. Alternativt røres… Læs mere »

  • Canjeero/laxoox - somaliske pandekager

    Canjeero/laxoox – Somaliske pandekager

    Canjeero Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør eller blend det hele godt sammen. Lad dejen hvile i 20-30 minutter til den er hævet. Steg pandekagerne på en slip let pande. Dryp evt. et par dråber olie på panden inden den første pandekage. Kom lidt dej på… Læs mere »

  • Små bærkager

    Små bærkager

    Kager Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Bland kartoffelmel med hvedemel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør de to slags mel, moste kartofler og reven marcipan i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i 12 små smurte forme med løs bund ca. 8 cm diameter og… Læs mere »

  • Basbousa - kokoskage med rosenvand

    Basbousa – Kokoskage med rosenvand

    Kage Tænd ovnen på 200 grader. Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.… Læs mere »

  • Broccoliboller

    Broccoliboller

    Del broccoli i buketter og damp i vandet i 3-4 min. Tag gryden af varmen og blend. Kom broccoli + kogende vand i en skål sammen med yoghurt og afkøl til fingervarmt inden gæren opløses heri. Tilsæt solsikkefrø, salt og havregryn og ælt hvid fuldkorns hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt til dejen er… Læs mere »

  • Chiaboller

    Chiaboller

    Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og chiafrø og lad det stå i ca. 10 min. Rør nu havregryn, speltmel og dernæst hvid fuldkorns hvedemel i væsken. Ælt til dejen har konsistens som en tyk grød. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade blive i ovnen.… Læs mere »

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Fuldkorns-æbleboller

    Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æblesboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft. Kom æbler, havregryn og… Læs mere »

  • Rodfrugtbrød

    1 brød Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de blen­des eller moses let med en gaf­fel. Afkøl rodfrugtmosen. Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sam­men med honning. Tilsæt A38 og vand, og rør til gæren… Læs mere »