GIV LIV

Gryderetter

 • Bankekød med gulerødder

  Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca.… Læs mere »

 • Bolognese med ris asian style

  Hak løgene fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak den hvide del af stænglerne fint. Den grønne del gemmes. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Varm olien i en stor gryde og steg løg, citrongræs – både den hakkede og den grønne del –… Læs mere »

 • Braiserede oksekæber i mørkt øl

  Braiserede oksekæber Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern. Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og… Læs mere »

 • Braiseret kalvelever med løg og champignon

  Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter. Løgene får en kompotagtig konsistens… Læs mere »

 • Chili con chicken

  Chili con chicken Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen… Læs mere »

 • Curry med kylling og raita

  Curry Skær kyllingen i tern, ca. 2×2 cm, og brun dem på alle sider i 1 spiseskefuld olie i en gryde. Tag kyllingen op. Riv løgene groft og svits dem i resten af olien i gryden, til næsten al væden er fordampet. Tilsæt fintrevet ingefær og hvidløg, alle krydderierne og salt og svits det et… Læs mere »

 • Fyldte skinkeschnitzler

  Udblød tomaterne i en times tid. Hak i en foodprocessor eller blender de udblødte tomater med hvidløg til en grov pastakonsistens. Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer eller kagerulle, det er nemmest mellem to plastikposer. Læg en skive skinke på hver snitsel og smør en spiseskefuld tomatpasta ovenpå. Rul schnitzlerne sammen og luk dem med… Læs mere »

 • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

  Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

 • Gullasch med byg

  Gullasch Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Snit blegselleri og peberfrugter i strimler. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt løg og presset hvidløg og steg det, til løgene er klare. Kom gulerødder, blegselleri, paprika, hakkede tomater, rosmarin, laurbærblade og bouillon ved. Kog det op, og lad retten simre under låg i 1½-2… Læs mere »

 • Indisk grønsagscurry med røde linser og yoghurt

  Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugterne i stykker af ca. 2×2 cm. Svits løg og peberfrugter i en gryde med olie i 4 minutter. Tilsæt spidskommen, karry, nellike, laurbærblade og chili og svits det hele et øjeblik. Tilsæt linser og vand og kog retten i 10 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern… Læs mere »