GIV LIV

Gryderetter

 • Mexicansk grønsagsgryde med yoghurt og fuldkornspasta

  Pil løgene, og hak dem. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Skær squash og peberfrugt i tern. Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg, chili og krydderier et par minutter. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege med et øjeblik. Kom dernæst… Læs mere »

 • Kyllingegullasch med mos

  Kyllingegullasch Skær kyllingelårene over i leddet. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Brun kyllingen i olien i en stor gryde, først på skindsiden, bagefter på den anden side. Læg kyllingen på en tallerken. Svits grønsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, finthakket hvidløg og vand eller bouillon og… Læs mere »

 • Simregryde med æbler og porrer

  Simregryde Skær kødet i tern og krydr med salt og peber. Pil og hak løgene. Skræl jordskokker og skær i mundrette stykker. Varm olien i en slip let-gryde og brun kødet. Tag kødet op, og steg løg og jordskokker et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og persille, og læg kødet tilbage i gryden. Hæld øl… Læs mere »

 • Marokkansk gryderet med søde kartofler, krydderier og kikærter

  Marokkansk gryderet Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skær auberginen i tern. Skræl gulerød­derne, og skær dem i skiver eller tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og krydderier i et par minut­ter. Tilsæt søde kartofler, aubergine og gulerødder og vend godt rundt. Lad… Læs mere »

 • Tandoori-gryden med mash af søde kartofler

  Tandoori gryde De sorte bønner og kikærterne udblødes natten over og koges efter anvisningen på pakken. De grønne linser skal ikke udblø­des, men kan koges med. De kogte bønner, kikærter og lin­ser brunes godt af i en tykbun­det gryde. Tilsæt derefter alle krydderierne. Svits i 3 minutter, men uden at det tager farve. Løg, hvidløg… Læs mere »

 • Bashrib laham - oksegryde med kikærter og grøntsager

  Bashrib laham – Oksegryde med kikærter

  Bashrib laham Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Pil løgene. Varm olien i en gryde. Brun kød og løg med olien sammen med krydderier i en gryde. Skær kartofler og gulerødderne i store stykker og vend i gryden sammen med friskrevet ingefær og linser. Prik… Læs mere »

 • Djaj wa zaitun - kylling med safran og gurkemeje

  Djaj wa zaitun – Kylling med safran og gurkemeje

  Marineret kylling Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker. Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time. Fyld Pil og hak løgene groft. Kom løg… Læs mere »

 • Tajine samak - tajine med fisk oliven og citron

  Tajine samak – Tajine med fisk, oliven og citron

  Marineret fisk Hak persille, koriander, hvidløg og chili fint og bland med salt, peber, paprika, spidskommen, citronsaft og olie til en marinade. Skær fisken i tykke skiver og vend dem i marinaden. Lad den trække i køleskabet i et par timer. Fyld Pil løget. Skær tomater og løg i skiver og læg i bunden af… Læs mere »

 • Tajine laham - oksegryde med tørret frugt og mandler

  Tajine laham – Oksegryde med frugt og mandler

  Marineret kød Pil og hak løgene. Varm olien på en stor slip let pande og brun løgene ved middelhøj varme. Tilsæt kødet og brun det med. Skræl ingefær og riv den fint. Bland frisk ingefær, stødt ingefær, de 2 slags kanel, salt og peber med kødet og lad det simre under låg i 1 time.… Læs mere »

 • Bhindi salan - okragryde med tomat og løg

  Bhindi salan – Okragryde med tomat og løg

  Bhindi salan Pil og skær løgene i både. Skær spids og stilk af okraene. Flæk dem, så de har halv længde. Skær tomaterne i store tern. Varm olien på en slip let pande og svits løgene i ca. 5 minutter. Tilsæt alle krydderierne og steg med 1 minut. Tilsæt okra og tomater og vend dem… Læs mere »