ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Gryderetter

Gryderetter

  • Bankekød med gulerødder

    Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca.… Læs mere »

  • Bolognese med ris asian style

    Hak løgene fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak den hvide del af stænglerne fint. Den grønne del gemmes. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Varm olien i en stor gryde og steg løg, citrongræs – både den hakkede og den grønne del –… Læs mere »

  • Braiserede oksekæber i mørkt øl

    Braiserede oksekæber Hak løgene. Pres hvidløgene. Skær gulerod og selleri i små tern. Varm olien i en store ovnfast gryde. Brun oksekæberne godt og sæt til side. Svits løg, hvidløg og gulerod et par minutter sammen med krydderierne. Tilsæt tomatpuré, øl og fond, og kom de brunede kæber tilbage i gryden. Bring i kog, og… Læs mere »

  • Braiseret kalvelever med løg og champignon

    Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter. Løgene får en kompotagtig konsistens… Læs mere »

  • Chili con chicken

    Chili con chicken Del kyllingelårene i ledet. Fjern skindet. Brun kødet uden brug af fedtstof i en stor stegegryde. Tag kyllingen op. Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits begge dele i gryden. Tilsæt tomater, tomatpuré og 2 dl øl. Kog saucen op, og tilsæt finthakket hvidløg, salt, spidskommen og oregano. Kom chili i saucen… Læs mere »

  • Curry med kylling og raita

    Curry Skær kyllingen i tern, ca. 2×2 cm, og brun dem på alle sider i 1 spiseskefuld olie i en gryde. Tag kyllingen op. Riv løgene groft og svits dem i resten af olien i gryden, til næsten al væden er fordampet. Tilsæt fintrevet ingefær og hvidløg, alle krydderierne og salt og svits det et… Læs mere »

  • Fyldte skinkesnitsler

    Udblød tomaterne i en times tid. Hak i en foodprocessor eller blender de udblødte tomater med hvidløg til en grov pastakonsistens. Bank snitslerne tynde med en kødhammer eller kagerulle, det er nemmest mellem to plastikposer. Læg en skive skinke på hver snitsel og smør en spiseskefuld tomatpasta ovenpå. Rul snitslerne sammen og luk dem med… Læs mere »

  • Gammeldags oksesteg

    Puds kødet fri for sener og synligt fedt og krydr det godt med salt og peber. Varm margarinen op i en stegegryde og brun kødet godt på alle sider. Gør grønsagerne i stand og skær dem i grove stykker. Kom grønsagerne i gryden og brun dem. Kom vand og laurbærblade ved og bring gryden i… Læs mere »

  • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

    Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

  • Grydestegte poussiner med persille

    Bland rabarberne, skåret i skiver på 2-3 cm, med sukker og evt. kornene fra vanillestangen. Kom dem i en skål, dæk med mikrofilm eller låg og giv dem fuld effekt i mikroovnen i 2½-3 minutter. Lad kompotten køle af. Skær agurken i tynde skiver, drys dem med salt og lad dem trække i ca. 30… Læs mere »