GIV LIV

Grønsager

  • Blomkålspizza

    Blomkålspizza

    Del blomkål i buketter og kom den i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens. Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min. Del den i to dele og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde… Læs mere »

  • Portobello burger med kikærtebøf

    Portobello burger med kikærtebøf

    Skyl og afdryp kikærterne så de er helt tørre. Hak løg og hvidløg og skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Kom det hele inkl. havregryn, citronsaft og krydderier i en blender og kør til en sammenhængende fast masse. Tilsæt ægget og saml farsen. Krydr med salt og… Læs mere »

  • Løgsuppe med kartoffelostebrød

    Løgsuppe med kartoffelostebrød

    Løgsuppe Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Varm olien i en stor gryde, og kom løg, hele pressede hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 minutter mere. Hak… Læs mere »

  • Pitabrød med hummus, agurkesalsa og koriander

    Pitabrød med hummus, agurk og koriander

    Skyl og afdryp kikærterne og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, spidskommen, tahin, og reven skal og saft af citron. Kør og spæd til med 1 dl vand lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med olivenolie og salt. Skær agurk i små tern. Flæk… Læs mere »

  • Squash pasta med spinat og porre

    Squash pasta med spinat og porre

    Hak løget. Pres hvidløget. Rens porrerne og skær dem i ringe. Hak dilden. Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og porre et par minutter. Rør 1 dl mælk med majsstivelse. Kom resten af mælken i gryden til grøntsagerne og varm op. Rør jævningen i under omrøring og kog i ca. 2… Læs mere »

  • Crudité med edamamecreme

    Crudité med edamamecreme

    Edamamecreme Kom edamame bønner, presset hvidløg, olivenolie og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilbehør Rist pitabrødet og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær i stave. Server edamamecreme med ristet pitabrød og sprøde grøntsagsstænger.

  • Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

    Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

    Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller. Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skær svampene i… Læs mere »

  • Vegetardeller med rødbede quinoasalat

    Vegetardeller Skær brødet i tern og læg det i blød i mælk. Rens grønsagerne. Riv selleri, gulerødder, porre og løg i en foodprocessor, og hæld det i en skål. Hak persillen. Tilsæt halvdelen af persillen – gem resten til quinoasalaten – det udblødte brød, æg og æggehvide, og krydr med salt og peber. Form farsen… Læs mere »

  • Grillet grønt med ristet boghvede og mormordressing

    Grillet sommergrønt Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Skyl gulerødderne, og skær toppen af. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær løg i halve eller både. Skær salaten i kvarte. Pensl grønsagerne med olie, og kom dem på grillen. Vend dem undervejs, så de… Læs mere »

  • Aspargessymfoni med kapers-vinaigrette

    Kapersvinaigrette Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing. Asparges Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.… Læs mere »