GIV LIV

Grøntsager

  • Grønsagssnack med dip

    Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.  

  • Parmesangratinerede porrer og rodfrugtmos

    Rodfrugtmos Skræl kartofler, pastinakker eller persillerødder og selleri og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og rodfrugter møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det. Mos kartofler og rodfrugter med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd med kogevandet, til mosen er blød og luftig. Smag den til med salt og peber. Parmesangratinerede… Læs mere »

  • Birkesbagte rodfrugter

    Birkesbagte rodfrugter

    Bagte rodfrugter Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hold rødbederne for sig, så de ikke farver de øvrige grøntsager. Vend rodfrugter og rødbeder med olivenolie – i en skål hver for sig – og drys med birkes. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir – stadig adskilt –… Læs mere »

  • Dampede rodfrugter

    Dampede rodfrugter

    Dampede rodfrugter Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Varm olien i en stor dyb slip let pande og steg rodfrugterne et par minutter. Hæld citronsaft over og lad det fordampe. Hæld bouillon ved og læg låg på panden. Damp grøntsagerne i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid.… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

  • Baba ganoush - aubergine dip med tahin

    Baba ganoush – Aubergine dip med tahin

    Baba ganoush Tænd ovnen på 200 grader. Bag auberginerne hele i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er sorte, rynkede og faldet sammen. Lad dem køle af. Skrab indmaden ud med en ske, kom det i en sigte og tryk væden ud. Mos indmaden af auberginen. Rør tahinen ud med vand i en… Læs mere »

  • Chana chaat - varm kikærtesalat

    Chana chaat – Varm kikærtesalat

    Varm kikærtesalat Skær løgene i ringe. Skær peberfrugt, tomater og agurk i tern. Hak chilien fint. Varm olien i en slip let pande og steg løgene. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 1 minut. Skrab limekødet ud med en ske og vend kødet og saften med løgene. Afdryp kikærterne og kom på panden. Sluk… Læs mere »

  • Salade maroccain - marrokansk salat

    Salade maroccain – marokkansk salat

    Salat Skyl salaten og snit den. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Pil og skær løget i skiver og snit peberfrugten. Skræl kinaradise og skær i tynde skiver. Topping Hak persille eller koriander meget fint. Rør citronsaft med olie, krydderurt, salt og peber. Anret salat med grøntsager på et fad og dryp dressing… Læs mere »

  • Maldom - ovnbagte oksefrikadeller med kartofler og aubergine

    Maldom – Oksefrikadeller med grøntsager

    Oksefrikadeller Tænd ovnen på 250 grader. Hak persillen fint. Ælt kødet sammen med persille, salt og 7 krydderi. Form små bøffer af kødet, ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter. Fyld Skræl kartoflerne og skær dem i skiver i 3 mm tykkelse. Skær tomater, aubergine og peberfrugter i skiver. Læg bøffer, kartofler, tomater… Læs mere »

  • Chicken pulao - stegte ris med kylling og grøntsager

    Chicken pulao – Stegte ris, kylling og grøntsager

    Kylling Pil skindet af kyllingelårene. Skær dem over i leddet og skær eventuelt overlåret i to stykker langs benet. Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Pil løget, skær det i grove stykker og læg i gryden. Pil hvidløg og skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg og ingefær i gryden og… Læs mere »