GIV LIV

Frugt og bær

  • Roulade med blåbær og flødeostcreme

    Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen, helst ikke… Læs mere »

  • Små bærkager

    Små bærkager

    Kager Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Bland kartoffelmel med hvedemel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør de to slags mel, moste kartofler og reven marcipan i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i 12 små smurte forme med løs bund ca. 8 cm diameter og… Læs mere »

  • Smoothie - den mættende

    Smoothie (den mættende)

    Kom frosne jordbær, havregryn, yoghurt, friskrevet ingefær og mynte i en foodprocessor og kør til en tykflydende smoothie. Hæld på glas og nyd.

  • Smoothiebowl med topping

    Smoothiebowl med topping

    Kom frosne bananer, spinat og frosne blåbær i en foodprocessor sammen med yoghurt og kør til en tyk flydende konsistens. Fordel smoothiebowl i to skåle og top med havregryn, chiafrø og friske blåbær.

  • Frugt- og nøddesnitter

    18 snitter Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir. Sæt… Læs mere »

  • Grillet frugt med guf

    Grillet frugt Skær bananerne igennem på langs. Læg bananerne på grillen og grill først på skære­fladen. Vend dem og grill, til skrællen er næsten kulsort. Skær ananas i skiver, drys med lidt farin og grill på begge sider, til de er gyldne. Skær ananasskiverne i mindre stykker. Guf Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »

  • Salat med jordbær, blomkål, ærter og sommerblomster

    Skyl og slyng salaten tør. Snit salaten. Rens blomkålen, og del den i små buketter. Skyl og nip jordbærrene og skær i kvarte eller i skiver. Skær melonen i tern, og klargør ærter. Hak krydderurterne. Hyldeblomstvinaigrette Rør eddike med hyldeblomst­saft, sennep og olie. Vend dres­singen med salat og hakkede urter og anret på et fad… Læs mere »

  • Æblemuffins

    10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. Bag… Læs mere »

  • Bagte æbler med crunch og lakrids

    Bagte æbler Skræl æblerne. Bland sukker med kanel og rasp, og rul æblerne heri. Stil æblerne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er møre. Crunch Smelt honning på en tør pande, og rist havregryn til de er sprøde. Afkøl på et stykke bagepapir.… Læs mere »