GIV LIV

Frugt og bær

  • Skyr med bær og mørk chokolade

    Fordel skyr i to skåle. Skyl og nip bærrene og top på skyr sammen med hakket mørk chokolade. Uden for bærsæsonen kan du servere skyr med lidt revet æble eller pære i stedet.

  • Grillede ferskner med ristede mandler og hindbærsauce

    Hindbærsauce Kog hindbærrene op med sukker og 1 spsk. vand i bunden. Kog i et par minutter, og blend hindbærrene. Sigt eventuelt kernerne fra ved at presse saucen igennem en sigte. Lad saucen køle lidt af, men den skal ikke i køleskabet. Ristede mandler Hak mandlerne groft, og bred dem ud på en bageplade med… Læs mere »

  • Yoghurtis med jordbærrippel

    Yoghurtis Kom yoghurten i en skål, og stil skålen i fryseren. Pisk yoghurten hver halve time med et piskeris, til den fryser til en blød og cremet is. Blend eventuelt isen med en stavblender, til den er cremet og ensartet. Blend jordbærrippelen sammen, og tilsæt den til isen med løs hånd, og uden at vende… Læs mere »

  • Roulade med blåbær og flødeostcreme

    Sukkerbrødsdej Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg og sukker hvidt og skummende ca. 10 minutter – brug en håndmixer. Bland hvedemel med kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i æggemassen. Fold forsigtigt med en dejskraber, til melet er fordelt. Det er vigtigt, at det foregår forsigtigt, da den indpiskede luft i æggemassen, helst ikke… Læs mere »

  • Små bærkager

    Små bærkager

    Kager Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Bland kartoffelmel med hvedemel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør de to slags mel, moste kartofler og reven marcipan i dejen til den er ensartet. Fordel dejen i 12 små smurte forme med løs bund ca. 8 cm diameter og… Læs mere »

  • Smoothiebowl med topping

    Smoothiebowl med topping

    Kom frosne bananer, spinat og frosne blåbær i en foodprocessor sammen med yoghurt og kør til en tyk flydende konsistens. Fordel smoothiebowl i to skåle og top med havregryn, chiafrø og friske blåbær.

  • Smoothie - den mættende

    Smoothie (den mættende)

    Giv bærrene et opkog på mindst 1 min., inden du bruger dem i smoothien. Lad dem køle helt af inden brug. Kom bær, havregryn, yoghurt, friskrevet ingefær og mynte i en foodprocessor og kør til en tyktflydende smoothie. Hæld på glas og nyd.

  • Frugt- og nøddesnitter

    18 snitter Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir. Sæt… Læs mere »

  • Grillet frugt med guf

    Grillet frugt Skær bananerne igennem på langs. Læg bananerne på grillen og grill først på skære­fladen. Vend dem og grill, til skrællen er næsten kulsort. Skær ananas i skiver, drys med lidt farin og grill på begge sider, til de er gyldne. Skær ananasskiverne i mindre stykker. Guf Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne. Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene. Dildcreme… Læs mere »