GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Ovnbagt skrubbe i kikærtemel

    Start med at koge fuldkornsris efter anvisningen på pakken. Bemærk at kogetiden er læn­gere end ved almindelige ris. Ovnbagt skrubbe Vend fiskene i kikærtemel blan­det med karry. Læg fiskene op i et fad. Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber. Top med fint­hakkede nødder. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.… Læs mere »

  • Friske forårsruller med fuldkorn, sommergrønt og spicy rejer

    Spicy rejer Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien og steg chili og hvidløg på en pande og tilsæt karry. Steg rejerne, til de ændrer farve. Krydr med salt og peber og tag rejerne af panden. Rispapirruller Knæk den nederste del af aspar­gesene, og damp asparges i 1 minut.… Læs mere »

  • Kartoffelomelet med ærtemos og varmrøget laks

    Tilberedningstid ca. 20 min. Ærtemos Kom ærterne i en gryde og kog op. Afdryp ærterne og blend med presset hvidløg og cremefraiche. Kartoffelomelet Pisk æg med mælk og krydr med salt og peber. Pil og hak løget fint. Mos kartoflerne let, og vend i æggemassen sammen med løget. Kom 1 tsk. olie på en slip… Læs mere »

  • Æggekage med laks og sommergrønt

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak løget. Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit den fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær laks i mindre stykker. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, kål og kartofler i ca. 5… Læs mere »

  • Ovnbagt fisk med grønt

    Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skær tomaterne i skiver. Fordel grøntsagerne i bunden af et smurt ovnfast fad. Skær torsken i portionsstykker, og anbring dem på grøntsagerne. Krydr med salt og peber. Rør bouillonen med fløde og karry, og hæld det ved. Sæt fadet i ovnen ved… Læs mere »

  • Stegte sild med æble og rødløg

    Krydret lage Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen. Stegte sild Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild.… Læs mere »

  • Antonios fristelser med selleri, hvidløg og rosmarin

    Antonios fristelser Skræl kartofler og selleri og skær dem i tynde stave. Hak løg og hvidløg fint. Skær ansjoserne i meget små tern. Pil ‘nålene’ af rosmarinen og hak dem fint. Bland kartofler, selleri, løg, hvidløg, ansjoser, rosmarin, salt, peber, fløde og mælk i en stor skål. Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg… Læs mere »

  • Dampet fisk og rejer med lynstegte grønsager

    Lynstegte grønsager Skær rødløgene i tykke både. Skær peberfrugterne i strimler og svampene i skiver. Rør sojasauce sammen med eddike, cayennepeber og finthakket hvidløg. Rist sesamfrøene på en tør slip let-pande til de ‘popper’ og dufter. Lad dem køle af. Varm olien op på panden og steg løg, peberfrugter og svampe ved høj varme under… Læs mere »

  • Laks med wokstegte grønsager

    Grønsager Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit kålen fint. Skær gulerødder i halve skiver på skrå. Skær peberfrugt i strimler. Skyl og slyng spinaten. Flæk chilien, fjern kernerne og snit chilien fint. Varm olien i en wok eller bredbundet gryde og steg kål og gulerødder med chili og presset hvidløg i… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »