GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Ovnbagt hornfisk med fennikel og tomatsalat

    Hornfisk i fad Skær fennikel og løg i tynde skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og dryp med olien. Læg stanniol over fadet, og bag det ved 200 grader i 25 minutter. Klip hornfisken over i midten, og klip finnerne af. Halvér fileterne, og rul dem sammen. Hold rullerne fast… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

  • Tajine samak - tajine med fisk oliven og citron

    Tajine samak – Tajine med fisk, oliven og citron

    Marineret fisk Hak persille, koriander, hvidløg og chili fint og bland med salt, peber, paprika, spidskommen, citronsaft og olie til en marinade. Skær fisken i tykke skiver og vend dem i marinaden. Lad den trække i køleskabet i et par timer. Fyld Pil løget. Skær tomater og løg i skiver og læg i bunden af… Læs mere »

  • Samak mashwe ma kodar - bagt ørred med grøntsagsfyld

    Samak mashwe ma kodar – Grøntsagsfyldt ørred

    Ørred Tænd ovnen på 250 grader. Rens fisken grundigt udenpå og indeni. Læg fisken i et stort ovnfast fad. Grønsagsfyld Riv gulerødderne groft. Skyl spinat grundigt, lad den dryppe af og hak den groft. Hak persillen groft. Pres saften af 1 citron. Bland gulerødderne med spinat, persille, citronsaft, salt, peber, 7 krydderi og tandoori. Fyld… Læs mere »

  • Deniz - guldsbarsfilet bagt med granatæblesaft

    Deniz – Guldbarsfilet bagt med granatæblesaft

    Bagte grøntsager Tænd ovnen på 200 grader. Pil løget og skær løg, auberginer, peberfrugter og squash i ½ cm tykke skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne i et ildfast fad med olie, salt, peber og paprika. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Bagt… Læs mere »

  • Kaluun Malay - ovnbagte kartofler og fisk

    Kaluun/Malay – Ovnbagte kartofler og fisk

    Kaluun Tænd ovnen på 180 grader. Vask kartoflerne godt og halvér dem. Pil løget og skær i skiver. Hak koriander groft. Hak hvidløg fint. Skær den halve citron i skiver. Pres saften af den hele citron og bland med løg, hvidløg, kartofler, koriander, salt, olie og marwa. Vend fisken sammen med blandingen og bred det… Læs mere »

  • Bagt marineret laks med bagte peberfrugter og nudler med spidskål

    Bagte grønsager Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Marineret laks Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne,… Læs mere »

  • Hornfisk og gulerødder på grill med kartoffelsalat

    Kold kartoffelsalat Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Rens radiser og forårsløg, og skær dem i skiver. Rør skyr, mayonnaise, dijonsennep, peber, æbleeddike og honning sammen. Vend kartofler, radiser og løg i dressingen. Smag til med salt og evt. mere peber, sennep, eddike eller/og honning. Grillet… Læs mere »

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Laksetatar

    Laksetatar

    Skær den ferske (rå) laks i tern. Findel den røgede laks. Husk, at den ferske skal have været frosset ned i min. 24 timer, når den skal spises rå. Skær æblet i små tern og hak løget helt fint. Skræl agurken og fjern midten med en teske. Skær agurken i små tern. Rør en dressing… Læs mere »