GIV LIV

Fisk og skaldyr

 • Fuldkornsspaghetti vongole med spicy tomatsalat

  Tomatsalat Skær tomaterne i kvarte. Hak chilien fint. Halvér ferskenerne, fjern stenene og skær ferskenerne i tern. Skyl basilikum. Vend tomater med chili, ferskener og basilikum, og smag salaten til med balsamicoeddike, salt og peber. Spaghetti vongole Skyl muslingerne godt i koldt vand. Lad dem eventuelt ligge lidt i vandet. Tag muslingerne op, rens dem… Læs mere »

 • Spidskålswraps med sommergrønt, bagt laks og dildcreme

  Bagt laks Tænd varmluftovnen på 180 grader. Læg laksen i et ovnfast fad med bagepapir. Krydr med salt og peber og pres citronsaften over. Bag laksen i ovnen i ca. 12 minutter, til den deler sig let i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag laksen ud og afkøl. Sommergrønt Skur… Læs mere »

 • Stegt makrel med grillede sommergrønsager og cremet kartoffelsalat

  Cremet kartoffelsalat Skyl og nip bønnerne og kog dem i 3-4 minutter, hvorefter de afdryppes og skæres i mindre stykker. Skær kartoflerne i mindre stykker. Rør rygeost med yoghurt og hakket purløg og smag til med salt og peber. Vend ”cremen” med kartofler og bønner. Stegt makrelfilet Giv fileterne 3-4 rids på skindsiden, så de… Læs mere »

 • Skaldyrsrisotto med sommergrønt

  Skaldyr Rens muslingerne, og fjern skægget. Kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af vasken. Damp muslingerne i hvidvin, til de åbner sig. Tag ca. halvdelen ud af skallerne. Resten gemmes i skallerne. Si væden, og gem den til risottoen. Risotto Hak løgene, og pres hvidløgene. Skær top… Læs mere »

 • Skindstegt kulmule med tatarsauce, knuste kartofler og sprød fennikelsalat med jordbær

  Tatarsauce Hak de to slags urter. Rør mayonnaise med yoghurt, sennep, kapers, purløg og 2 spsk. hakket dild – resten af dilden gemmes til salaten. Smag tatarsaucen til med salt og peber. Fennikelsalat med jordbær Skær fennikel i tynde skiver fx på et mandolinjern. Pres halvdelen af citronsaften over. Skyl og nip jordbærrene, og halvér… Læs mere »

 • Fjordrejetoast med spinat-melonsalat

  Spinat-melonsalat Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær de to slags meloner i tern. Skær agurk i skiver og vend med spinat og melon. Fjordrejetoast Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep, salt og peber. Rist brødet. Smør dressing på brødet og top med rejer. Pynt med brøndkarse. Servér med spinat-melonsalat.  

 • Salade Nicoise med røget makrel og æg

  Salade Nicoise Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill… Læs mere »

 • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

  Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver.Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret salaten og… Læs mere »

 • Laks med spinatsalat og mormordressing

  Spinatsalat Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl. Halvér dem eventuelt. Skyl spinaten, og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i 2 minutter. Afkøl og skær asparges i snitter. Pil og skær løget i tynde både. Halver avokado og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både.… Læs mere »

 • Kuller i karry med kålsalat og brune ris

  Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Kålsalat Snit kålen fint. Hak grønkålen groft. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Skræl appelsinerne og skær i skiver eller lameller. Vend kål med appelsiner og drys smuldret salattern over. Kuller i karry Skær fisken i portionsstykker. Kom bouillon… Læs mere »