GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Antonios fristelser med selleri, hvidløg og rosmarin

    Antonios fristelser Skræl kartofler og selleri og skær dem i tynde stave. Hak løg og hvidløg fint. Skær ansjoserne i meget små tern. Pil ‘nålene’ af rosmarinen og hak dem fint. Bland kartofler, selleri, løg, hvidløg, ansjoser, rosmarin, salt, peber, fløde og mælk i en stor skål. Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg… Læs mere »

  • Dampet fisk og rejer med lynstegte grønsager

    Lynstegte grønsager Skær rødløgene i tykke både. Skær peberfrugterne i strimler og svampene i skiver. Rør sojasauce sammen med eddike, cayennepeber og finthakket hvidløg. Rist sesamfrøene på en tør slip let-pande til de ‘popper’ og dufter. Lad dem køle af. Varm olien op på panden og steg løg, peberfrugter og svampe ved høj varme under… Læs mere »

  • Laks med wokstegte grønsager

    Grønsager Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit kålen fint. Skær gulerødder i halve skiver på skrå. Skær peberfrugt i strimler. Skyl og slyng spinaten. Flæk chilien, fjern kernerne og snit chilien fint. Varm olien i en wok eller bredbundet gryde og steg kål og gulerødder med chili og presset hvidløg i… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »

  • Stegte sild med mangochutney og kartoffelcurry

    Kartoffelcurry Hak løgene og svits dem i olien i en bredbundet gryde eller sauterpande, til de bliver bløde og klare. Svits tomatpureen med et øjeblik. Tilsæt krydderier, vand og presset hvidløg. Vask kartoflerne og skær kartoflerne i tern på ca. 2×2 cm og kog dem i saucen i 5 minutter. Skær blomkålen i buketter på… Læs mere »

  • Lakserulle i kål med asiatisk dressing

    Lakserulle i kål Kom ærterne i en lille gryde med lidt vand og damp dem uden låg i 5 minutter. Blend ærterne til mos og smag den til med salt. Skær laksefileten i 8 tykke stykker. Vend laksen i sojasauce. Fjern grimme eller grove yderblade fra spidskålen. Træk derefter forsigtigt 8 blade af spidskålen, så… Læs mere »

  • Blåmuslinger med pomfritter

    Pomfritter Skrub kartoflerne godt og skær dem i pomfritstørrelse, ca. 1½x1½ cm x kartoflens længde. Kom kartoflerne i en plasticpose sammen med olie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. Spred kartoflerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til… Læs mere »

  • Pasta med ristet fennikel, tomat og varmrøget laks

    Ristet fennikel og tomat Skær top og bund af fenniklerne. Fjern stokken og skær fenniklerne i tynde skiver. Brug en skarp kniv eller snit fenniklerne på et mandolinjern. Skær tomaterne i både. Varm olien på en pande og rist fenniklerne et par minutter. Tilsæt tomater og oliven og steg det i yderligere et par minutter,… Læs mere »

  • Grønkålstatar med ansjoser

    Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

  • Rødspætteruller med kold persillesovs og dampede rodfrugter

    Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fileterne med sennep og læg lidt kørvel på. Rul fileterne sammen, så sennep og kørvel er indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad, krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175… Læs mere »