GIV LIV

Fastfood

  • Barbecueburger

    Skær løget i små tern. Kom olien på en pande og varm det op. Svits løg og kød til kødet har skiftet farve. Kom barbecuesauce i. Kog blandingen ind ca. 5-8 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Skær peberfrugt, tomater og agurk i skiver. Varm burgerbollerne på brødristeren, flæk bollerne og smør… Læs mere »

  • Blåbærsmoothie

    Blåbærsmoothie Giv blåbærrene et hurtigt opkog i rigeligt kogende vand. Hæld dem i en sigte, og lad dem køle helt af i en sigte. Skræl bananer og pærer, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en blender med havregryn, blåbær, yoghurt, mælk og isterninger. Blend det hele, til det er helt findelt og… Læs mere »

  • Burger med pulled pork og fennikelsalat

    Pulled pork Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet… Læs mere »

  • Deep pan pizza med friske tomater, spinat og feta

    Pizzadej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først grahamsmel og dernæst pizzamel i dejen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form, ca. 25 x 30 cm.… Læs mere »

  • Deep pan pizza med tomat, spinat og feta

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør først grahamsmel og dernæst pizzamel i dejen. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt til dejen er sammenhængende, men stadig lidt fugtig. Rul dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form, ca. 25 x 30 cm. Læg… Læs mere »

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Fuldkornspizza med kartofler og rosmarin

    Dej: Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og ælt, først speltmel, dernæst durumhvedemel og pizzamel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker og rul… Læs mere »

  • Fuldkornspizza med løg og salattopping

    Fuldkornspizza med løg Opløs gæren i lunkent vand. Rør fuldkornsmel, salt og halvdelen af pizzamelet i. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen er glat og smidig. Ælt i mindst 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og form den til fire kugler og lad dem efterhæve… Læs mere »

  • Fuldkornspizza med ricotta, kartofler, squash og rosmarin

    Dej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fyld Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash i skiver. Skær løget… Læs mere »

  • Grøn sandwich med edamamehummus

    Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og skyr i en blender og kør til en grov creme. Smag til med salt og peber. Snit kålen fint og vend med citronsaft. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller. Skær brødene igennem. Fyld med edamamehummus, kål og agurkespåner.