GIV LIV

Fastfood

  • Grønsagssnack med dip

    Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.  

  • Energismoothie

    Skræl bananerne, og kom dem i en blender. Halvér passionsfrugter og appelsiner, og pres saften over i blenderen. Si eventuelt kerner fra passionsfrugterne. Tilsæt mynte og ingefær og blend nu til en smoothie. Spæd til med mælk og smag til med vaniljesukker.

  • Græskarpizza

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, durummel og hvedemel, og ælt dejen blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter. Græskarcreme Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskaret i kvarte, læg dem på en bageplade, og bag dem med skræl i ovnen ved 200 grader, til de helt… Læs mere »

  • Etli ekmek - Tyrkisk pizza

    Etli ekmek – Tyrkisk pizza

    Dej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Imens tilberedes fyldet. Fyld Pil og hak løg og persille fint. Skær peberfrugt i små tern. Bland løg, persille og peberfrugter med kød, tomater, citronsaft, salt, peber, chili, tomatpuré… Læs mere »

  • Pink kyllingesandwich

    Kog kyllingen i ca. 12 minutter. Kassér kogevandet og findel kødet med to gafler. Snit blegselleri. Skær rødbeder i små tern. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus og skær æblet i tynde både. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber. Rør først rødbeder i dressingen, og dernæst findelt kylling, blegselleri… Læs mere »

  • Grøn sandwich med edamamehummus

    Kom edamamebønner, presset hvidløg, olie og skyr i en blender og kør til en grov creme. Smag til med salt og peber. Snit kålen fint og vend med citronsaft. Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller. Skær brødene igennem. Fyld med edamamehummus, kål og agurkespåner.

  • Myslibarer med tørret frugt og cornflakes

    20 stk. Myslibarer Skær abrikoserne i små tern. Blend rugbrød og figner sammen i en foodprocessor eller minihakker. Kom blandingen i en skål, tilsæt abrikoser og de øvrige ingredienser, og ælt det hele grundigt sammen. Bred massen ud til på en bageplade med bagepapir til en firkant, ca. 25×25 cm. Kom lidt vand på hænderne… Læs mere »

  • Flæskestegssandwich med rå rødkål og agurkesalat

    Flæskesteg Rids eventuelt sværen, men undgå at ridse i selve kødet. Gnid omhyggeligt saltet ned mellem hver svær. Læg stegen på en rist med en bradepande under. Stegen og sværen skal helst ligge vandret under stegning. Læg eventuelt et stykke stanniol under stegen i den laveste ende. Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kom… Læs mere »

  • Grøn smoothie

    Grøn smoothie Skyl spinaten. Skær sellerien i små stykker. Fjern skal og sten fra avocadoen, og skær den i mindre stykker. Skræl æblet, og skær det i mindre stykker. Skræl ingefæren, og riv den fint. Blend alle grønsager og æble med æblejuice og isklumper, og blend til alle ingredienserne er helt findelt og smoothien tyk… Læs mere »

  • Fuldkornspizza med ricotta, kartofler, squash og rosmarin

    Dej Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Fyld Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash i skiver. Skær løget… Læs mere »