GIV LIV

Dessert

  • Chokolademousse med råsyltede bær

    Chokolademousse Hak chokoladen, og kom den i en skål. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk til en æggesnaps. Kom æggehvider i en anden skål, og pisk dem stive. Tilsæt en knivspids salt. Vend først æggesnaps med cho­koladen og fold dernæst med ægge­hvider. Det skal gøres… Læs mere »

  • Trifli med bagte abrikoser og citroncreme

    Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggeblommerne sammen med mælken. Bring ingredienserne i kog ved svag varme under piskning, til cremen tykner. Smag cremen til med citronsaft. Hæld cremen i en skål, og lad den køle af. Pisk i den undervejs, så… Læs mere »

  • Bagte rabarber med hvid chokoladecreme

    Bagte rabarber Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt sukker på skærebrættet. Bland dette med resten af sukkeret. Bland rabarber og vaniljesukker i et ovnfast fad. Dæk fadet med stanniol, og bag rabarberne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter,… Læs mere »

  • Yoghurtis med jordbærrippel

    Yoghurtis Kom yoghurten i en skål, og stil skålen i fryseren. Pisk yoghurten hver halve time med et piskeris, til den fryser til en blød og cremet is. Blend eventuelt isen med en stavblender, til den er cremet og ensartet. Blend jordbærrippelen sammen, og tilsæt den til isen med løs hånd, og uden at vende… Læs mere »

  • Kheer - risengrød med mandler og kardemomme

    Kheer – Risengrød med kardemomme

    Kheer Skyl de brune og de hvide ris hver for sig. Læg dem i hver sin skål med rigeligt vand og lad dem trække i 30 minutter. Sigt de brune ris og kog dem op med 2 dl vand. Lad dem småkoge under låg i 15 minutter. Sigt de hvide ris, bland dem med de… Læs mere »

  • Canbuulo - bønnedessert

    Canbuulo – Bønnedessert

    Canbuulo Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, natten over i køleskabet. Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og bland dem med risene i gryden. Tilsæt vandet og kog op. Skru ned til lav varme og lad dem simre ved lavt blus i 25… Læs mere »

  • Canjeero/laxoox - somaliske pandekager

    Canjeero/laxoox – Somaliske pandekager

    Canjeero Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør eller blend det hele godt sammen. Lad dejen hvile i 20-30 minutter til den er hævet. Steg pandekagerne på en slip let pande. Dryp evt. et par dråber olie på panden inden den første pandekage. Kom lidt dej på… Læs mere »

  • Basbousa - kokoskage med rosenvand

    Basbousa – Kokoskage med rosenvand

    Kage Tænd ovnen på 200 grader. Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.… Læs mere »

  • Grillet frugt med guf

    Grillet frugt Skær bananerne igennem på langs. Læg bananerne på grillen og grill først på skære­fladen. Vend dem og grill, til skrællen er næsten kulsort. Skær ananas i skiver, drys med lidt farin og grill på begge sider, til de er gyldne. Skær ananasskiverne i mindre stykker. Guf Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og… Læs mere »

  • Bagte æbler med crunch og lakrids

    Bagte æbler Skræl æblerne. Bland sukker med kanel og rasp, og rul æblerne heri. Stil æblerne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er møre. Crunch Smelt honning på en tør pande, og rist havregryn til de er sprøde. Afkøl på et stykke bagepapir.… Læs mere »