GIV LIV

Dessert

  • Kheer - risengrød med mandler og kardemomme

    Kheer – Risengrød med kardemomme

    Kheer Skyl de brune og de hvide ris hver for sig. Læg dem i hver sin skål med rigeligt vand og lad dem trække i 30 minutter. Sigt de brune ris og kog dem op med 2 dl vand. Lad dem småkoge under låg i 15 minutter. Sigt de hvide ris, bland dem med de… Læs mere »

  • Canbuulo - bønnedessert

    Canbuulo – Bønnedessert

    Canbuulo Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt koldt vand, natten over i køleskabet. Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne og bland dem med risene i gryden. Tilsæt vandet og kog op. Skru ned til lav varme og lad dem simre ved lavt blus i 25… Læs mere »

  • Canjeero/laxoox - somaliske pandekager

    Canjeero/laxoox – Somaliske pandekager

    Canjeero Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør eller blend det hele godt sammen. Lad dejen hvile i 20-30 minutter til den er hævet. Steg pandekagerne på en slip let pande. Dryp evt. et par dråber olie på panden inden den første pandekage. Kom lidt dej på… Læs mere »

  • Basbousa - kokoskage med rosenvand

    Basbousa – Kokoskage med rosenvand

    Kage Tænd ovnen på 200 grader. Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.… Læs mere »

  • Grillet frugt med guf

    Grillet frugt Skær bananerne igennem på langs. Læg bananerne på grillen og grill først på skære­fladen. Vend dem og grill, til skrællen er næsten kulsort. Skær ananas i skiver, drys med lidt farin og grill på begge sider, til de er gyldne. Skær ananasskiverne i mindre stykker. Guf Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og… Læs mere »

  • Bagte æbler med crunch og lakrids

    Bagte æbler Skræl æblerne. Bland sukker med kanel og rasp, og rul æblerne heri. Stil æblerne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er møre. Crunch Smelt honning på en tør pande, og rist havregryn til de er sprøde. Afkøl på et stykke bagepapir.… Læs mere »

  • Clafouti med rabarber

    Dej Pisk mælken med æg, sukker og vaniljesukker. Sigt melet i, og pisk dejen, til den er glat og uden klumper. Tilsæt revet citronskal. Lad dejen hvile, mens rabarberne tilberedes. Fyld Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm. Drys dem med sukker, og vend dem godt rundt. Fordel rabarberne i 4 smurte ildfaste… Læs mere »

  • Jordbær med krydret sukker og vaniljecreme

    Skyl jordbærrene og nip dem. Skyl hindbærrene. Bland jordbær med hindbær. Krydret sukker Hak mynten, og vend med sukker og lakridspulver. Vaniljecreme Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind.… Læs mere »

  • Rabarberis

    Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde med 3 spsk. vand i bunden. Kog op under låg, og kog til rabarberne er møre. Rør sukkeret i, og lad rabarberne køle af. Kom rabarberkompotten i en flad plasticbeholder, og frys den ned. Bræk den frosne rabarberkompot i stykker (måske skal den tø… Læs mere »

  • Sprøde marengs med sommerbær og vaniljeyoghurt

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm diameter på en bage­plade med bagepapir. Bag marengs i ca. 1½ time – til de er… Læs mere »