GIV LIV

Dessert

  • Grillet frugt med guf

    Grillet frugt Skær bananerne igennem på langs. Læg bananerne på grillen og grill først på skære­fladen. Vend dem og grill, til skrællen er næsten kulsort. Skær ananas i skiver, drys med lidt farin og grill på begge sider, til de er gyldne. Skær ananasskiverne i mindre stykker. Guf Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret gradvist og… Læs mere »

  • Bagte æbler med crunch og lakrids

    Bagte æbler Skræl æblerne. Bland sukker med kanel og rasp, og rul æblerne heri. Stil æblerne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er møre. Crunch Smelt honning på en tør pande, og rist havregryn til de er sprøde. Afkøl på et stykke bagepapir.… Læs mere »

  • Clafouti med rabarber

    Dej Pisk mælken med æg, sukker og vaniljesukker. Sigt melet i, og pisk dejen, til den er glat og uden klumper. Tilsæt revet citronskal. Lad dejen hvile, mens rabarberne tilberedes. Fyld Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm. Drys dem med sukker, og vend dem godt rundt. Fordel rabarberne i 4 smurte ildfaste… Læs mere »

  • Jordbær med krydret sukker og vaniljecreme

    Skyl jordbærrene og nip dem. Skyl hindbærrene. Bland jordbær med hindbær. Krydret sukker Hak mynten, og vend med sukker og lakridspulver. Vaniljecreme Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind.… Læs mere »

  • Rabarberis

    Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde med 3 spsk. vand i bunden. Kog op under låg, og kog til rabarberne er møre. Rør sukkeret i, og lad rabarberne køle af. Kom rabarberkompotten i en flad plasticbeholder, og frys den ned. Bræk den frosne rabarberkompot i stykker (måske skal den tø… Læs mere »

  • Sprøde marengs med sommerbær og vaniljeyoghurt

    Marengs Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt citronsaft og pisk. Tilsæt sukkeret gradvist, mens der fortsat piskes kraftigt. Top blandingen op ved hjælp af to skeer til marengs på ca. 5 cm diameter på en bage­plade med bagepapir. Bag marengs i ca. 1½ time – til de er… Læs mere »

  • Mangosalat med passionsfrugtmarinade

    Halvér passionsfrugterne, og skrab frugten ud. Bland passionsfrugten med honning. Skræl mangoerne, og skær kødet fra i så store stykker som muligt. Skær mangoen i skiver, og anret på en tallerken. Dryp passionsfrugtdressingen over mangoen. Drys med grofthakket mynte.  

  • Passionsfrugt-mousse

    Slå det ene æg ud i en kasserolle. Del det andet æg, og kom blommen i kasserollen, og kom hviden i en mellemstor skål. Kom mælk, majsstivelse og sukker i kasserollen, og kog det hele op under piskning, til en kagecreme. Kog cremen godt igennem i 1 minut. Hak chokoladen, og smelt den i den… Læs mere »

  • Angelfood kage med bagte blommer

    Angelfood kage Smør en springform med hul i midten med olie. Pisk æggehviderne skummende. Drys sukkeret i under piskningen, og pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke grynede. Riv citronskallen fint. Bland mel, vaniljesukker, vinsten og salt sammen, og sigt det hele. Bland citronskallen i melblandingen. Vend melblandingen forsigtigt i æggehvideskummet a 2-3 gange.… Læs mere »

  • Sommerkager med bær og mandelcreme

    Bær Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme. Smuldredej Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden. Mandelcreme Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en… Læs mere »