GIV LIV

Brunch

  • Kanelstang med remonce

    1 kanelstang (ca. 10 stk.) Dej Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel og æg og rør godt sammen. Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Bananpandekager med skyr og frugt

    Bananpandekager med skyr og frugt

    Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let pande og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Server med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Fuldkorns-æbleboller

    Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æblesboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft. Kom æbler, havregryn og… Læs mere »

  • Bananbrød med tørret frugt

    1 brød/14 skiver Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Pisk brun farin og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvid hvede med hvedemel, kanel, ingefær, natron og salt. Rør melblandingen i dejen sammen med moste bananer, rosiner og hakkede dadler. Hæld dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm, foret med… Læs mere »

  • Æblemuffins

    10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. Bag… Læs mere »

  • Rodfrugtbrød

    1 brød Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de blen­des eller moses let med en gaf­fel. Afkøl rodfrugtmosen. Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sam­men med honning. Tilsæt A38 og vand, og rør til gæren… Læs mere »

  • Køleskabsgrød med hindbær

    Kom havregryn, mælk og vaniljesukker i en beholder med tilhørende låg, og rør det sammen. Luk låget til, og stil grøden i køleskabet til næste morgen. Rør rundt i grøden, tilsæt yoghurt, og servér med hindbær, vaniljesukker og mynteblade.

  • Køleskabsgrød med quinoa, chia og granatæble

    Køleskabsgrød Dagen før: Kom havregryn, speltflager, quinoaflager og chiafrø i en beholder med låg. Hæld mælken over. Rør blandingen sammen, og luk låget til. Stil beholderen køligt til næste dag. Næste dag: Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt skyr og rør rundt. Topping Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud i en skål. Skær… Læs mere »