GIV LIV

Brunch

  • Omelet med spinat, tomat og basilikum

    SÅDAN GØR DU Skyl spinaten og afdryp. Pisk æg sammen med mælk og krydr med flagesalt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, ca. 20 cm diameter, og hæld halvdelen af æggemassen på. Top med halvdelen af spinaten, og lad omeletten stege ved jævn varme under låg, indtil æggemassen er fast, men… Læs mere »

  • Boghvedegrød med yoghurt, æble og kanel

    Boghvedegrød Kom boghvedekerner og havregryn i en lille gryde sammen med kanel. Hæld vandet over, og rør rundt. Læg låg på gryden og stil på køl til næste morgen. Tag gryden ud af køleskabet, og kog grøden op. Spæd til med mere vand om nødvendigt. Kog grøden i ca. 10 minutter. Smag til med flagesalt.… Læs mere »

  • Kålsalat a la creme med æg og ristet rugbrød

    Kålsalat a la creme Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og… Læs mere »

  • Grønsagssnack med dip

    Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.  

  • Energismoothie

    Skræl bananerne, og kom dem i en blender. Halvér passionsfrugter og appelsiner, og pres saften over i blenderen. Si eventuelt kerner fra passionsfrugterne. Tilsæt mynte og ingefær og blend nu til en smoothie. Spæd til med mælk og smag til med vaniljesukker.

  • Kanelstang med remonce

    1 kanelstang (ca. 10 stk.) Dej Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel og æg og rør godt sammen. Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket… Læs mere »

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i to, og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Bananpandekager med skyr og frugt

    Bananpandekager med skyr og frugt

    Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let-pande, og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.

  • Fuldkorns-æbleboller

    Opskriften giver ca. 10 boller. Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æbleboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne… Læs mere »