GIV LIV

Brød bagt med rug

  • Fuldkornsrugbrød

    1 rugbrød DAG 1 Kom rugkernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne stå i blød i 30 minutter. Kom øl og yoghurt i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø, græskar­kerner og solsikkefrø. Rør godt sam­men, og rør nu rugmel i dejen. Rør dejen i… Læs mere »

  • Rugtrekanter

    12 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen. Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end til dejen lige akkurat slipper fingrene. Rul dejen ud til en firkant, ca. 30×20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel. Skær stykket i 6 stykker a 10×10 cm. Skær hver… Læs mere »

  • Fuldkornsboller med rodfrugter

    30 stk. DAG 1 Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de moses med gaffel. Afkøl rodfrugtmosen. Hæld vandet i en stor skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt og honning og tilsæt rodfrugtmos, knækkede rugkerner, speltflager, hvid hvede og ca.… Læs mere »

  • Hjemmebagt rugbrød

    1 stk. rugbrød Påbegyndes 4-5 dage før brug, hvis du ikke har rugsurdej i forvejen. Rugsurdej Rør rugmelet grundigt med vandet i en lille skål eller et sylteglas. Dæk skålen eller glas med et løst låg eller med køkkenfilm, og lad det stå på køkkenbordet i 4-5 dage. Rør i den en enkelt gang om… Læs mere »

  • Grissini med parmesan og oregano

    24 stk. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie, rugmel og hvedemel og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter. Rul dejen ud til en pølse og skær den i 24 stykker. Drys kun en lille smule mel på bordet og tril hvert stykke dej til en lang pølse, ca. 25 cm. Læg… Læs mere »

  • Kerneboller med havredrys

    Kom rugkerner, havregryn og fuldkornshvedemel i en lille gryde sammen med vandet. Kog det i 2 minutter til en tyk grød. Tag gryden af varmen, og afkøl grøden, til den er fingervarm. Hæld yoghurten i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, rosiner og grød, og rør det godt sammen. Ælt hvedemel i dejen… Læs mere »

  • Snegle med æble og kanel

    Rør gæren ud i lunkent vand og A 38, og tilsæt hvedeklid, rugmel, salt og sukker. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 minutter. Slå dejen ned, halver den og rul den ud i til to plader på ca. 30 x 40 cm. Riv æblerne og klem… Læs mere »

  • Teddys rugbrød

    Kog kartoflerne. Opløs gæren i lun porter og tilsæt ymer, sirup og salt. Mos de kogte kartofler med en gaffel, og rør dem i sammen med rugmel. Tilsæt det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt. Tilsæt evt. mere hvedemel. Når dejen har fået nok hvedemel, skal den være klistret og hænge i fingrene. Lad… Læs mere »

  • Fuldkornsflutes med kamut og rug

    3 flutes Hæld vandet i en stor røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning og rør først rugkerner og dernæst kamutmel og hvedemel i væsken. Rør dejen rigtig godt sammen. Har du en røremaskine, kan dejen røres i den. Ellers rører du den i hånden – helst i 5 minutter, hvis du har… Læs mere »