GIV LIV

Asiatisk inspireret

  • Friske forårsruller med fuldkorn, sommergrønt og spicy rejer

    Spicy rejer Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Varm olien og steg chili og hvidløg på en pande og tilsæt karry. Steg rejerne, til de ændrer farve. Krydr med salt og peber og tag rejerne af panden. Rispapirruller Knæk den nederste del af aspar­gesene, og damp asparges i 1 minut.… Læs mere »

  • Lynstegt kylling med grønt og ristede cashewnødder

    Skær kyllingefileterne i fingerstykke strimler. Skær broccoliblomsten i små buketter. Skræl stokken, skær den tørre ende af, og skær den i skiver. Skær peberfrugterne i tynde strimler og skær løgene i tynde både. Hak ingefæren fint. Flæk cashewnødderne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune. Læg dem på… Læs mere »

  • Kylling i sur-sød sovs

    Sur-sød sovs Rør majsstivelse, eddike, soja, sukker, tomatpuré og vand sammen i en lille gryde. Kog saucen op under omrøring, til sovsen tykner. Tag gryden af varmen. Kylling Skær kyllingekødet i stimler. Del broccoli i små buketter. Skær peberfrugt i strimler, ananas i tern og forårsløg i skiver. Varm halvdelen af olien på en pande… Læs mere »

  • Bagt marineret laks med bagte peberfrugter og nudler med spidskål

    Bagte grønsager Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Marineret laks Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne,… Læs mere »

  • Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

    Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

    Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller. Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skær svampene i… Læs mere »

  • Risnudler med oksekød og grønsager

    Skær gulerødder, porrer og bladselleri i skiver. Flæk peberfrugtrene, og skær dem i skiver. Brun kødet på en stor pande i 1 spsk. olie, og læg det på en tallerken. Steg grønsagerne i resten af olien, 4-5 minutter under omrøring. Hak hvidløgene fint, og vend dem i grønsagerne sammen med kødet og ærter eller edamammebønner.… Læs mere »

  • Wokret med svinekød, rodfrugter og varme krydderier

    Skræl selleri og rødbeder, og skær dem i tynde strimler. Snit kålen i lange tynde strimler. Skær løgene i tynde både. Skær kødet i tynde skiver. Hak ingefær og chili fint. Hak persille groft. Varm 1 spsk. olie op i wok eller pande. Svits kødet hurtigt, til det er brunt på alle sider, og læg… Læs mere »

  • Wok med okse og nudler

    Halvér kålen, fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen fint. Del broccoli i mindre buketter. Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Varm 1 spsk. olie i en wok. Den skal være rygende varm. Tilsæt karrypasta, og brun kødet. Tag kødet op, og varm… Læs mere »

  • Grøn curry med rejer

    Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op. Varm resten af olien… Læs mere »

  • Asiatiske kyllingekødboller i nudelsalat

    Kyllingeboller Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en… Læs mere »