GIV LIV

Asiatisk inspireret

Asiatisk inspireret

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Asiatiske kyllingekødboller i nudelsalat

    Kyllingeboller Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en… Læs mere »

  • Forårsruller med oksekød og sursød sovs

    Forårsruller Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Snit kålen meget fint. Varm olien på en pande og svits karryen heri. Tilsæt presset hvidløg, ingefær, gulerødder og kål og steg det ved god varme et par minutter. Tilsæt kød og brun det godt. Vend godt rundt, så grønsagerne ikke brænder på. Smag fyldet… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med skært oksekød og wokstegte grønsager

    Halver kålen, fjern stokken og snit kålen fint. Knæk den nederste træede end af aspargesene. Skær asparges i snitter. Skyl spinaten og slyng den tør. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær kødet i strimler. Varm olien i en wok. Steg kødet ved god varme ca. 2 minutter. Tag kødet af panden… Læs mere »

  • Grøn curry med rejer

    Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op. Varm resten af olien… Læs mere »

  • Indisk grønsagscurry med røde linser og yoghurt

    Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugterne i stykker af ca. 2×2 cm. Svits løg og peberfrugter i en gryde med olie i 4 minutter. Tilsæt spidskommen, karry, nellike, laurbærblade og chili og svits det hele et øjeblik. Tilsæt linser og vand og kog retten i 10 minutter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern… Læs mere »

  • Kylling med græskar og peberfrugter i thai-kokossauce

    Skær kyllingefileterne i tern. Skær skrællen af græskarret, fjern kerner og skær græskarkødet i små trekanter. Skær peberfrugterne i tern. Steg græskar og peberfrugter i olien i en stor gryde i 3-4 minutter. Tilsæt kylling og steg med i et par minutter. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og bouillon og kog saucen op. Lad retten simre i… Læs mere »

  • Kylling tikka masala med fennikel-æblesalat

    Kylling tikka masala Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter. Tilsæt peberfrugt og… Læs mere »

  • Kyllingegryde med indisk islæt

    Træk skindet af kyllingen. Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Riv ingefæren. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingestykkerne deri. Tilsæt løg, selleri, gulerødder og krydderier og svits et øjeblik. Tilsæt dernæst bouillon, salt og peber. Lad retten koge under låg ved svag varme i ca. 35 minutter. Ryst melet sammen med… Læs mere »

  • Laks i papir med sommergrønt

    Tænd ovnen på 180 grader. Skræl eller skrub gulerødderne og skær dem i skiver. Halvér fenniklen og fjern stokken. Skær fenniklen i tynde strimler. Knæk den træede ende af aspargesene og snit dem. Snit forårsløgene. Læg bagepapiret ud på køkkenbordet og fordel grønsagerne på midten af hvert stykke bagepapir. Læg laksen på grønsagerne. Dryp med… Læs mere »