Ingredienser

Lakserulle i kål
  • 400 g grønne ærter, gerne fra frost
  • 500 g laksefilet uden skind og ben
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 spidskål
  • 1 bundt asiatisk basilikum eller koriander
Asiatisk dressing
  • 1 spsk. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 4 tsk. mørk sesamolie eller anden olie
  • 2 spsk. citron- eller limesaft
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. sød chilisauce
Tilbehør
  • 4 dl ris, 320 g

Tilberedning

Lakserulle i kål
Kom ærterne i en lille gryde med lidt vand og damp dem uden låg i 5 minutter. Blend ærterne til mos og smag den til med salt. Skær laksefileten i 8 tykke stykker. Vend laksen i sojasauce. Fjern grimme eller grove yderblade fra spidskålen. Træk derefter forsigtigt 8 blade af spidskålen, så hele som muligt. Kog kålbladene i en stor gryde letsaltet vand i 4 minutter. Lad bladene dryppe af på et viskestykke. Bred bladene ud og fordel ærtemosen på midten af bladene. Pluk bladene af basilikummen eller korianderen. Læg et stykke laks på hver og drys med basilikum- eller korianderblade. Rul kålen om laksen og læg kålpakkerne på en bageplade med bagepapir. Bag kålpakkerne i 15 minutter ved i 180 grader. Snit det inderste af kålen fint.

Asiatisk dressing
Riv hvidløgsfeddene fint. Bland fintrevet ingefær og hvidløg med sesamolie, citron- eller limesaft, fiskesauce og sød chilisauce i en lille skål.

Servér kålrullerne med kogte ris og fintsnittet kål og brug dressingen til det hele.

TIP
I stedet for spidskål kan du bruge hvidkål, og i stedet for fiskesauce kan du bruge sojasauce.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (700 kcal). Kulhydrat 86 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 3

UH4211