Ingredienser

Kiks med mandler og chokolade
  • 60 g mandler
  • 60 g mørk chokolade
  • 3 æggehvider
  • 75 g sukker
Jordbæris
  • 300 g frosne jordbær
  • 1½ dl skummetmælksyoghurt
  • 75 g sukker

Tilberedning

Kiks med mandler og chokolade
Hak mandlerne meget fint. Hak chokoladen groft. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret, mens du pisker, og pisk æggehviderne, til de er tykke og seje. Vend mandler og chokolade i æggehviderne. Form dejen til 16 flade runde kager, ca. 6 cm i diameter på bageplader med bagepapir.

Bag dem ved 175 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på bagepapiret.

Jordbæris
Blend de frosne bær med yoghurt og sukker til en blød softice. Kom køkkenfilm i et fad, ca. 20 x 12 cm, og kom isen i. Lad den blive helt kold i fryseren.

Iskiks
Stik isen ud med en udstikker eller et glas, ca. 6 cm i diameter. Kom et stykke is imellem to kiks og servér.

TIP
Hvis kiksene ikke er helt sprøde, når de er kølet af, kan du tørre dem yderligere i ovnen ved 100 grader, til de er helt sprøde. I stedet for jordbær kan du bruge hindbær.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 30 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 21, 2014
Ude og Hjemme