Ingredienser
Fordej- 2 dl vand
- 1 dl yoghurt 1½ %
- 10 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. honning
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 1 portion fordej
- 1 dl vand
- 2 store æbler ca. 250 g
- 50 g havregryn
- 50 g solsikkerfrø
- 300 g hvid fuldkorns hvedemel
- 25 g havregryn
- 25 g solsikkefrø
- 1 spsk. blåbirkes
Tilberedning
Fordej
Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
Fuldkorns-æblesboller
Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft.
Kom æbler, havregryn og solsikkefrø i dejen. Tilsæt gradvist melet, mens dejen æltes til en tyk fast grød. Lad dejen hæve tildækket 1 time.
Drys
Bland havregryn, solsikkefrø og birkes sammen i en skål. Dyb en stor ske i koldt vand. Form dejen til boller med skeen og vend i drysset. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter.
Bag bollerne ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Frugt og grønt pr. person
Pr. stk.: Ca. 30 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 48 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g
UH1717