Ingredienser

Fordej
  • 2 dl vand
  • 1 dl yoghurt 1½ %
  • 10 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 200 g fuldkornsspeltmel
Fuldkorns-æbleboller
  • 1 portion fordej
  • 1 dl vand
  • 2 store æbler ca. 250 g
  • 50 g havregryn
  • 50 g solsikkefrø
  • 300 g hvid fuldkorns hvedemel
Drys
  • 25 g havregryn
  • 25 g solsikkefrø
  • 1 spsk. blåbirkes

Tilberedning

Opskriften giver ca. 10 boller.

Fordej
Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Fuldkorns-æbleboller
Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft.

Kom æbler, havregryn og solsikkefrø i dejen. Tilsæt gradvist melet, mens dejen æltes til en tyk fast grød. Lad dejen hæve tildækket 1 time.

Drys
Bland havregryn, solsikkefrø og birkes sammen i en skål. Dyb en stor ske i koldt vand. Form dejen til boller med skeen og vend i drysset. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter.

Bag bollerne ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter.

Frugt og grønt pr. person

Pr. stk.: Ca. 30 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 48 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

UH1717