Ingredienser

De
  • 1¼ dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 75 g hvedemel
  • revet skal af 1 ubehandlet citron
Fyld
  • 150 g rensede rabarber
  • 25 g sukker
Tilbehør
  • 1 dl skyr naturel
  • 1 spsk. flydende honning
  • eventuelt 4 kviste basilikum eller mynte

Tilberedning

Dej
Pisk mælken med æg, sukker og vaniljesukker. Sigt melet i, og pisk dejen, til den er glat og uden klumper. Tilsæt revet citronskal. Lad dejen hvile, mens rabarberne tilberedes.

Fyld
Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm. Drys dem med sukker, og vend dem godt rundt. Fordel rabarberne i 4 smurte ildfaste forme, og bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Hæld dejen over rabarberne i formene, og bag kagerne færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter, til dejen er hævet og gylden.

Tilbehør
Rør skyr med flydende honning, og servér den til kagen, mens den stadig er lun. Pynt eventuelt med frisk basilikum eller mynte.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 41 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g

UH2214