Ingredienser
- 3 stk løg
- 2 stk gule peberfrugter
- 2 spsk rapsolie
- 3 stk gulerødder
- ½ stk blomkål
- 5 dl grønsagsbouillon
- 1 lille dåse tomatpuré
- ½ dl sojasauce
- 2 tsk sukker
- 2 spsk eddike
- 1 spsk mørk sesamolie
- 2 spsk majsstivelse
- 1 stk chili
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 2 fed fintsnittet hvidløg
- 250 g cherrytomater
- 500 g alaskasejfilet
- salt
- eventuelt friske koriander
- 4 dl jasminris, gerne fuldkorn, eller brune ris
Tilberedning
Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op.
Rør ½ dl vand, sojasauce, sukker, eddike, sesamolie og majsstivelse sammen, til majsstivelsen er opløst. Flæk chilien, fjern kernerne, hak chilien fint og kom den i saucen sammen med ingefær og hvidløg. Bland saucen med grønsagerne på panden og kog den kort igennem under omrøring. Skær fisken i stykker på ca. 4×4 cm og halvér cherrytomaterne. Kom begge dele i saucen. Kog det hele forsigtigt igennem og smag til med salt.
Drys eventuelt frisk koriander på retten og servér den med kogte ris.
Tip: I stedet for alaskasej, kan du anvende torsk, mørksej, kulmule, kuller, brosme eller laks.
Mørk sesamolie er olie af ristede sesamfrø. Hvis du ikke kan skaffe sesamolie, kan du i stedet riste 4 spsk sesamfrø på en pande og drysse over retten ved servering.
Frugt og grønt pr. person
364 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2822 kJ (672 kcal). Kulhydrat 100 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 2,5 g
Fisk med Hjerteforeningen 2010