GIV LIV

Morgenmad

  • Bananpandekager med skyr og frugt

    Bananpandekager med skyr og frugt

    Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let pande og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Server med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.

  • Birger mysli

    Birger mysli

    Riv æblet groft og kom det i en beholder sammen med havregryn og æblemost. Rør rundt og stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden. Fordel grøden i to skåle og top med rosiner og solsikkekerner.

  • Greenie

    Greenie

    Halver avokado og fjern stenen. Skræl appelsinen og del den i både. Kom avokado, appelsin, citronskal og saft, bananer og grønkål i en foodprocessor sammen med vandet. Kør i 2-3 min. indtil du har en dejlig grøn drik.

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Overnight oats med granatæble og kokos

    Overnight oats med granatæble og kokos

    Kom havregryn og chiafrø i en beholder og rør med mælk. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden og tilsæt yoghurt. Fordel grøden i to skåle og top med granatæble og ristet kokos.

  • Overnight oats med chia

    Overnight oats med chia

    Kom havregryn og chiafrø i en beholder med kanel, kardemomme og kakaopulver. Rør med mælk, vand og stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden og tilsæt yoghurt. Skær bananen i skiver og vend dem i grøden sammen med blåbærrene. Fordel grøden i to skåle eller glas og nyd.

  • Smoothie - den mættende

    Smoothie (den mættende)

    Kom frosne jordbær, havregryn, yoghurt, friskrevet ingefær og mynte i en foodprocessor og kør til en tykflydende smoothie. Hæld på glas og nyd.

  • Smoothiebowl med topping

    Smoothiebowl med topping

    Kom frosne bananer, spinat og frosne blåbær i en foodprocessor sammen med yoghurt og kør til en tyk flydende konsistens. Fordel smoothiebowl i to skåle og top med havregryn, chiafrø og friske blåbær.

  • Havregrød med æble

    Havregrød med æble

    Kom havregryn i en gryde med mælk og kog i ca. 5 min. under omrøring til en grød. Smag til med en knivspids salt og stødt kanel. Skær æblet i små tern og vend æblestykkerne i grøden. Anret grøden i to skåle. Drys med lidt kanel. Server mens grøden endnu er varm.

  • Fuldkorns-æbleboller

    Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æblesboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft. Kom æbler, havregryn og… Læs mere »