Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let pande og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Server med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.
Riv æblet groft og kom det i en beholder sammen med havregryn og æblemost. Rør rundt og stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden. Fordel grøden i to skåle og top med rosiner og solsikkekerner.
Halver avokado og fjern stenen. Skræl appelsinen og del den i både. Kom avokado, appelsin, citronskal og saft, bananer og grønkål i en foodprocessor sammen med vandet. Kør i 2-3 min. indtil du har en dejlig grøn drik.
Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »
Kom havregryn og chiafrø i en beholder og rør med mælk. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden og tilsæt yoghurt. Fordel grøden i to skåle og top med granatæble og ristet kokos.
Kom havregryn og chiafrø i en beholder med kanel, kardemomme og kakaopulver. Rør med mælk, vand og stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden og tilsæt yoghurt. Skær bananen i skiver og vend dem i grøden sammen med blåbærrene. Fordel grøden i to skåle eller glas og nyd.
Kom frosne jordbær, havregryn, yoghurt, friskrevet ingefær og mynte i en foodprocessor og kør til en tykflydende smoothie. Hæld på glas og nyd.
Kom frosne bananer, spinat og frosne blåbær i en foodprocessor sammen med yoghurt og kør til en tyk flydende konsistens. Fordel smoothiebowl i to skåle og top med havregryn, chiafrø og friske blåbær.
Kom havregryn i en gryde med mælk og kog i ca. 5 min. under omrøring til en grød. Smag til med en knivspids salt og stødt kanel. Skær æblet i små tern og vend æblestykkerne i grøden. Anret grøden i to skåle. Drys med lidt kanel. Server mens grøden endnu er varm.
Fordej Kom vand og yoghurt i en skål. Opløs gæren heri og tilsat salt og honning. Rør speltmel i væsken til fordejen er ensartet. Lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag. Fuldkorns-æblesboller Kom fordejen i en stor skål og tilsæt vandet. Halvér æblerne. Fjern kernehus, og riv æblerne groft. Kom æbler, havregryn og… Læs mere »