GIV LIV

Morgenmad

  • Omelet med spinat, tomat og basilikum

    SÅDAN GØR DU Skyl spinaten og afdryp. Pisk æg sammen med mælk og krydr med flagesalt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, ca. 20 cm diameter, og hæld halvdelen af æggemassen på. Top med halvdelen af spinaten, og lad omeletten stege ved jævn varme under låg, indtil æggemassen er fast, men… Læs mere »

  • Boghvedegrød med yoghurt, æble og kanel

    Boghvedegrød Kom boghvedekerner og havregryn i en lille gryde sammen med kanel. Hæld vandet over, og rør rundt. Læg låg på gryden og stil på køl til næste morgen. Tag gryden ud af køleskabet, og kog grøden op. Spæd til med mere vand om nødvendigt. Kog grøden i ca. 10 minutter. Smag til med flagesalt.… Læs mere »

  • Energismoothie

    Skræl bananerne, og kom dem i en blender. Halvér passionsfrugter og appelsiner, og pres saften over i blenderen. Si eventuelt kerner fra passionsfrugterne. Tilsæt mynte og ingefær og blend nu til en smoothie. Spæd til med mælk og smag til med vaniljesukker.

  • Fuldkornsrugbrød

    1 rugbrød DAG 1 Kom rugkernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne stå i blød i 30 minutter. Kom øl og yoghurt i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø, græskar­kerner og solsikkefrø. Rør godt sam­men, og rør nu rugmel i dejen. Rør dejen i… Læs mere »

  • Hindbærchiagrød med vanilje og skyr

    Hindbærchiagrød Dag 1 Put de frosne hindbær i en gryde, og kog dem i minimum et minut. Stil til afkøling. Kom havregryn og chiafrø i en behol­der med tilhørende låg. Tilsæt hindbær, ingefær og mælk og rør godt sammen. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Dag 2 Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt… Læs mere »

  • Smoothiebowl med bær, sprød rugfras og mandler

    Smoothiebowl Skær bananerne i skiver, og kom dem i en blender eller foodprocessor. Tilsæt frosne bær, havregryn og yoghurt og blend til en tyk smoothie. Topping Skær bananen i små tern. Hak mandlerne. Fordel smoothien i skåle og top med havrefras, banan og mandler.  

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i to, og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Bananpandekager med skyr og frugt

    Bananpandekager med skyr og frugt

    Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let-pande, og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.

  • Birger mysli

    Birchermysli

    Riv æblet groft, og kom det i en beholder sammen med havregryn og æblemost. Rør rundt, og stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden. Fordel grøden i to skåle og top med rosiner og solsikkekerner.

  • Greenie

    Greenie

    Halver avokado og fjern stenen. Skræl appelsinen og del den i både. Kom avokado, appelsin, citronskal og saft, bananer og grønkål i en foodprocessor sammen med vandet. Kør i 2-3 min., indtil du har en dejlig grøn drik.