GIV LIV

Morgenmad

  • Boghvedegrød med yoghurt, æble og kanel

    Boghvedegrød Kom boghvedekerner og havregryn i en lille gryde sammen med kanel. Hæld vandet over, og rør rundt. Læg låg på gryden og stil på køl til næste morgen. Tag gryden ud af køleskabet, og kog grøden op. Spæd til med mere vand om nødvendigt. Kog grøden i ca. 10 minutter. Smag til med flagesalt.… Læs mere »

  • Energismoothie

    Skræl bananerne, og kom dem i en blender. Halvér passionsfrugter og appelsiner, og pres saften over i blenderen. Si eventuelt kerner fra passionsfrugterne. Tilsæt mynte og ingefær og blend nu til en smoothie. Spæd til med mælk og smag til med vaniljesukker.

  • Fuldkornsrugbrød

    1 rugbrød DAG 1 Kom rugkernerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne stå i blød i 30 minutter. Kom øl og yoghurt i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt sirup, salt, udblødte rugkerner, hørfrø, græskar­kerner og solsikkefrø. Rør godt sam­men, og rør nu rugmel i dejen. Rør dejen i… Læs mere »

  • Hindbær chiagrød med vanilje og skyr

    Hindbær chiagrød Dag 1 Kom havregryn og chiafrø i en behol­der med tilhørende låg. Tilsæt frosne hindbær, ingefær og mælk og rør godt sammen. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Dag 2 Tag grøden ud af køleskabet. Tilsæt vaniljesukker og rør rundt i grøden, og mos bærrene. Vend skødesløst grøden med skyr og… Læs mere »

  • Smoothiebowl med bær, sprød rugfras og mandler

    Smoothiebowl Skær bananerne i skiver, og kom dem i en blender eller foodprocessor. Tilsæt frosne bær, havregryn og yoghurt og blend til en tyk smoothie. Topping Skær bananen i små tern. Hak mandlerne. Fordel smoothien i skåle og top med havrefras, banan og mandler.  

  • Bananpandekager med skyr og frugt

    Bananpandekager med skyr og frugt

    Blend havregryn til mel. Mos bananerne med en gaffel. Rør æg med minimælk, havregrynsmel, en knivspids salt og den moste banan. Varm olien på en slip let pande og steg 4 små pandekager i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne og faste. Server med skyr, bær, granatæblekerner og frisk mynte.

  • Birger mysli

    Bircher mysli

    Riv æblet groft og kom det i en beholder sammen med havregryn og æblemost. Rør rundt og stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden. Fordel grøden i to skåle og top med rosiner og solsikkekerner.

  • Greenie

    Greenie

    Halver avokado og fjern stenen. Skræl appelsinen og del den i både. Kom avokado, appelsin, citronskal og saft, bananer og grønkål i en foodprocessor sammen med vandet. Kør i 2-3 min. indtil du har en dejlig grøn drik.

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Overnight oats med granatæble og kokos

    Overnight oats med granatæble og kokos

    Kom havregryn og chiafrø i en beholder og rør med mælk. Stil grøden tildækket på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden og tilsæt yoghurt. Fordel grøden i to skåle og top med granatæble og ristet kokos.