ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Morgenmad

Morgenmad

 • Amerikanske pandekager med hindbærsirup

  Optø eventuelt hindbærrene og blend dem med siruppen. Del æggene i hvider og blommer. Bland mel, bagepulver og salt. Rør gradvis mælken i blandingen. Tilsæt æggeblommerne. Pisk hviderne stive og fold dem i melblandingen. Kom olien på en stor slip let-pande. Varm den op og sæt med en ske pandekagerne på med afstand imellem. Bag… Læs mere »

 • Appelsinsmoothie

  Skær skal og den hvide hinde af appelsinen. Skær frugtkødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller blender sammen med banan, ingefær, honning og olie. Kør, til blandingen er ensartet. Tilsæt yoghurten og kør et øjeblik, til det hele er blandet. TIP Ingefær kan udelades, men kan også suppleres med lidt chili… Læs mere »

 • Baked chilibeans med spejlæg og sprød skinke

  Baked chilibeans Udblød bønnerne i rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet, kom bønnerne i en gryde, dæk med vand og bring dem i kog. Lad bønnerne simre i ca. 1 time, til de er møre. Hæld kogevandet fra bønnerne. Skær chilierne i 3-4 store stykker og pres hvidløgene. Blend tomaterne. Varm… Læs mere »

 • Blåbærsmoothie

  Blåbærsmoothie Giv blåbærrene et hurtigt opkog i rigeligt kogende vand. Hæld dem i en sigte, og lad dem køle helt af i en sigte. Skræl bananer og pærer, og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en blender med havregryn, blåbær, yoghurt, mælk og isterninger. Blend det hele, til det er helt findelt og… Læs mere »

 • Blåbærsmoothie – nem og hurtig

  Kom blåbær, banan, honning og olie i en foodprocessor eller blender og kør, til blandingen er ensartet. Tilsæt yoghurten og kør et kort øjeblik, til det hele er blandet. Smag eventuelt smoothien til med citronsaft. TIP Du får en mere dessertagtig smoothie, hvis du erstatter yoghurten med vaniljeis.

 • Boller med vaniljesmag

  Kom vand, mælk og fromage frais i en røreskål og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og salt. Bland vanillesukker med hvedemel og tilsæt melet lidt af gangen. Ælt dejen godt til den er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted og lad den hæve i ca. 45 minutter. Ælt dejen igennem,… Læs mere »

 • Chiagrød

  Dag 1: Kom havregryn og chiafrø i en beholder med låg. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og mælk i beholderen med grynene og rør godt rundt. Dæk beholderen med låg og stil køligt til næste dag. Dag 2: Rør grøden lind med skyr. Skyl og nip bærrene. Servér grøden med sommerbær.  

 • Fuldkornsbagels

  Kog havregryn og vand op og tag gryden fra varmen. Lad det afkøle, til det er lunkent. Rør gær, sukker, olie, mælk og salt i. Tilsæt grahamsmel og hvedemel. Ælt dejen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time et lunt sted. Del dejen i 14 stykker. Form dem til boller. Lav… Læs mere »

 • Fuldkornsbagels med kanel og rosiner

  15 stk. Hæld dansk vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, salt, kanel, kardemomme og rosiner og ælt dernæst melet i. Ælt til dejen er glat og smidig og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1½ time. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i… Læs mere »

 • Fuldkornsboller med squash

  14 stk. Riv squash på den grove side af et rivejern. Kom vand og kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt revet squash, honning og salt, og rør først knækkede rugkerner, havregryn og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Rør godt i dejen, til den har konsistens som en tyk havregrød. Melmængden… Læs mere »