GIV LIV

Aftensmad

  • Vegetarburger

    Grønsagsbøf Hæld saltlagen fra kikærterne. Blend dem i en foodprocessor eller minihakker, sammen med presset hvidløg, sojasauce og spidskommen. Riv squash og gulerødder fint og løget groft. Ælt grønsager og havregryn grundigt sammen med kirkærtemosen med hænderne i en skål. Lad dejen hvile i 10 minutter. Lav evt. tilbehøret imens. Form 4 bøffer af kikærtedejen,… Læs mere »

  • Etli ekmek - Tyrkisk pizza

    Etli ekmek – Tyrkisk pizza

    Dej Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og mel og ælt dejen. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time. Imens tilberedes fyldet. Fyld Pil og hak løg og persille fint. Skær peberfrugt i små tern. Bland løg, persille og peberfrugter med kød, tomater, citronsaft, salt, peber, chili, tomatpuré… Læs mere »

  • Bagt marineret laks med bagte peberfrugter og nudler med spidskål

    Bagte grønsager Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Marineret laks Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne,… Læs mere »

  • Pasta med aspargescreme og parmesan

    Aspargescreme Skær det yderste tørre af aspargesenderne, og kassér dem. Skær aspargesene over på midten, så du har hovedender og de tykke ender hver for sig. Skær de tykke ender over i mindre stykker, kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem helt møre. Hæld kogevandet fra i en anden gryde. Blend… Læs mere »

  • Hornfisk og gulerødder på grill med kartoffelsalat

    Kold kartoffelsalat Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Rens radiser og forårsløg, og skær dem i skiver. Rør skyr, mayonnaise, dijonsennep, peber, æbleeddike og honning sammen. Vend kartofler, radiser og løg i dressingen. Smag til med salt og evt. mere peber, sennep, eddike eller/og honning. Grillet… Læs mere »

  • Bagt kartoffel med oksekødfyld

    Bagt kartoffel Vask kartoflerne og tør dem godt. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 1 time. Oksekødfyld Hak løget. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og tomatpuré, og lad det simre ca. 10… Læs mere »

  • Roastbeef med jordbærsalat og sprøde rugbrødschips

    Roastbeef Krydr stegen med salt og peber. Varm olien i en slip let-gryde, og brun stegen godt på alle sider. Læg stegen i et ovnfast fad, og sæt det i en kold ovn på 200 grader. Steg til kødet har en centrumstemperatur på 54 grader. Tag stegen ud og afkøl. Sprøde rugbrødschips Tænd ovnen på… Læs mere »

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Blomkålspizza

    Blomkålspizza

    Del blomkål i buketter og kom den i en blender. Kør til en blomkålscouscous-lignende konsistens. Rør blomkål med æg, fiber Husk, hvid fuldkornshvedemel, oregano og salt sammen til en grov dej. Lad den stå og hvile ca. 20 min. Del den i to dele og pres dejen ud på to bageplader til 2 runde tynde… Læs mere »

  • Boef-Bøf stroganoff med jordskok- og kartoffelmosstroganoff-med-jordskok-og-korfottelmos

    Bøf stroganoff med jordskok- og kartoffelmos

    Skær kødet i strimler og dup dem let med køkkenrulle. Bland hvedemel med paprika, salt og peber og vend kødet heri. Pil og hak løgene. Rens champignon og skær i skiver. Skræl gulerødder og pastinakker og skær i små tern. Steg bacon sprødt i en tykbundet slip let gryde og tag det op. Steg løg,… Læs mere »