GIV LIV

Aftensmad

  • Stegte sild med æble og rødløg

    Krydret lage Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen. Stegte sild Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild.… Læs mere »

  • Lasagne med squash, aubergine og oksekød

    Fyld/sauce Hak løgene, og svits dem i olien på en stor pande. Tilsæt kødet, og brun det med i et par minutter. Skær squash og auberginer i tern eller tynde skiver, og steg dem med løg og kød, til de bruner let. Tilsæt tomater, presset hvidløg og oregano, og kog saucen op. Smag til med… Læs mere »

  • Antonios fristelser med selleri, hvidløg og rosmarin

    Antonios fristelser Skræl kartofler og selleri og skær dem i tynde stave. Hak løg og hvidløg fint. Skær ansjoserne i meget små tern. Pil ‘nålene’ af rosmarinen og hak dem fint. Bland kartofler, selleri, løg, hvidløg, ansjoser, rosmarin, salt, peber, fløde og mælk i en stor skål. Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg… Læs mere »

  • Farsbrød med porre

    Farsbrød med porre Pil bladene af timianen og hak dem. Rør svinekød, salt, peber, æg, hvedemel, mælk og timian grundigt sammen til en fars. Skær den groveste top og yderblade af porren og rens den grundigt. Halvér porren og kog den i letsaltet vand i ca. 6 minutter, til den er mør. Lad porren dryppe… Læs mere »

  • Kylling i sur-sød sovs

    Sur-sød sovs Rør majsstivelse, eddike, soja, sukker, tomatpuré og vand sammen i en lille gryde. Kog saucen op under omrøring, til sovsen tykner. Tag gryden af varmen. Kylling Skær kyllingekødet i stimler. Del broccoli i små buketter. Skær peberfrugt i strimler, ananas i tern og forårsløg i skiver. Varm halvdelen af olien på en pande… Læs mere »

  • Dampet fisk og rejer med lynstegte grønsager

    Lynstegte grønsager Skær rødløgene i tykke både. Skær peberfrugterne i strimler og svampene i skiver. Rør sojasauce sammen med eddike, cayennepeber og finthakket hvidløg. Rist sesamfrøene på en tør slip let-pande til de ‘popper’ og dufter. Lad dem køle af. Varm olien op på panden og steg løg, peberfrugter og svampe ved høj varme under… Læs mere »

  • Laks med wokstegte grønsager

    Grønsager Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit kålen fint. Skær gulerødder i halve skiver på skrå. Skær peberfrugt i strimler. Skyl og slyng spinaten. Flæk chilien, fjern kernerne og snit chilien fint. Varm olien i en wok eller bredbundet gryde og steg kål og gulerødder med chili og presset hvidløg i… Læs mere »

  • Chevapchichi med kålsalat

    Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »

  • Let sprængt kalvebryst med peberrodssauce

    Saltlage Kom vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst. Afkøl lagen. Læg kalvebrystet i lagen under pres, så kødet er dækket af lagen. Stil kødet i køle­skabet 1-2 døgn. Let sprængt kalvebryst Skyl kødet godt under koldt vand. Kom kød, krydderurter og krydderier i en… Læs mere »