GIV LIV

Aftensmad

  • Farserede peberfrugter med tomatsauce

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien. Tilsæt presset hvidløg, tomater, paprika og salt. Lad saucen koge 10 minutter. Farserede peberfrugter Kog risene i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og køle af. Snit porrerne fint. Rør kødet med ris, porrer, salt, peber og oregano eller timian. Skær hver peberfrugt… Læs mere »

  • Wraps med tun-tomatfyld og kålsalat

    Tun-tomatfyld Hak løgene groft, og skær peberfrugterne i tern. Svits dem i olien i en gryde, uden at de bruner, ca. 8 minutter. Tilsæt tomatpuré og 1 dl vand, og lad saucen simre i ca. 5 minutter. Afdryp tunen, og bland den i sovsen. Tilsæt presset hvidløg og smag til med fintrevet citronsaft, cayennepeber og… Læs mere »

  • Græskarpizza

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, durummel og hvedemel, og ælt dejen blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter. Græskarcreme Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskaret i kvarte, læg dem på en bageplade, og bag dem med skræl i ovnen ved 200 grader, til de helt… Læs mere »

  • Fiskefad med porrer

    Fiskefad Skær fiskekødet i mindre stykker. Kom dem i en blender eller minihakker og blend med salt og peber. Blend ægget i farsen, dernæst mel og spæd med mælken til en blød fars. Smør et ovnfast fad, ca. 16×22 cm, med lidt olie. Bred fiskefarsen ud i bunden af fadet. Flæk porrerne, og skyl dem… Læs mere »

  • Lynstegte grønsager med fetadressing og grillede mørbradbøffer

    Lynstegte grønsager Nip bønnerne. Skær squashen i tykke stave. Halvér forårsløgene på midten, og flæk evt. den hvide del. Lad aspargesbroccolierne være hele. Varm olien op på en stor pande, og steg grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter, til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt. Pluk basilikummen, og bland de… Læs mere »

  • Hvidløgshakkebøf med barbecuesauce, kartofler og majskolber

    Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Tilbehør Kog kartoflerne møre, og halvér dem. Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Halvér tomaterne, dryp olien over og krydr med salt og peber. Grill tomaterne… Læs mere »

  • Marokkansk gryderet med søde kartofler, krydderier og kikærter

    Marokkansk gryderet Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skær auberginen i tern. Skræl gulerød­derne, og skær dem i skiver eller tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og krydderier i et par minut­ter. Tilsæt søde kartofler, aubergine og gulerødder og vend godt rundt. Lad… Læs mere »

  • Buddha bowl med kylling, bønner og guacamole

    Buddha bowl Kom kyllingestykkerne i en gryde med vand, så det dækker, og kog i ca. 12 minutter. Afdryp kyllingen, og findel den med to gafler. Skyl bønnerne godt i en sigte og afdryp. Grønt Snit kålen fint. Klargør asparges-broccoli. Fjern de yderste blade og skægget af majsene. Halvér majsene, og kom dem i en… Læs mere »

  • Grillet cæsarsalat med kylling

    Brødcroutoner Skær brødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist brødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt. Drys med salt. Kylling Skær kødet i mindre stykker. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og grill på begge sider, til kødsaften er klar. Vinaigrette Rør… Læs mere »

  • Souvlaki på fladbrød med græsk inspireret salat

    Souvlaki Skær kødet i tern og mariner i citronsaft, mynte, oregano, presset hvidløg, olie og salt et par timer eller endnu bedre natten over. Fordel kødet på spyd og grill på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side. Græsk inspireret salat Skær halvdelen af tomaterne i skiver; resten i både. Skyl spinaten,… Læs mere »