ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Aftensmad

Aftensmad

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Andebryst med oliventapenade

    Skær skindet af andebrystfileterne og steg dem i olie, 7 – 8 min. på hver side. Lad dem køle af. Blend oliven, kapers, chili og hvidløg til en tyk pasta og smag den til med citronsaft, salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og smør dem med oliventapenade. Anret kødet på salatblade og servér… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Andebryststeg med bagt Hokkaido

    Andebryststeg Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader… Læs mere »

  • Appelsinbagt laks med granatæbler, mynte og glaskålssalat

    Appelsinbagt laks Læg laksebøfferne med mellemrum i et ildfast fad. Drys laksen med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af 1 appelsin, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Granatæbledrys… Læs mere »

  • Appelsindampet hornfisk og spinat med pinjekerner og rosiner

    Spinat med pinjekerner og rosiner Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring,… Læs mere »

  • Appelsinstegt andebryst med rødkålssalat

    Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Hæld appelsinsaft over og steg ved 200 grader i ca. 30 min. Tag andebrysterne ud, dæk med stanniol og lad dem hvile i ca. 10 min. Gem appelsinvæden og servér den som sauce. Fjern fedtkanten fra kødet og skær det i skiver. Til rødkålen varmes olien i en stor… Læs mere »

  • Artiskokker med løgkompot

    Skær evt. stilk, de nederste blade og evt. bladspidser af artiskokkerne og gnid skærefladerne med citron. Kog artiskokkerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 – 40 min. De er møre, når man let kan trække et blad af. Læg dem til afdrypning med bunden opad. Pil og hak løgene. Varm olien op på en… Læs mere »