GIV LIV

Aftensmad

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • And i appelsinsalat med grønkål og granatæble

    Appelsinsalat Skær fedtet af andebrystet. Brun kødet på begge sider på en pande i 1 spsk. olivenolie. Skru ned for varmen, og steg kødet endnu 4 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Lad kødet trække i 5 minutter, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem… Læs mere »

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Andebryststeg med bagt Hokkaido

    Andebryststeg Gnid andeskindet med salt, friskkværnet peber og fintrevet citronskal. Læg stegen i en bradepande, og sæt den i ovnen ved 150 grader i 1 time. Hæld det afsmeltede fedt fra bradepanden, og tilsæt bouillon. Steg andebryststegen videre i 30 minutter – til temperaturen i brystkødet er ca. 62 grader. Sæt ovnen på 200 grader… Læs mere »

  • Appelsinbagt laks med granatæbler, mynte og glaskålssalat

    Appelsinbagt laks Læg laksebøfferne med mellemrum i et ildfast fad. Drys laksen med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af 1 appelsin, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Granatæbledrys… Læs mere »

  • Appelsindampet hornfisk og spinat med pinjekerner og rosiner

    Spinat med pinjekerner og rosiner Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring,… Læs mere »

  • Asiatiske kyllingekødboller i nudelsalat

    Kyllingeboller Hak løget fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg og salt. Lad farsen hvile ca. 30 minutter i køleskab. Form kyllingekødet til små boller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 12 minutter. Vend dem undervejs. Afkøl kødbollerne en… Læs mere »

  • Aspargessymfoni med kapers-vinaigrette

    Kapersvinaigrette Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing. Asparges Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.… Læs mere »