GIV LIV

Aftensmad

  • Kyllingelår med blomkåls tabbouleh og jordbærdressing

    Kyllingelår Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Steg kyllingelårene ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er stegte. Blomkålstabbouleh Del blomkålen i buketter. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom blomkål i en foodprocessor sammen med persille, og kør til en grynet konsistens. Den skal… Læs mere »

  • Fjordrejetoast med spinat-melonsalat

    Spinat-melonsalat Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær de to slags meloner i tern. Skær agurk i skiver og vend med spinat og melon. Fjordrejetoast Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep, salt og peber. Rist brødet. Smør dressing på brødet og top med rejer. Pynt med brøndkarse. Servér med spinat-melonsalat.  

  • Kylling i grøn tabbouleh

    Kylling Læg kyllingebryststykkerne i et ovnfast fad med presset hvidløg og bredbladet persille. Hæld vandet ved, og tilbered kyllingen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag kyllingen ud, og findel den med  to gafler. Spæd til med noget af væden, og gem resten til senere. Grøn tabbouleh Kog bulgur som angivet på… Læs mere »

  • Salade Nicoise med røget makrel og æg

    Salade Nicoise Kog æggene i ca. 8 minutter, og afkøl. Pil æggene, og halvér dem. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Afdryp og hæld koldt vand over. Skyl salaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Halvér tomaterne. Sennepsdressing Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med salaten. Grill… Læs mere »

  • Frokostsalat med varmrøget laks og dilddressing

    Frokostsalat Snit kålen fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver.Fjern skindet fra laksen, og findel den. Skær agurken i små tern. Dilddressing Rør yoghurt med mayonnaise og hakket dild, og smag til med flagesalt og peber. Vend dilddressing med kål og dernæst med spinat, kartofler, agurk og varmrøget laks. Anret salaten og… Læs mere »

  • Lun kartoffelsalat med spinat og bacon

    Skrub kartoflerne, og halvér dem. Svits dem i olien i en stor gryde. Tilsæt 2 dl vand, og kog dem knap møre under låg. Skyl spinaten grundigt. Kom 2/3 af spinaten i en gryde med 2 dl vand, og kog den helt mør uden låg. Blend spinat og vand. Vend spinatpureen og resten af den… Læs mere »

  • Laks med spinatsalat og mormordressing

    Spinatsalat Kog kartoflerne lige netop møre og afkøl. Halvér dem eventuelt. Skyl spinaten, og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp asparges i 2 minutter. Afkøl og skær asparges i snitter. Pil og skær løget i tynde både. Halver avokado og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern eller både.… Læs mere »

  • Mexicansk grønsagsgryde med yoghurt og fuldkornspasta

    Pil løgene, og hak dem. Pres hvidløget. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skræl rodfrugterne og skær i mundrette stykker. Skær squash og peberfrugt i tern. Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg, chili og krydderier et par minutter. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege med et øjeblik. Kom dernæst… Læs mere »

  • Kuller i karry med kålsalat og brune ris

    Skyl risene og kog som angivet på emballagen. Kålsalat Snit kålen fint. Hak grønkålen groft. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Skræl appelsinerne og skær i skiver eller lameller. Vend kål med appelsiner og drys smuldret salattern over. Kuller i karry Skær fisken i portionsstykker. Kom bouillon… Læs mere »

  • Tandoori-kylling med asiatisk spidskål

    Tandoori-kylling Tænd ovnen på 225 grader. Fjern ben og skind fra kyllingelårene. Pak dem lidt sammen, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir. Pensl kyllingelårene med olie og krydr med Tandoori, salt og peber. Bag kyllingelårene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og kødet gennemstegt. Asiatisk spidskål Halvér spidskålen,… Læs mere »