GIV LIV

Aftensmad

  • Ovnbagt hornfisk med fennikel og tomatsalat

    Hornfisk i fad Skær fennikel og løg i tynde skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og dryp med olien. Læg stanniol over fadet, og bag det ved 200 grader i 25 minutter. Klip hornfisken over i midten, og klip finnerne af. Halvér fileterne, og rul dem sammen. Hold rullerne fast… Læs mere »

  • Kyllingespyd med sommerslaw og grillede majs

    Kyllingespyd Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt, olivenolie og citronsaft. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Sæt kødet på spyd, og grill i dem ca. 4-5 minutter. Vend spyddene undervejs. Sommerslaw Fjern de yderste… Læs mere »

  • Shami kebab - små frikadeller

    Shami kebab – Små frikadeller

    Kebab Læg chana dal i blød i en skål med vand i ca. 1 time. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak løg, hvidløg og ingefær fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits det ved medium varme i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra chana dal og vend… Læs mere »

  • Seekh kebab - kebabruller

    Seekh kebab – Kebabruller

    Kebab Tænd ovnen til 225 grader. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak det hele groft. Hak koriander groft. Skær peberfrugt, chili og tomater i mindre stykker. Kom det hele i en foodprocessor og hak det fint. Bland det hele med krydderier, salt, rasp, æg og kød. Ælt det godt sammen i ca. 5… Læs mere »

  • Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Fiskefrikadeller med grønkålssalat

    Grønkålssalat Snit grønkålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og kram den let. Lad kålen stå, mens rødbederne koges. Skrub rødbederne og kog dem i vand til det dækker i ca. 45 minutter til de er møre. Afkøl rødbederne og gnub skindet af. Skær rødbederne i mindre stykker.… Læs mere »

  • Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller i karry

    Kyllingeboller Pil og riv løget groft. Rør kødet med salt, æg, løg, havregryn og mælk til en fars. Krydr med peber og lad farsen hvile tildækket i køleskabet ca. 30 minutter. Bring en gryde med bouillonen i kog. Form farsen til små runde kødboller og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de ligger… Læs mere »

  • Bashrib laham - oksegryde med kikærter og grøntsager

    Bashrib laham – Oksegryde med kikærter

    Bashrib laham Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Pil løgene. Varm olien i en gryde. Brun kød og løg med olien sammen med krydderier i en gryde. Skær kartofler og gulerødderne i store stykker og vend i gryden sammen med friskrevet ingefær og linser. Prik… Læs mere »

  • Maldom - ovnbagte oksefrikadeller med kartofler og aubergine

    Maldom – Oksefrikadeller med grøntsager

    Oksefrikadeller Tænd ovnen på 250 grader. Hak persillen fint. Ælt kødet sammen med persille, salt og 7 krydderi. Form små bøffer af kødet, ca. 1 cm tykke og 5 cm i diameter. Fyld Skræl kartoflerne og skær dem i skiver i 3 mm tykkelse. Skær tomater, aubergine og peberfrugter i skiver. Læg bøffer, kartofler, tomater… Læs mere »

  • Anda kofta - kødboller med æg

    Anda kofta – Kødboller med æg

    Kofta Tænd ovnen på 200 grader. Pil og hak løg, chili, hvidløg, ingefær og koriander og rør det med havregryn, salt, krydderier og æg i en foodprocessor. Ælt blandingen sammen med kødet til en fars. Form farsen til små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kødbollerne i ovnen i 10 minutter.… Læs mere »

  • Chicken pulao - stegte ris med kylling og grøntsager

    Chicken pulao – Stegte ris, kylling og grøntsager

    Kylling Pil skindet af kyllingelårene. Skær dem over i leddet og skær eventuelt overlåret i to stykker langs benet. Kom kyllingen i en gryde og dæk med vand. Pil løget, skær det i grove stykker og læg i gryden. Pil hvidløg og skræl ingefær og riv det fint. Kom hvidløg og ingefær i gryden og… Læs mere »