ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Aftensmad

Aftensmad

  • Alaskasej i sursød kinesisk sauce med sprøde grønsager

    Skær løgene i kvarte og peberfrugterne i tern. Steg løg og peberfrugter i olien i en stor gryde, wok eller stor pande. Skær gulerødderne i skiver på skrå i ½ cm tykkelse, og blomkålen i buketter. Kom grønsagerne på panden med de andre grønsager. Tilsæt bouillon og tomatpuré og kog det hele op. Rør ½… Læs mere »

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Andebryst med oliventapenade

    Skær skindet af andebrystfileterne og steg dem i olie, 7 – 8 min. på hver side. Lad dem køle af. Blend oliven, kapers, chili og hvidløg til en tyk pasta og smag den til med citronsaft, salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og smør dem med oliventapenade. Anret kødet på salatblade og servér… Læs mere »

  • Andebryst med rødkålssalat

    Rids fedtsiden på andebrystfileterne og krydr dem med salt og peber. Kom dem i ovnen ved 225 grader C i ca. 20 minutter. Lad dem efterfølgende hvile tildækket i 10 minutter. Snit rødkålen fint, skær æbler og pærer i tynde skiver og bland det i en skål. Vend valnødderne i og hæld to tredjedele af tranebærsaften… Læs mere »

  • Andebryst med selleripuré, bagte rødløg og julesalat

    Kartofler Vend kartoflerne med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Selleripuré Skræl selleri og skær i mundrette stykker. Kog selleri med presset hvidløg i en gryde med vand, så det kun lige dækker. Kog selleri… Læs mere »

  • Andebryst med spidskålssalat og ovnstegte nye kartofler

    Tænd ovnen på 180 grader. Skrub kartoflerne, tør dem godt og vend dem med olie. i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir. Drys kartoflerne med salt, og bag dem i ovnen i ca. 30 min. Halvér spidskålen, fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint. Drys den med salt og sukker, og lad kålen… Læs mere »

  • Andesylte med appelsinsalat

    Kom anden i en gryde med så meget vand, at det dækker. Bring anden i kog og fjern skum og urenheder. Tilsæt salt og fjern skum og urenheder igen. Tilsæt krydderierne og lad anden koge ved svag varme under låg i ca. 3 timer, til den er meget mør. Tag anden op og lad den… Læs mere »

  • Appelsinbagt laks med granatæbler, mynte og glaskålssalat

    Appelsinbagt laks Læg laksebøfferne med mellemrum i et ildfast fad. Drys laksen med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af 1 appelsin, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Granatæbledrys… Læs mere »

  • Appelsindampet hornfisk og spinat med pinjekerner og rosiner

    Spinat med pinjekerner og rosiner Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring,… Læs mere »

  • Appelsinstegt andebryst med rødkålssalat

    Læg andebrysterne i et ovnfast fad. Hæld appelsinsaft over og steg ved 200 grader i ca. 30 min. Tag andebrysterne ud, dæk med stanniol og lad dem hvile i ca. 10 min. Gem appelsinvæden og servér den som sauce. Fjern fedtkanten fra kødet og skær det i skiver. Til rødkålen varmes olien i en stor… Læs mere »