GIV LIV

Tilbehør

 • Aioli

  Pisk æggeblomme med dijonsennep og presset hvidløg. Tilsæt olien gradvist, mens du pisker til en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Opskriften er til 1 portion, ca. 2 ½ dl/250 g.

 • Romesco sauce

  Romesco sauce Tænd ovnen på 250 grader grill. Halvér peberfrugterne. Fjern frøstole, og læg dem med ydersiden opad på en bageplade med bagepapir og grill i 15-20 min., til de er mørke og brankede. Kom de grillede peberfrugter i en frysepose og bind knude på. Lad dem hvile ca. 15 min. Gnub skindet af. Kom… Læs mere »

 • Fuldkornsfladbrød

  Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt hvid fuldkornshvedemel i lidt ad gangen. Ælt, til dejen har konsistens som en tyk fast grød. Stil dejen tildækket på køl til næste morgen. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå ca. 1 times tid på køkkenbordet. Tænd ovnen på… Læs mere »

 • Spinatboller

  10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

 • Sprød salat med spinat-scramble, tomatsalsa og Hoisin sauce

  Sprød salat Skyl og afdryp bønnerne. Skyl salaten, og snit den fint. Nip de grønne bønner og damp dem i ca. 3 minutter. Vend de to slags bønner sammen med salaten. Tomatsalsa Hak chilien fint. Hak tomater og basilikum. Vend tomaterne med presset hvidløg, chili og basilikum. Spinat-scramble Hak løget. Skyl spinaten, og hak den.… Læs mere »

 • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

  1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

 • Oliventapenade

  1 glas, ca. 175 g Kom oliven i en blender eller minihak­ker sammen med soltørrede tomater, olivenolie, presset hvidløg, hakkede mandler og citronsaft. Blend det sammen til en ensartet smørbar kon­sistens og smag til med flagesalt og peber. Kom tapenaden i et glas med låg og opbevar på køl. Brug tapenaden på ristet fuldkorns­brød eller… Læs mere »

 • Avokadodip

  1 glas, ca. 2 dl Halvér avokadoerne, fjern sten og skræl og skær avokadoer i tern. Kom avokado, citronsaft, presset hvidløg og skyr i en blender eller mini­hakker og kør til en tyk konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Brug avokadodip under laksen på dit rugbrød eller som dip til kylling eller grønsagsstave  

 • Pesto

  1 glas, ca. 2 dl Kom basilikumblade, parmesanost, hakkede mandler og presset hvidløg i en blender eller minihakker. Tilsæt olien gradvist, mens du blender til du har en grov pesto. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

 • piyaz aur tamater - løg og tomatsalat

  Piyaz aur tamater – Løg- og tomatsalat

  Løgsalat Pil og skær løgene i tynde både, kom dem i en sigte og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Skyl løgene og lad det dryppe af. Skær tomaterne i både. Halvér limefrugten og skrab frugtkød og saft ud med en teske. Bland løg, tomater, limekød og -saft. Krydr med peber.