GIV LIV

Tilbehør

  • Spinatboller

    10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

  • Sprød salat med spinat-scramble, tomatsalsa og Hoisin sauce

    Sprød salat Skyl og afdryp bønnerne. Skyl salaten, og snit den fint. Nip de grønne bønner og damp dem i ca. 3 minutter. Vend de to slags bønner sammen med salaten. Tomatsalsa Hak chilien fint. Hak tomater og basilikum. Vend tomaterne med presset hvidløg, chili og basilikum. Spinat-scramble Hak løget. Skyl spinaten, og hak den.… Læs mere »

  • Fuldkornsfocaccia med spinat, tomat og rosmarin

    1 stort brød til 10 personer Skyl spinaten, og slyng den tør. Hak spinaten groft og damp et kort øjeblik, til den lige netop falder sammen. Tag spinaten af varmen. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt spinat og salt, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, til den… Læs mere »

  • Oliventapanade

    1 glas, ca. 175 g Kom oliven i en blender eller minihak­ker sammen med soltørrede tomater, olivenolie, presset hvidløg, hakkede mandler og citronsaft. Blend det sammen til en ensartet smørbar kon­sistens og smag til med flagesalt og peber. Kom tapenaden i et glas med låg og opbevar på køl. Brug tapenaden på ristet fuldkorns­brød eller… Læs mere »

  • Avokadodip

    1 glas, ca. 2 dl Halvér avokadoerne, fjern sten og skræl og skær avokadoer i tern. Kom avokado, citronsaft, presset hvidløg og skyr i en blender eller mini­hakker og kør til en tyk konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Brug avokadodip under laksen på dit rugbrød eller som dip til kylling eller grønsagsstave  

  • Pesto

    1 glas, ca. 2 dl Kom basilikumblade, parmesanost, hakkede mandler og presset hvidløg i en blender eller minihakker. Tilsæt olien gradvist, mens du blender til du har en grov pesto. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

  • piyaz aur tamater - løg og tomatsalat

    Piyaz aur tamater – Løg- og tomatsalat

    Løgsalat Pil og skær løgene i tynde både, kom dem i en sigte og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Skyl løgene og lad det dryppe af. Skær tomaterne i både. Halvér limefrugten og skrab frugtkød og saft ud med en teske. Bland løg, tomater, limekød og -saft. Krydr med peber.

  • mooli ka - kinaradisesalat

    Mooli ka salat – Kinaradisesalat

    Kinaradisesalat Skræl kinaradisen og riv den groft. Tryk den let fri for væske. Hak koriander fint. Vend koriander, salt og limesaft med kinaradisen.

  • Poodeena chutney - mynte chutney

    Poodeena chutney – Mynte chutney

    Pil løget og hak løg, tomat, chili, mynte og koriander groft. Blend det hele med limesaft, salt og granatæblepulver til en fin grøn pasta. Mynte chutney Servér chutneyen som den er, eller brug den som tilsmagning til yoghurt naturel. Mynte chutney er en af de mest kendte dip fra det pakistanske køkken. Tørrede granatæblekerner, mynte… Læs mere »

  • Raita - tzaziki med koriander

    Raita – Tzaziki med frisk koriander

    Peber Raita Riv agurken groft. Pres den fri for vand. Hak koriander fint. Vend agurk med yoghurt og koriander og smag til med salt og peber. Raita er en dejlig kølende og sund dip til både snacks og til de mange krydrede retter i det pakistanske køkken. Her er den rørt op med revet agurk… Læs mere »