ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Tilbehør

Tilbehør

  • Abrikos-gulerodsmarmelade med vanilje

    Skær abrikoserne i tern og riv gulerødderne groft. Kom abrikoser og gulerødder i en gryde med 1 liter vand, giv det et opkog og lad det simre i 20 min. Tilsæt sukker, vaniljesukker og appelsinsaft og lad det koge i endnu 10 min. Kom den kogende marmelade i skoldede henkogningsglas.

  • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

    Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

  • Andebryst med oliventapenade

    Skær skindet af andebrystfileterne og steg dem i olie, 7 – 8 min. på hver side. Lad dem køle af. Blend oliven, kapers, chili og hvidløg til en tyk pasta og smag den til med citronsaft, salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og smør dem med oliventapenade. Anret kødet på salatblade og servér… Læs mere »

  • Andebryst med spidskålssalat og ovnstegte nye kartofler

    Tænd ovnen på 180 grader. Skrub kartoflerne, tør dem godt og vend dem med olie. i et ovnfast fad, beklædt med bagepapir. Drys kartoflerne med salt, og bag dem i ovnen i ca. 30 min. Halvér spidskålen, fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint. Drys den med salt og sukker, og lad kålen… Læs mere »

  • Appelsinmarmelade med græskar

    Skær græskarret i både, fjern kerner og skræl bådene. Skær græskarkødet i mindre stykker. Riv ingefæren. Vej græskarkødet, kom det i en gryde med ingefær og tilsæt tilsvarende mængde vand. Bring indholdet af gryden i kog. Vask appelsinerne og skær den gule skal af i baner. Skær skallen i tynde strimler. Pil den hvide hinde… Læs mere »

  • Artiskokker med løgkompot

    Skær evt. stilk, de nederste blade og evt. bladspidser af artiskokkerne og gnid skærefladerne med citron. Kog artiskokkerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 – 40 min. De er møre, når man let kan trække et blad af. Læg dem til afdrypning med bunden opad. Pil og hak løgene. Varm olien op på en… Læs mere »

  • Asparges-guacamole med rugbrødschips

    Rugbrødschips Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid. Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist. Asparges-guacamole Knæk de træede ender… Læs mere »

  • Auberginecreme

    Prik auberginen med en gaffel. Læg auberginen på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 200 grader i ca. 45 minutter, til den er mør. Køl auberginen af. Pil skindet af, og kom auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg og olie. Blend det til en cremet konsistens. Smag cremen til med citronsaft,… Læs mere »

  • Auberginetatar

    Bag de hele auberginer i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de føles helt bløde. Sæt ovnen på grill. Halver peberfrugterne, fjern kerner og frøstol og grill dem i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom peberfrugterne i plastpose og lad dem køle lidt af. Fjern skindet og skær peberfrugterne… Læs mere »

  • Bagt frugt i kanelchilisirup

    Bring vand, sukker, kanel og chili i kog i en lille gryde. Lad det koge ind ved svag varme, til der er lidt under halvdelen tilbage. Det skal have konsistens som sirup. Tag kanel og chili op. Skær mango og ananas i tern og figner i kvarte. Fordel frugten på 4 stykker folie, hæld 2… Læs mere »