GIV LIV

Tilbehør

  • piyaz aur tamater - løg og tomatsalat

    Piyaz aur tamater – Løg- og tomatsalat

    Løgsalat Pil og skær løgene i tynde både, kom dem i en sigte og vend dem med salt. Lad dem trække i 15 minutter. Skyl løgene og lad det dryppe af. Skær tomaterne i både. Halvér limefrugten og skrab frugtkød og saft ud med en teske. Bland løg, tomater, limekød og -saft. Krydr med peber.

  • mooli ka - kinaradisesalat

    Mooli ka salat – Kinaradisesalat

    Kinaradisesalat Skræl kinaradisen og riv den groft. Tryk den let fri for væske. Hak koriander fint. Vend koriander, salt og limesaft med kinaradisen.

  • Poodeena chutney - mynte chutney

    Poodeena chutney – Mynte chutney

    Pil løget og hak løg, tomat, chili, mynte og koriander groft. Blend det hele med limesaft, salt og granatæblepulver til en fin grøn pasta. Mynte chutney Servér chutneyen som den er, eller brug den som tilsmagning til yoghurt naturel. Mynte chutney er en af de mest kendte dip fra det pakistanske køkken. Tørrede granatæblekerner, mynte… Læs mere »

  • Raita - tzaziki med koriander

    Raita – Tzaziki med frisk koriander

    Peber Raita Riv agurken groft. Pres den fri for vand. Hak koriander fint. Vend agurk med yoghurt og koriander og smag til med salt og peber. Raita er en dejlig kølende og sund dip til både snacks og til de mange krydrede retter i det pakistanske køkken. Her er den rørt op med revet agurk… Læs mere »

  • Birkesbagte rodfrugter

    Birkesbagte rodfrugter

    Bagte rodfrugter Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Hold rødbederne for sig, så de ikke farver de øvrige grøntsager. Vend rodfrugter og rødbeder med olivenolie – i en skål hver for sig – og drys med birkes. Fordel grøntsagerne på en bageplade med bagepapir – stadig adskilt –… Læs mere »

  • Dampede rodfrugter

    Dampede rodfrugter

    Dampede rodfrugter Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern. Varm olien i en stor dyb slip let pande og steg rodfrugterne et par minutter. Hæld citronsaft over og lad det fordampe. Hæld bouillon ved og læg låg på panden. Damp grøntsagerne i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig har lidt bid.… Læs mere »

  • Baba ganoush - aubergine dip med tahin

    Baba ganoush – Aubergine dip med tahin

    Baba ganoush Tænd ovnen på 200 grader. Bag auberginerne hele i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er sorte, rynkede og faldet sammen. Lad dem køle af. Skrab indmaden ud med en ske, kom det i en sigte og tryk væden ud. Mos indmaden af auberginen. Rør tahinen ud med vand i en… Læs mere »

  • Hummus - kikærtedip

    Hummus – Kikærtedip

    Hummus Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Kasser blødsætningsvandet og kog kikærterne i nyt vand i ca. 1½ time. Afdryp kikærterne og tag lidt fra til pynt. Blend de resterende kikærter med olivenolie, tahin, persille og hvidløg. Smag til med citronsaft og chili. Spæd eventuelt… Læs mere »

  • Salade maroccain - marrokansk salat

    Salade maroccain – marokkansk salat

    Salat Skyl salaten og snit den. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Pil og skær løget i skiver og snit peberfrugten. Skræl kinaradise og skær i tynde skiver. Topping Hak persille eller koriander meget fint. Rør citronsaft med olie, krydderurt, salt og peber. Anret salat med grøntsager på et fad og dryp dressing… Læs mere »

  • Roti - pakistanske fladbrød

    Roti – Pakistanske fladbrød

    Roti Bland de to slags mel sammen i en skål. Ælt vandet i melet lidt af gangen, til dejen er blød og smidig. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter i køleskabet. Jo længere tid dejen hviler, jo lettere er den at rulle ud. Del dejen i ca. 8 kugler. Drys lidt mel på bordet… Læs mere »