ikon_bidragicon-emailicon_emailicon_facebookGroupikon_hjerteicon_instagramHF_logo_GIVLIV-kskGIV LIVSlice 1Shapeicon-printicon_counseling3_redicon_twitterGroupicon_twitterikon_frivilligicon_youtubeicon_opskrifter

Tilbehør

Tilbehør

 • Andebryst med kålsalat, små bagte kartofler og tranebærsauce

  Bagte kartofler Vask kartoflerne og tør dem godt. Vend kartoflerne med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Hak rosmarinen og drys den over kartoflerne. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Andebryst Rids skindet på andebrystfileterne.… Læs mere »

 • Andebryst med oliventapenade

  Skær skindet af andebrystfileterne og steg dem i olie, 7 – 8 min. på hver side. Lad dem køle af. Blend oliven, kapers, chili og hvidløg til en tyk pasta og smag den til med citronsaft, salt og peber. Skær kødet i tynde skiver og smør dem med oliventapenade. Anret kødet på salatblade og servér… Læs mere »

 • Appelsinmarmelade med græskar

  Skær græskarret i både, fjern kerner og skræl bådene. Skær græskarkødet i mindre stykker. Riv ingefæren. Vej græskarkødet, kom det i en gryde med ingefær og tilsæt tilsvarende mængde vand. Bring indholdet af gryden i kog. Vask appelsinerne og skær den gule skal af i baner. Skær skallen i tynde strimler. Pil den hvide hinde… Læs mere »

 • Artiskokker med løgkompot

  Skær evt. stilk, de nederste blade og evt. bladspidser af artiskokkerne og gnid skærefladerne med citron. Kog artiskokkerne i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 – 40 min. De er møre, når man let kan trække et blad af. Læg dem til afdrypning med bunden opad. Pil og hak løgene. Varm olien op på en… Læs mere »

 • Asparges-guacamole med rugbrødschips

  Rugbrødschips Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid. Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist. Asparges-guacamole Knæk de træede ender… Læs mere »

 • Auberginetatar

  Bag de hele auberginer i ovnen ved 200 °C i ca. 1 time til de føles helt bløde. Sæt ovnen på grill. Halver peberfrugterne, fjern kerner og frøstol og grill dem i ovnen med skindsiden opad til skindet er sort. Kom peberfrugterne i plastpose og lad dem køle lidt af. Fjern skindet og skær peberfrugterne… Læs mere »

 • Bagt frugt i kanelchilisirup

  Bring vand, sukker, kanel og chili i kog i en lille gryde. Lad det koge ind ved svag varme, til der er lidt under halvdelen tilbage. Det skal have konsistens som sirup. Tag kanel og chili op. Skær mango og ananas i tern og figner i kvarte. Fordel frugten på 4 stykker folie, hæld 2… Læs mere »

 • Bagte kartofler med torskerognsdressing

  Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »

 • Bagte nye gulerødder

  Skrub gulerødderne, skær dem igennem på langs og læg dem i et ovnfast fad. Hæld eddike og rørsukker i en gryde og kog blandingen op, til sukkeret er opløst. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint. Riv ingefæren. Vend chili og ingefær i lagen og hæld den over gulerødderne. Krydr med salt og peber.… Læs mere »

 • Bagte rodfrugter med broccoli-pesto

  Rodfrugter Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. Vend rodfrugter med løg og olivenolie. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Skyl og hak persillen og… Læs mere »