GIV LIV

Supper

 • Gulerodssuppe med za’atar, yoghurt og fuldkornsfladbrød

  Za’atar Rist sesam og spidskommen på en tør pande. Stød dem i en morter sammen med oregano og sumak. Smag krydderiblandingen til med salt og peber. Gulerodssuppe Rist alle krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Hak løg. Hak hvidløget. Skræl gulerødderne og skær i grove tern. Skyl linserne og afdryp. Varm… Læs mere »

 • Ramen med fuldkornsnudler, grønkål og æg

  Kog æggene i ca. 6 minutter, til de er smilende. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugterne. Skær forårsløg i skiver. Varm olien i en stor gryde, og steg kålen, til den falder lidt sammen. Tag kålen op af gryden, og tilsæt svampe og peberfrugter. Steg… Læs mere »

 • Grønsagssuppe med bønner og sprøde brødcroutoner

  Bønner Kom bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad bønnerne stå til næste dag. Afdryp bønnerne, og kog dem møre ca. 45 min., hvorefter de afdryppes. Sprøde brødcroutoner Riv brødet i grove stykker. Varm olien på en pande, og rist brødet ved middel- varme, til det er sprødt og gyldent. Krydr med… Læs mere »

 • Hønsekødssuppe med grønkål og korn

  Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Kog vandet og fjern skum fra overfladen. Tilsæt 1 tsk. salt, skum af igen og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca. 45 minutter. Skyl og skræl grøntsagerne. Flæk eventuelt persillerødderne og skær dem, gulerødderne og porrerne i skiver. Skær sellerien i… Læs mere »

 • Oksekødssuppe med rosiner, ris og safran

  Kom kødet i en gryde, dæk det med rigeligt vand og kog det op. Fjern skummet fra overfladen og tilsæt ½ tsk. salt. Kog kødet i 1¼ time. Tag kødet op af suppen og lad det køle af. Rens og skær porrerne i ringe. Skræl gulerødder og persillerødder og skær dem i tern, 1 x… Læs mere »

 • Harira - marokkansk grøntsagssuppe med kikærter

  Harira – Marokkansk suppe med kikærter

  Harira Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over. Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær gulerødder og bladselleri i små tern. Blend eventuelt alle grøntsagerne fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne et par minutter. Skær tomaterne i små tern og… Læs mere »

 • Shorba - afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

  Shorba – Afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

  Shorba Skær kyllingen i små tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og gulerødder i små tern. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Skær broccoli i små buketter og stokken i små tern. Hæld vandet fra kikærterne. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt… Læs mere »

 • Maraq - lammekødssuppe med grøntsager

  Maraq – Lammekødssuppe med grøntsager

  Maraq Pil løg og skræl kartofler. Hak løgene groft eller i både. Skær tomater, kål og kartofler i store tern. Kog bouillonen op i en stor gryde. Kom alle grøntsager, kartofler og kød i bouillonen. Lad retten simre 40-50 minutter eller til kødet er mørt. Hak persillen groft og kom i suppen, og smag til… Læs mere »

 • Grøn minestronesuppe med kylling

  Grøn minestronesuppe med kylling

  Kylling Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter, til den er godt mør. Tag kyllingen op, og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere. Grøn minestrone Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i… Læs mere »

 • Løgsuppe med kartoffelostebrød

  Løgsuppe med kartoffelostebrød

  Løgsuppe Pil løg og hvidløg, halvér løgene, og snit dem fint. Varm olien i en stor gryde, og kom løg, hele pressede hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 minutter mere. Hak… Læs mere »