GIV LIV

Supper

 • Harira - marokkansk grøntsagssuppe med kikærter

  Harira – Marokkansk suppe med kikærter

  Harira Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over. Pil og hak løgene. Skræl gulerødderne og skær gulerødder og bladselleri i små tern. Blend eventuelt alle grøntsagerne fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne et par minutter. Skær tomaterne i små tern og… Læs mere »

 • Shorba - afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

  Shorba – Afghansk kyllinge -og grøntsagssuppe

  Shorba Skær kyllingen i små tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og gulerødder i små tern. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Skær broccoli i små buketter og stokken i små tern. Hæld vandet fra kikærterne. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt… Læs mere »

 • Maraq - lammekødssuppe med grøntsager

  Maraq – Lammekødssuppe med grøntsager

  Maraq Pil løg og skræl kartofler. Hak løgene groft eller i både. Skær tomater, kål og kartofler i store tern. Kog bouillonen op i en stor gryde. Kom alle grøntsager, kartofler og kød i bouillonen. Lad retten simre 40-50 minutter eller til kødet er mørt. Hak persillen groft og kom i suppen, og smag til… Læs mere »

 • Grøn minestronesuppe med kylling

  Grøn minestronesuppe med kylling

  Kylling Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter til den er godt mør. Tag kyllingen op og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere. Grøn minestrone Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i… Læs mere »

 • Løgsuppe med kartoffelostebrød

  Løgsuppe med kartoffelostebrød

  Løgsuppe Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Varm olien i en stor gryde, og kom løg, hele pressede hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 minutter mere. Hak… Læs mere »

 • Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

  Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

  Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller. Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skær svampene i… Læs mere »

 • Thaisuppe

  Thaisuppe

  Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog den i ca. 20 min. og afdryp. Træk stykkerne fra hinanden i trævler med to gafler. Læg til side. Rengør svampene og del dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Snit peberfrugt, sukkerærter og forårsløg. Varm olien i en… Læs mere »

 • Rødbedesuppe med kylling

  Svits kødet i olien i en gryde. Hak løgene fint. Riv gulerødder, rødbeder og selleri groft. Hak hvidløgene fint. Svits grønsagerne sammen med kødet i et par minutter. Tilsæt bouillon, vand og lad suppen koge under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Servér suppen i skåle med en skefuld syrnet fløde,… Læs mere »

 • Rustik suppe med friteret grønkål

  Suppe Skræl kartofler, pastinakker og selleri, og skær det i mundrette stykker. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Steg pancettaen sprød i en gryde, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom grønsager, løg, chili og presset hvidløg i gryden, og steg det et øjeblik. Krydr med paprika,… Læs mere »

 • Cremet grønkålssuppe med sprødstegt chorizo

  Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre… Læs mere »