GIV LIV

Supper

  • Grøn minestronesuppe med kylling

    Grøn minestronesuppe med kylling

    Kylling Kog kyllingefilet i bouillon tilsat persille i ca. 20 minutter til den er godt mør. Tag kyllingen op og findel den med to gafler. Kom bouillonen i en blender og blend til en grøn bouillon. Gem til senere. Grøn minestrone Skær blegselleri i skiver. Skær squash og gulerødder i små tern. Del broccoli i… Læs mere »

  • Løgsuppe med kartoffelostebrød

    Løgsuppe med kartoffelostebrød

    Løgsuppe Pil løg og hvidløg, halver løgene, og snit dem fint. Varm olien i en stor gryde, og kom løg, hele pressede hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 minutter mere. Hak… Læs mere »

  • Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

    Misosuppe med fuldkornsnudler og grøntsager

    Rør misopasta med fintrevet ingefær, limesaft og soja, og hæld kogende vand over. Rør indtil misoen er opløst. Hæld suppen i en gryde og hold den varm, men lad den ikke koge, da den ellers skiller. Kog nudlerne som angivet på emballagen og afdryp. Hæld kogende vand over edamame bønnerne og afdryp. Skær svampene i… Læs mere »

  • Thaisuppe

    Thaisuppe

    Kom kyllingebryst i en gryde og dæk med vand. Kog den i ca. 20 min. og afdryp. Træk stykkerne fra hinanden i trævler med to gafler. Læg til side. Rengør svampene og del dem i mindre stykker. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Snit peberfrugt, sukkerærter og forårsløg. Varm olien i en… Læs mere »

  • Rødbedesuppe med kylling

    Svits kødet i olien i en gryde. Hak løgene fint. Riv gulerødder, rødbeder og selleri groft. Hak hvidløgene fint. Svits grønsagerne sammen med kødet i et par minutter. Tilsæt bouillon, vand og lad suppen koge under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Servér suppen i skåle med en skefuld syrnet fløde,… Læs mere »

  • Rustik suppe med friteret grønkål

    Suppe Skræl kartofler, pastinakker og selleri, og skær det i mundrette stykker. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Steg pancettaen sprød i en gryde, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom grønsager, løg, chili og presset hvidløg i gryden, og steg det et øjeblik. Krydr med paprika,… Læs mere »

  • Cremet grønkålssuppe med sprødstegt chorizo

    Hak løgene. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i tern. Rens porren, og skær den i ringe. Rib og skyl grønkålen, og hak den helt fint. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er gyldne. Kom kartofler, gulerødder og porre i gryden sammen med bouillon og timian og lad det simre… Læs mere »

  • Spicy rodfrugtsuppe med kåltopping

    Rodfrugtsuppe Skræl rodfrugterne, og skær dem i mund­rette stykker. Pil og hak løget. Varm olien i en stor gryde, og svits løg og rodfrugter i karrypasta i ca. 5 minutter. Vend godt rundt undervejs. Tilsæt ingefær og presset hvid­løg og hæld bouillon ved. Lad rodfrugterne simre under låg i ca. 20 minutter. Kåltopping Fjern stokken… Læs mere »

  • Spinatsuppe med feta og brødcrutoner

    Spinatsuppe Skyl spinaten grundigt. Kog spinat og grønsagsbouillon i 5 minutter. Blend spinat og bouillon til en helt fin puré. Rør majsstivelse sammen med mælk, pisk jævningen i suppen og kog op under omrøring. Smag suppen til med lidt salt. Fetadrys Skær gulerødder, radiser og rødløg i meget små tern. Skær chilien i skiver og… Læs mere »

  • Spicy hokkaidosuppe med svampe

    Spicy hokkaidosuppe Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget. Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt græskar, og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter, til græskarkødet er mørt. Tag… Læs mere »