GIV LIV

Snacks og forretter

  • Kålchips og sprøde bønner

    Grønkålschips Del grønkålen i grove stykker. Fordel grønkålsbladene på en bageplade med bagepapir, og spray med olivenolie. Drys med salt, og bag dem i ovnen ved 170 grader i 8-10 minutter. Tjek, at de bliver sprøde og ikke brænder på. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle. Tag lidt fra til pynt til hovedretten.… Læs mere »

  • Tunceviche

    Ceviche Skær agurken i små tern. Halvér avokado, fjern stenen og dryp citronsaft over. Skær avokado i tern. Skær tun i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Vend agurk med avokado, tun, chili og hakkede koriander. Massér granatæblet, så kernerne løsner sig. Halvér granatæblet, og skrab kerner og saft ud… Læs mere »

  • Aioli

    Pisk æggeblomme med dijonsennep og presset hvidløg. Tilsæt olien gradvist, mens du pisker til en tyk mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Opskriften er til 1 portion, ca. 2 ½ dl/250 g.

  • Granola-snackbar

    Ca. 20 stk. Kom havregryn på en tør pande og rist, til de dufter en smule og får lidt farve. Kom havregrynene i en skål. Kom mandler, solsikkefrø og græskarker­ner på panden og rist, til de bliver gyldne. Kom i skålen sammen med rosiner, hakkede abrikoser og flage­salt. Hak dadlerne, og kom dem i en… Læs mere »

  • Romesco sauce

    Romesco sauce Tænd ovnen på 250 grader grill. Halvér peberfrugterne. Fjern frøstole, og læg dem med ydersiden opad på en bageplade med bagepapir og grill i 15-20 min., til de er mørke og brankede. Kom de grillede peberfrugter i en frysepose og bind knude på. Lad dem hvile ca. 15 min. Gnub skindet af. Kom… Læs mere »

  • Skyr med bær og mørk chokolade

    Fordel skyr i to skåle. Skyl og nip bærrene og top på skyr sammen med hakket mørk chokolade. Uden for bærsæsonen kan du servere skyr med lidt revet æble eller pære i stedet.

  • Kerneknækbrød

    Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og hæld kogende vand over. Rør rundt og tilsæt olie og dernæst ægget. Fordel blandingen på en bageplade med en våd ske. Det er vigtigt, den glattes godt ud. Skær dejen ud i 20 nogenlunde ens stykker. Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader varmluft i… Læs mere »

  • Urtehummus med rugbrødschips og grønne stænger

    Urtehummus 1. dag Kom kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem stå tildækket til næste dag. 2. dag Skyl kikærterne rigtig godt, og kom dem i en gryde med friskt vand, og kog dem i ca. 35 minutter. Afdryp kikærterne, og gem kogevandet. Riv æblet groft. Kom kikærter i en blender eller… Læs mere »

  • Spinatboller

    10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

  • Grønsagssnack med dip

    Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.