GIV LIV

Snacks og forretter

  • Spinatæggewrap med røget laks og sprøde grønsager

    Spinatæggewrap Rens spinat, skyl den godt, og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Pisk æg med mælk, fuldkornshvedemel og spinat og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien på en slip-let-pande, og kom halvdelen af æggemassen på. Lad den sætte sig, skru… Læs mere »

  • Knækbrød med kerner og frø

    Knækbrød med kerner og frø

    Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie, hørfrø, rugmel og hvedemel, og ælt dejen sammen til en blød og elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej tyndt ud mellem to stykker bagepapir til en firkant,… Læs mere »

  • Tapastallerken

    Tapastallerken med bruscetta, ruller og rugbrød

    Bruscetta Rist brødet. Halver avokadoen, fjern skrald og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over. Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander. Krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød. Raw… Læs mere »

  • Ristede kikærter med chipotle

    Ristede kikærter med chipotle

    Tør de kogte kikærter godt. Varm olien på en slip let pande og rist kikærterne med chipotle til de er gyldne og let sprøde. Krydr med salt og server som snacks.

  • Rodfrugtchips med sauce tatar

    Rodfrugtchips med sauce tatar

    Rodfrugtchips Skræl rodfrugterne og skær dem helt tyndt på langs på et mandolinjern. Kom grøntsagerne en frysepose med olivenolie og masser dem forsigtig, så olien fordeler sig. Læg grøntsagerne på en bageplade med bagepapir -de skal ligge adspredt. Krydr med salt og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Åben… Læs mere »

  • Rødbedehummus

    Rødbedehummus

    Rødbedehummus Kom kikærterne i en skål med koldt vand og lad dem stå tildækket til næste dag. Skyl kikærterne rigtig godt og kom dem i en gryde med friskt vand og kog dem i ca. 35 min. Afdryp kikærerne og gem kogevandet. Skræl og riv rødbeden groft. Kom kikærter i en blender eller foodprocessor sammen… Læs mere »

  • Crudité med edamamecreme

    Crudité med edamamecreme

    Edamamecreme Kom edamame bønner, presset hvidløg, olivenolie og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilbehør Rist pitabrødet og skær i kvarte. Skræl grøntsagerne og skær i stave. Server edamamecreme med ristet pitabrød og sprøde grøntsagsstænger.

  • Frugt- og nøddesnitter

    18 snitter Hak mandler, hasselnødder og valnødder meget groft. Skær abrikoser, dadler og figner i lidt mindre stykker. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Pisk æg og farin skummende, og vend melblandingen i. Vend al fyldet i dejen, og pres den ud i en form (18 x 26 cm) foret med bagepapir. Sæt… Læs mere »

  • Crudité med tuncreme og sprøde chips

    Sprøde chips Skær brødet i tynde skiver. Pensl med olie, og fordel brødet på en bageplade med bagepapir. Drys med salt. Rist rugbrødet ved 220 grader – helst varmluft i ca. 3 minutter, til det er sprødt og gyldent. Crudité Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs.… Læs mere »

  • Ærtehummus med nye gulerødder og tortillachips

    Skyl og afdryp kikærterne. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom kikærter, halvdelen af ærterne, persille, spidskommen, presset hvid­løg, tahin og yoghurt i en blender og kør til en tyk hummus. Smag til med citronsaft, salt og peber og rør even­tuelt med lidt koldt vand, hvis konsi­stensen er for fast. Vend resten af ærterne i… Læs mere »