GIV LIV

Snacks og forretter

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Asparges-guacamole med rugbrødschips

    Rugbrødschips Læg rugbrødet i fryseren i 1 times tid. Skær det halvfrosne rugbrød i 2-3 mm tynde skiver med en stor skarp kniv eller på en pålægsmaskine. Læg dem på bageplader med bagepapir, og bag dem i ca. 10-15 minutter ved 180 grader varmluft. Lad dem afkøle på en rist. Asparges-guacamole Knæk de træede ender… Læs mere »

  • Aspargessymfoni med kapers-vinaigrette

    Kapersvinaigrette Rør eddiken med olie, sennep, honning og kapers til en dressing. Asparges Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skræl de hvide asparges fra hoved og ned. Kog de hvide asparges i letsaltet vand i ca. 5 minutter afhængig af tykkelse. Kog de grønne med i de sidst 2 minutter. Afdryp og afkøl aspargesene.… Læs mere »

  • Bagte æbler med marcipan

    Skær æblerne i både, fordel dem i et smurt ovnfast fad sammen med hakkede svesker og drys med kanel. Bland brun farin sammen med groftrevet marcipan og saml med ægget til en let klistret, løs smuldre dej. Fordel dejen i “klatter” over æblerne og bag æblerne ved 200 grader i ca. 35 minutter. Hæld yoghurten… Læs mere »

  • Brød med chokolade/nøddesmør

    Kom hasselnøddekernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid hurtigt skallerne af i viskestykket. Kom de varme nødder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend det hele, til massen er ensartet. Smør brødet… Læs mere »

  • Daddel-havregrynssnitter

    20 stykker Daddelfyld Blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor eller hak dem fint. Bland dem med appelsinsaft og kardemomme. Havregrynsdej Hak mandlerne groft, og bland dem med havregrynene. Kom farin, olie og honning i en kasserolle, og lun det hele ved middel varme under omrøring, til det er tyktflydende og sammenhængende. Kom massen i… Læs mere »

  • Fillotarteletter med kylling i aspargescreme

    Kylling: Rens kyllingen. Rens grøntsagerne og skær top og bund af gulerod og porre. Skær løget i både. Kom grøntsager og løg i en gryde sammen med kyllingen. Hæld koldt vand på så det dækker og bring kyllingen i kog. Skum af og kog kyllingen under låg i ca. 1 time. Tag kyllingen op og… Læs mere »

  • Fisk med gratineret krumme

    Steg baconen sprød på panden og lad den dryppe af på køkkenrulle. Hak citronskal fra ½ citron, ½ bundt persille og hvidløg fint. Smuldr brød og bacon og bland det med citronskal, hvidløg og persille. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Læg torskefileterne i fadet og fordel brød- og baconblandingen ovenpå. Krydr med salt og… Læs mere »

  • Fiskeruller med parmaskinke og ratatouille

    Ratatouille: Tænd ovnen på 200 grader. Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grønsagerne med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grønsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Tilsæt frisk timian. Fiskeruller: Hak persillen og rør den… Læs mere »

  • Fladbrød med svinekød, couscoussalat og urter

    Couscoussalat Tilbered couscous som angivet på emballagen, og afkøl den. Skyl og snit salaten. Skær tomaterne i både og agurken i små tern. Findel couscoussen med en gaffel, og vend salat, tomat, agurk, oliven og hakket persille i. Svinekød Varm olien på en pande, og steg kødet med hakket rosmarin i ca. 5 minutter, til… Læs mere »