GIV LIV

Snacks og forretter

 • Romesco sauce

  Romesco sauce Tænd ovnen på 250 grader grill. Halvér peberfrugterne. Fjern frøstole, og læg dem med ydersiden opad på en bageplade med bagepapir og grill i 15-20 min., til de er mørke og brankede. Kom de grillede peberfrugter i en frysepose og bind knude på. Lad dem hvile ca. 15 min. Gnub skindet af. Kom… Læs mere »

 • Skyr med bær og mørk chokolade

  Fordel skyr i to skåle. Skyl og nip bærrene og top på skyr sammen med hakket mørk chokolade. Uden for bærsæsonen kan du servere skyr med lidt revet æble eller pære i stedet.

 • Kerneknækbrød

  Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og hæld kogende vand over. Rør rundt og tilsæt olie og dernæst ægget. Fordel blandingen på en bageplade med en våd ske. Det er vigtigt, den glattes godt ud. Skær dejen ud i 20 nogenlunde ens stykker. Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader varmluft i… Læs mere »

 • Urtehummus med rugbrødschips og grønne stænger

  Urtehummus 1. dag Kom kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem stå tildækket til næste dag. 2. dag Skyl kikærterne rigtig godt, og kom dem i en gryde med friskt vand, og kog dem i ca. 35 minutter. Afdryp kikærterne, og gem kogevandet. Riv æblet groft. Kom kikærter i en blender eller… Læs mere »

 • Spinatboller

  10 stk. Spinatboller: Kom spinaten i en gryde og tø op ved svag varme. Vrid spinaten fri for vand, og hak den groft. Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og spinat. Kom solsikkekerner og havregryn i væsken og ælt hvid fuldkornshvede i lidt ad gangen. Ælt dejen… Læs mere »

 • Grønsagssnack med dip

  Dip Kom edamamebønner/ærter, presset hvidløg og yoghurt i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Grønsagssnack Rens grønsagerne, og skær dem i stave. Servér grønsagerne med dip.  

 • Energismoothie

  Skræl bananerne, og kom dem i en blender. Halvér passionsfrugter og appelsiner, og pres saften over i blenderen. Si eventuelt kerner fra passionsfrugterne. Tilsæt mynte og ingefær og blend nu til en smoothie. Spæd til med mælk og smag til med vaniljesukker.

 • Grønkålstatar med ansjoser

  Rib grønkålen, skyl den godt og lad den dryppe af. Skær grønkålen i meget tynde strimler og hak den lidt bagefter. Hak rødløget fint. Hak ansjoserne meget fint og rør dem sammen med mayonnaisen. Spæd mayonnaisen med eddike. Vend grønkål og rødløg med mayonnaisen. Smag tataren til med salt og peber. Anret grønkålstataren på ristet… Læs mere »

 • Hummus - kikærtedip

  Hummus – Kikærtedip

  Hummus Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter. Kasser blødsætningsvandet og kog kikærterne i nyt vand i ca. 1½ time. Afdryp kikærterne og tag lidt fra til pynt. Blend de resterende kikærter med olivenolie, tahin, persille og hvidløg. Smag til med citronsaft og chili. Spæd eventuelt… Læs mere »

 • Sambusa - fyldte dejkuverter

  Sambusa – Fyldte dejkuverter

  Fyld Varm olien på en slip let pande og brun kødet. Lad kødet afkøle. Pil rødløgene og hak forårsløg, peberfrugter, rødløg, chili og koriander fint. Bland med kødet og smag til med salt, peber og spidskommen. Dej Tænd ovnen på 200 grader. Ælt de to slags mel, salt og vand sammen til en smidig dej.… Læs mere »