GIV LIV

Mandler

Mandler

  • Biscotti med chokolade og mandler

    50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »

  • Chokolademoussekage med appelsinsyltede abrikoser

    1 kage svarer til 10 personer Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt. Blend mandlerne fint. Bland dem… Læs mere »

  • Chokoladepastiller

    Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »

  • Kirsebærsmuldrekage med kold vaniljecreme

    Hak mandlerne og bland dem med havregryn, sukker og flydende margarine. Hæld kirsebærrene i en sigte over en skål. Mål 2 dl kirsebærlage af og smag den til med sukker. Opløs herefter majsstivelsen i lagen. Fordel kirsebærrene i 4 ovnfaste portionsforme eller et fad af passende størrelse og smuldr dejen over. Bag kagerne ved 225… Læs mere »

  • Løgpostej med mandler

    Hak løgene. Æbler med skræl på rives på råkostjernet. Svits løg og æbler i olie 4-5 minutter uden, at det tager særlig farve. Hak mandlerne. Rør mandler og havregryn i. Rør mælken i. Kog det sammen under omrøring et par minutter. Tag gryden fra varmen. Rør et æg i ad gangen. Rør sojasauce, salt og… Læs mere »

  • Risalamande med kirsebærsauce

    Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »

  • Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler

    Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene. Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs. Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.… Læs mere »

  • Sauteret kål med karrystegte æbler, vindruer og mandler

    Fjern kålens yderste blade, del kålen i kvarte på den lange led, skær stokken af og snit kålen. Varm halvdelen af olien på en pande og rist kålen i ca. 5 minutter, til den er mør og falder sammen. Tag kålen af varmen og læg den på et fad. Krydr med salt. Halvér æblerne, fjern… Læs mere »

  • Spidskålssalat med grønne asparges

    Pluk de yderste blade af kålen, del den i kvarte på den lange led, fjern stokken og snit kålen. Kom kålen i en gryde med vandet. Læg låg på og damp kålen ved svag varme i ca. 3 min., til den er faldet sammen og er mør, men stadig har bid. Hæld kålen til afdrypning i… Læs mere »