GIV LIV

Mandler

 • Kheer - risengrød med mandler og kardemomme

  Kheer – Risengrød med kardemomme

  Kheer Skyl de brune og de hvide ris hver for sig. Læg dem i hver sin skål med rigeligt vand og lad dem trække i 30 minutter. Sigt de brune ris og kog dem op med 2 dl vand. Lad dem småkoge under låg i 15 minutter. Sigt de hvide ris, bland dem med de… Læs mere »

 • Løgpostej med mandler

  Hak løgene. Æbler med skræl på rives på råkostjernet. Svits løg og æbler i olie 4-5 minutter uden, at det tager særlig farve. Hak mandlerne. Rør mandler og havregryn i. Rør mælken i. Kog det sammen under omrøring et par minutter. Tag gryden fra varmen. Rør et æg i ad gangen. Rør sojasauce, salt og… Læs mere »

 • Risalamande med kirsebærsauce

  Lidt godt i julen I anledning af julen har vi denne opskrift på risalamande baseret på en lækker opskrift. Portionerne er små (140 gram pr. portion). Kog risene op med vandet og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger igen. Brug evt. en træpalet som grydeske, da den kan… Læs mere »

 • Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler

  Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene. Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs. Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.… Læs mere »

 • Spidskålssalat med grønne asparges

  Pluk de yderste blade af kålen, del den i kvarte på den lange led, fjern stokken og snit kålen. Kom kålen i en gryde med vandet. Læg låg på og damp kålen ved svag varme i ca. 3 min., til den er faldet sammen og er mør, men stadig har bid. Hæld kålen til afdrypning i… Læs mere »

 • Biscotti med chokolade og mandler

  50 stk./16 personer Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft. Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien. Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser. Læg pølserne på en bageplade med bagepapir… Læs mere »

 • Chokolademoussekage med appelsinsyltede abrikoser

  1 kage svarer til 10 personer Hak chokoladen og smelt den i en skål over et vandbad. Pisk æggeblommerne med sukkeret til lyst skum. Pisk æggehviderne stive. Vend æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade. Vend derefter æggehviderne i massen. 1/3 af chokolademassen skal bruges til dejen og 2/3 skal bruges til pynt. Blend mandlerne fint. Bland dem… Læs mere »

 • Chokoladepastiller

  Ca. 30 stk. Smeltning og temperering af chokolade Hak chokoladen fint. Kom halvdelen af chokoladen i en skål. Smelt resten i en anden skål over vandbad til 48-50 grader – brug et termometer. Bland det meste af den smeltede chokolade i den usmeltede chokolade. Rør godt rundt, og lad chokoladen smelte sammen. Hvis al den… Læs mere »