Lammeragout Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde og brun kødet. Tilsæt løg og lad det stege et par minutter. Drys mel over og krydr med salt og peber. Vend godt rundt. Pres hvidløgene. Tilsæt presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø og hæld 2½ dl bouillon ved. Lad kødet simre ved svag varme… Læs mere »
Kebab Læg chana dal i blød i en skål med vand i ca. 1 time. Pil løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak løg, hvidløg og ingefær fint i en foodprocessor eller minihakker. Varm olien i en gryde og svits det ved medium varme i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra chana dal og vend… Læs mere »
Maraq Pil løg og skræl kartofler. Hak løgene groft eller i både. Skær tomater, kål og kartofler i store tern. Kog bouillonen op i en stor gryde. Kom alle grøntsager, kartofler og kød i bouillonen. Lad retten simre 40-50 minutter eller til kødet er mørt. Hak persillen groft og kom i suppen, og smag til… Læs mere »
Palak gosht Pil og hak løgene fint. Varm olien i en gryde og steg løgene til de er lysebrune. Tilsæt kødet og steg det med i 4-5 minutter ved høj varme. Pil hvidløgene og skræl ingefær. Knus begge dele i en morter eller minihakker eller riv dem fint. Hak tomaterne og bland dem i kødet… Læs mere »
Suugo Pil og hak løgene fint. Varm halvdelen af olien i en stor slip let pande og steg løgene under omrøring, til de bruner. Tilsæt resten af olien og kødet og steg det med, til det er brunt på alle sider. Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i små tern og steg dem med kødet 5-10 minutter.… Læs mere »
Sac kavurma Skær kødet i meget små tern. Varm olien på en stor slip let pande. Steg kødet ved middelhøj varme i ca. 30 minutter til kødet er brunet på alle sider. Pil løgene og hak dem groft, hak hvidløgene fint og skær peberfrugterne i små tern eller skiver. Vend dem med kødet og forsæt… Læs mere »
Baba ganoush Skyl auberginerne, og tør dem godt. Prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 grader i ca. 40 minutter, til de er rynkede og bløde. Afkøl auberginerne. Halvér auberginerne på langs, og skrab kødet ud. Kom auberginekødet i en blender sammen med presset hvidløg, tahin, krydderier, citronsaft og olivenolie, og blend… Læs mere »
Brun kødet på alle sider i olien i en gryde. Tilsæt hakket hvidløg og tomatpuré, og svits det med et øjeblik. Drys melet i, og rør det sammen med kødet. Dæk kødet lige akkurat med vand, kog det op, og lad det koge i 45 minutter. Kom kartoflerne i gryden, og lad dem koge med… Læs mere »
Hak løget. Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter. Tag krydderierne af panden, og knus dem i en morter eller kaffekværn. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og krydderier i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt kødet, og brun det ved god varme. Kom de hakkede tomater i gryden,… Læs mere »
Lammefrikadeller Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. Rør lammekød med salt. Finhak løget, og pres hvidløget. Rør løg, hvidløg og krydderier med kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. Varm olien på en… Læs mere »