GIV LIV

Lammekød

 • Grydestegt lammeculotte med skalotteløg og gulerodssalat

  Grydestegt lammeculotte med skalotteløg: Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon… Læs mere »

 • Kålrabipuré med lam

  Steg lammekødet i ovnen efter anvisning på emballagen. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kålrabien – det er nemmest at halvere den og derefter skrælle den med en skarp kniv, mens den ligger på skærefladen. Skær kålrabien i grove tern og kog den mør, ca. 20 min. med hvidløgsfeddene. Hæld grøntsagerne i et dørslag og lad dem dryppe… Læs mere »

 • Keftedes med ærte-tzatziki

  Rør kød og salt sammen. Rør vandet i. Skær peberfrugten i meget små tern. Rør peberfrugt, presset hvidløg, revet løg, spidskommen, peber og hakket persille i kødet. Form farsen til 12 aflange frikadeller. Farsen skal presses godt sammen. Varm olivenolien op på en pande og steg frikadellerne ca. 15-20 minutter. Vend dem flere gange undervejs.… Læs mere »

 • Lam tikka masala

  Lam tikka masala Rør yoghurten med 1 spsk. citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber og fintrevet ingefær og hvidløg. Vend kødet i yoghurten og lad det marinere i 2 timer eller natten over i køleskabet. Hak løget fint og svits det i olien i en gryde, til de er klare. Tag kødet op af marinaden… Læs mere »

 • Lammefrikadeller med bagte rodfrugter og tzatziki

  Lammefrikadeller Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. Rør lammekød med salt. Finhak løget, og pres hvidløget. Rør løg, hvidløg og krydderier med kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. Varm olien på en… Læs mere »

 • Lammegryde med abrikoser

  Opvarm olien i en gryde og svits karryen. Brun lammekødet i karryolien. Skær løgene i tern og hak hvidløget fint. Kom løg, hvidløg og mynte i gryden og svits det et par min. Krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon og yoghurt og lad det simre under låg i 45-60 minuter, til kødet er mørt.… Læs mere »

 • Lammegryde med kikærter og spinat

  Hak løget. Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter. Tag krydderierne af panden, og knus dem i en morter eller kaffekværn. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og krydderier i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt kødet, og brun det ved god varme. Kom de hakkede tomater i gryden,… Læs mere »

 • Lammekoteletter med tzatziki og stegte grønsager

  Riv agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg agurkeskiverne i et dørslag, drys salt over og lad dem trække ca. 15 minutter. Rør græsk yoghurt med finthakket hvidløg. Vrid agurkeskiverne fri for vand og vend dem i yoghurten. Smag til med salt og peber. Del squashene på langs og skær dem i 2 cm… Læs mere »

 • Lammeschnitzler med græske kartofler og salat med stegte tomater

  Fetakartofler Kog kartoflerne møre. Hak persille eller oregano. Hak de grønne oliven groft og hak hvidløget fint. Lad de kogte kartofler dryppe af og bred dem ud på et fad. Drys oliven, krydderurt og hvidløg over kartoflerne og smuldr fetaen på toppen. Salat med stegte tomater Skyl og tør salaten og bræk den i store… Læs mere »

 • Lammespyd med grillede grønsager og blomkåls-couscous

  Lammespyd Kom lammemørbrad i en frysepose med citronsaft, rosmarin og presset hvidløg. Lad kødet marinere i ca. 1 time. Grillede grønsager Skær peberfrugterne i tykke strimler. Skær aubergine og courgette i skiver. Skær løget i både. Vend forsigtigt grønsagerne med olien. Grill grønsagerne til de er møre og får farve. Vend de grillede grønsager med basilikum, og krydr med… Læs mere »