GIV LIV

Kolde supper

  • Agurkesuppe med røget laks og rugbrødschips

    Agurkesuppe Skær agurkerne i tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær brødet i tern. Kom agurker, chili, brød, presset hvidløg og eddike i en blender, og blend det til en ensartet konsistens. Justér konsistensen med cremefraiche og bouillon. Rugbrødschips Skær brødet i tynde skiver. Pensl brødet med olien, og rist det… Læs mere »

  • Blomkåls-gazpacho med brødcroutoner

    Blomkåls-gazpacho Del blomkålen i små buketter. Tag ca. ¼ fra og gem dem til senere. Skær det yderste af agurken i brede strimler med en tyndskræller. Gem dem til senere. Skær resten af agurken i små tern. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehuset, og skær æblet i små tern. Damp blomkål i halvdelen af bouillonen,… Læs mere »

  • Kold aspargessuppe

    Snit løgene fint og sauter dem i olien i en rustfri stålgryde, til de bliver klare og uden de tager farve. Skyl aspargesene, skær hovederne af dem og stil dem til side. Skær de hovedløse asparges i grove stykker. Kom dem i gryden og tilsæt bouillonen. Kog aspargesene meget møre, ca. 15 minutter. Blend eller purer… Læs mere »

  • Kold blåbærsuppe med citronyoghurtis

    Pres saften af citronen. Bring blåbær, vand og citronsaft i kog og kog det i ca. 10 minutter ved svag varme under låg, til blåbærrene springer. Lad det køle af. Kom det hele i en foodprocessor eller blender og kør, til det er helt glat. Sigt suppen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt det… Læs mere »

  • Ærtesuppe med rejer

    Ærtesuppe Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller… Læs mere »