GIV LIV

Æggeretter

Æggeretter

  • Røræg med purløg

    Slankemorgenmad til 2 personer Røræg Pisk æg og vand sammen og krydr blandingen med salt og friskkværnet peber. Varm margarinen på en lille slip let-pande og hæld æggeblandingen på. Lad blandingen stivne let ved middel varme. Rør i blandingen. Den er færdig, når den er stivnet, men stadig lidt fugtig. Drys purløg over. TIP Røræg… Læs mere »

  • Salat med torsk, æg og sennepssauce

    Salat Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af. Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr… Læs mere »

  • Æg i cocotte med kartofler og spinat

    Skyl spinaten og slyng den tør. Skær tomaterne i både. Skær kartoflerne i skiver. Fordel kartofler, spinat og tomater i fire små cocotter eller ildfaste skåle. Spinaten fylder meget, men falder sammen under bagning. Slå æggene ud, et i hver cocotte, krydr med salt og peber og vend det forsigtigt rundt med en gaffel. Sæt… Læs mere »

  • Æggekage

    Steg baconen sprød på en pande uden fedtstof og lad de stegte baconskiver dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af stegefedtet væk, men lad ca. 1 tsk være tilbage på panden. Skær kartoflerne i tykke skiver og svits dem på panden et par min. Rør æg, kartoffelmel, mælk, salt og peber sammen… Læs mere »

  • Æggekage med kartofler, spinat og tomat

    Æggekage Skær løgene i smalle både, og svits dem i olien på en pande, til de er klare. Skær kartoflerne i store tern, og steg dem med løgene i et par minutter. Tilsæt spinat, og svits den med, til den er faldet helt sammen. Halvér tomaterne, og vend dem med de andre grøntsager. Pisk mælken… Læs mere »

  • Æggekage med kylling, bacon og sprøde grønsager

    Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Læg baconen til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Kog kyllingekødet i ca. 20 minutter, til det er godt mørt. Findel den med en gaffel. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet, så kyllingen forbliver saftig. Sprøde… Læs mere »