GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Kartoffelsalat med rejer

    Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver. Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Grøn curry med rejer

    Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op. Varm resten af olien… Læs mere »

  • Torskelasagne med spinat og friske tomater

    Torskelasagne med spinat og friske tomater Skær fisken i mundrette stykker. Skær tomaterne i skiver. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl spinaten. Slyng den tør. Varm olien i en gryde, og brun løg med hvidløg i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Krydr med salt og peber. Bechamelsauce Rør… Læs mere »

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »

  • Sojabagt laks med sprød salat

    Sprød salat Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ’popper’. Lad dem køle af. Skræl gulerod og glaskål. Skrub ræddikerne grundigt. Skær alle grønsagerne i tynde strimler. Hak ingefæren fint. Rør ca. 2 spsk. lage fra ingefærrene sammen med olien. Vend grønsager, ingefær og sesamfrø med dressing. Smag evt. til med lidt… Læs mere »

  • Grillet laks med melonsalat

    Melonsalat Skær melonerne i mundrette stykker. Riv skallen fint af citronen, og gem den til laksen. Pres saften af citronen. Hæld halvdelen over melonen og gem resten af til laksen. Pluk bladene af basilikummen og drys over melonsalaten. Grillet laks Pensl laksen med olie, og grill den på grill eller grillpande, ca. 3 minutter på… Læs mere »

  • Grillede rødspætter med bønner og krydderurtedressing

    Grillede rødspætter Rens rødspætterne, og dyp dem tørre med køkkenrulle. Pensl dem med olie. Læg dem på en varm grill. Brug gerne grillnet, så fisken ikke hænger i. Krydr med salt og peber. Grill fisken ca. 5 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke de er. Krydderurtedressing Skyl dild og purløg. Pluk dilden og… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »