GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltede rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry,… Læs mere »

  • Skindstegt makrel med bulgursalat

    Bulgursalat Kog bulgur som angivet på emballagen. Nip bønnerne og damp dem i 3 minutter. Afkøl dem under koldt vand og afdryp dem. Skær peberfrugter og agurk i små tern. Hak løget fint. Hak krydderurterne og vend dem med kogt bulgur, bønner, peberfrugter, agurk, løg og rosiner. Makrel Fjern eventuelle ben fra makrelfileterne med en… Læs mere »

  • Skrubbe med sennepskartofler og gulerodssalat med kørvel

    Sennepskartofler Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget fint. Kog bouillonen op. Pisk sennep, sukker og eddike i bouillonen. Vend forsigtigt kartofler og løg i den varme bouillon, og smag sennepskartoflerne til med salt og peber. Skyl og tør salaten. Anret… Læs mere »

  • Smørrebrød med sild og porrecreme

    Marinerede sild Klip sildene over på midten, og klip finnerne af. Skær hver filet i 3 skiver på skrå, og læg dem i et fad. Skær løget i skiver. Kog eddike, sukker, salt og peber op i en gryde. Kom løgskiverne i lagen og kog et par minutter, og hæld lagen over sildene. Sildene er… Læs mere »

  • Soja-gravad laks med nudelsalat

    Sojagravad laks Fjern ben fra laksefileten, men lad skindet blive på. Læg laksen i et fad eller i en plastikboks med skindsiden nedad. Drys koriander over fisken. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med muscovadosukker eller farin og fordel blandingen over fisken. Dryp forsigtigt med sojasauce, så sukkerlaget ikke glider af. Lad laksen trække i… Læs mere »

  • Sojabagt laks med sprød salat

    Sprød salat Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ’popper’. Lad dem køle af. Skræl gulerod og glaskål. Skrub ræddikerne grundigt. Skær alle grønsagerne i tynde strimler. Hak ingefæren fint. Rør ca. 2 spsk. lage fra ingefærrene sammen med olien. Vend grønsager, ingefær og sesamfrø med dressing. Smag evt. til med lidt… Læs mere »

  • Sort rissalat med æg og tun

    Kog risene efter anvisningen på emballagen, skyl dem og dryp dem godt af i en sigte. Kog æggene smilende, cirka 7 minutter, pil dem og del dem i halve. Halvér peberfrugterne, læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og sæt dem under ovnens grill, til de får sorte pletter. Læg dem i en skål… Læs mere »

  • Sprød crudité med laksemousse og brødchips

    Skær brødet i tynde skiver og rist det i ovnen til det er gyldent. Skær agurk i stave. Fjern top og bund af blegselleri og skær igennem på langs. Knæk den nederst træede ende af aspargesene og damp dem i ca. 2 minutter. Hak løget fint. Del laksen i flager. Vend forsigtigt laks med creme… Læs mere »

  • Stegt laks med wokgrønt og hoisinsauce

    Wokgrønt Kog nudlerne og afdryp. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Skær peberfrugt i strimler. Varm olien i en wok og steg karrypasta med presset hvidløg, ingefær, kål, gulerødder og peberfrugt et par minutter, til kålen er mør, men stadig har bid. Tilsæt nudler og vend godt sammen. Smag til med… Læs mere »