GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Sort rissalat med æg og tun

    Kog risene efter anvisningen på emballagen, skyl dem og dryp dem godt af i en sigte. Kog æggene smilende, cirka 7 minutter, pil dem og del dem i halve. Halvér peberfrugterne, læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir, og sæt dem under ovnens grill, til de får sorte pletter. Læg dem i en skål… Læs mere »

  • Lakse-pariserbøf med sprød peberrodskål

    Sprød peberrodskål Snit kålen fint. Rør mayonnaisen sammen med citronsaft og peberrod. Vend kålen i dressingen, og smag til med salt, peber, og eventuelt mere peberrod og citron. Laksebøffer Hak laksekødet fint med en kniv. Form 4 bøffer på størrelse med rugbrødet, og hak dem let på overfladen. Steg bøfferne i olien på en pande,… Læs mere »

  • Stegt torsk med dampet spidskål og rugbrødscrust

    Rugbrødscrust Skær baconen i små tern, og steg dem på en pande, til de begynder at brune. Smuldr rugbrødet helt fint mellem fingrene og bland det med baconen på panden. Fortsæt med at stege blandingen til rugbrødet er mørkebrunt. Hæld crusten over på en tallerken. Forårsløgcreme Snit forårsløgene fint. Tag lidt fra til pynt og… Læs mere »

  • Laksesalat med croutoner

    Salat Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep.… Læs mere »

  • Thaifiskeret med kokosmælk

    Snit løgene. Kom bouillon, currypasta og løg i en gryde og kog det op. Kom majsstivelse udrørt i kokosmælk i. Tilsæt fishsauce, sukker, limesaft og friskrevet ingefær. Kog det op under omrøring. Kom fisk skåret i 3×3 cm stykker i retten og kog det forsigtigt op. Lad den småkoge ca. 3-4 minutter. Kom retten i… Læs mere »

  • Fiskefrikassé

    Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stor bredbundet gryde og svits løgene et øjeblik. Tilsæt hvidvin og lad den koge ind til halvdelen. Tilsæt fiskebouillon og bring den i kog. Rør hvedemel ud i koldt vand og hæld det i den kogende væske i en tynd stråle. Kog saucen igennem i… Læs mere »

  • Fiskekrebinetter med rødbedesalat

    Kog rødbeder i ca. 1 time til de er møre. Hæld rigeligt koldt vand over dem og ”smut” dem. Skær enderne af de kogte rødbeder og riv dem groft. Rør yoghurt i de revne rødbeder, når de er kølet lidt af, og smag til med peberrod, salt og peber. Hak fisken groft med lidt salt… Læs mere »

  • Appelsinbagt laks med granatæbler, mynte og glaskålssalat

    Appelsinbagt laks Læg laksebøfferne med mellemrum i et ildfast fad. Drys laksen med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af 1 appelsin, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter. Granatæbledrys… Læs mere »

  • Fiskeruller med parmaskinke og ratatouille

    Ratatouille: Tænd ovnen på 200 grader. Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykker. Vend grønsagerne med olie og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr grønsagerne med salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. Tilsæt frisk timian. Fiskeruller: Hak persillen og rør den… Læs mere »

  • Bagte kartofler med torskerognsdressing

    Bagte kartofler Skrub kartoflerne godt og læg dem på en bageplade. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Prik i dem med en lille spids kniv og mærk, om de er møre og bag dem eventuelt længere, hvis de stadig er hårde i midten.… Læs mere »