GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • En slags brændende kærlighed med grønkål og røget torsk

    Mos Skræl kartofler og selleri, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Rib grønkålen, og skyl den grundigt. Kog grønkålen i letsaltet vand uden låg, til den er mør. Hæld vandet fra, og blend grønkålen til en fin puré. Hæld kogevandet fra kartofler og selleri, og… Læs mere »

  • Torsk i tomatsauce med grønkål, kapers og blød polenta

    Torsk i tomatsauce Skær auberginen i små tern. Hak løget. Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med varmerøget laks, porre, feta og birkes

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog til, de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i kvarte på langs. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Nip bønnerne. Kog porrer og bønner i ca. 2 minutter, og afdryp. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skyl løvstikke, og… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med rejer

    Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver. Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne… Læs mere »

  • Lakseruller på toast

    Knæk den nederst træede ende af aspargesene. Damp asparges i 2 minutter og afdryp. Skær hver asparges i to dele. Rens forårsløg og skær i lange stimler på ca. 6 cm. Skær agurken i stave. Skyl salaten og afdryp. Læg en skive laks på et skærebræt. Læg lidt asparges, forårsløg og agurk på laksen, og… Læs mere »

  • Grøn curry med rejer

    Pil skallerne af rejerne. Skær svampene i skiver. Skær kinakålen i brede strimler. Skær forårsløgene i stykker på 2-3 cm, også den grønne ende. Hak hvidløget fint. Varm 1 spsk. olie op i en wok eller stor pande, og steg rejerne, til de er røde på begge sider. Tag dem op. Varm resten af olien… Læs mere »

  • Torskelasagne med spinat og friske tomater

    Torskelasagne med spinat og friske tomater Skær fisken i mundrette stykker. Skær tomaterne i skiver. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl spinaten. Slyng den tør. Varm olien i en gryde, og brun løg med hvidløg i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Krydr med salt og peber. Bechamelsauce Rør… Læs mere »

  • Hvid fisk i grøn sauce

    Sauce Rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Skyl broccolien, og del den i blomst og stilke. Del 175 g af blomsten i små buketter til fyld, og stil dem til side. Skær stilkene og resten af blomsten i små stykker. Læg porrer og broccolistilke og -blomst i en gryde, og dæk det med… Læs mere »

  • Bagt laks med fennikel og julesalat med dadler og granatæbler

    Bagte jordskokker og kartofler Skrub jordskokkerne med en grønsagsbørste. Del eventuelt kartofler eller jordskokker i mindre stykker, så de alle har nogenlunde samme størrelse. Bland jordskokker og kartofler på en bageplade med bagepapir, og vend begge dele godt med olien. Bag dem i ca. 30 minutter i ovnen ved 200 grader, til de er lysebrune… Læs mere »

  • Sojabagt laks med sprød salat

    Sprød salat Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ’popper’. Lad dem køle af. Skræl gulerod og glaskål. Skrub ræddikerne grundigt. Skær alle grønsagerne i tynde strimler. Hak ingefæren fint. Rør ca. 2 spsk. lage fra ingefærrene sammen med olien. Vend grønsager, ingefær og sesamfrø med dressing. Smag evt. til med lidt… Læs mere »