Forside > Sundhed > Opskrifter > Bagt kartoffel med oksekødfyld
Aftensmad

Bagt kartoffel med oksekødfyld

Ingredienser

4 Personer

Bagt kartoffel

  • 4 store bagekartofler

Oksekødfyld

  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket oksekød, højst 8 %
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 stor dåse tomatpuré, 140 g
  • salt og peber

Tilbehør

  • 2 hjertesalat
  • 1 peberfrugt
  • 250 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 1 dl cremefraiche 6 %

Del og print opskriften

Tilberedning

Bagt kartoffel
Vask kartoflerne, og tør dem godt. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel, og pak dem ind i stanniol. Bag kartoflerne ved 200 grader i ca. 1 time.

Oksekødfyld
Hak løget. Varm olien i en gryde, og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og tomatpuré, og lad det simre ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Skyl salaten. Skær peberfrugten i tern og cherrytomater i kvarter. Skær agurken i skiver på skrå.

Servér de bagte kartofler med salat, kødfyld, peberfrugter, tomater, agurk og creme fraiche.

Frugt og grønt*

Ca. 225 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1800 KJ
(430 kcal)

Kulhydrat

54 g

Fedt

12 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet