GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Salat med torsk, æg og sennepssauce

    Salat Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af. Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr… Læs mere »

  • Hornfiskeruller med blomkålstimbaler og dildsky

    Blomkålstimbale Skær blomkål, både buketter og stok, i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem med vand, og kog dem møre uden salt. Hæld vandet fra, og blend blomkålen. Rør blomkålscremen med æg og mel, og krydr med salt og peber. Smør formene med lidt olie, og ryst dem med rasp. Fordel blomkålsdejen… Læs mere »

  • Sildesalat med karry, bønner og kartoffel

    Skær kartoflerne i små tern. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Køl bønnerne af under koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Skær bønnerne i 2 cm længde. Halvér chilien, fjern kernerne og hak den fint. Hak persillen og hak løget fint. Rør skyr med karry,… Læs mere »

  • Hverdagspasta med kål og laks

    Del broccolien i mindre buketter. Skær bunden af rosenkålen og fjern de yderste blade. Snit rosenkålen fint. Skær laksen i strimler, og hak dilden. Kom broccoli og rosenkål i en gryde med vand og damp det i ca. 5 minutter. Kassér vandet og afdryp kålen. Kom bouillon og 3 dl mælk i en gryde og… Læs mere »

  • Skindstegt makrel med bulgursalat

    Bulgursalat Kog bulgur som angivet på emballagen. Nip bønnerne og damp dem i 3 minutter. Afkøl dem under koldt vand og afdryp dem. Skær peberfrugter og agurk i små tern. Hak løget fint. Hak krydderurterne og vend dem med kogt bulgur, bønner, peberfrugter, agurk, løg og rosiner. Makrel Fjern eventuelle ben fra makrelfileterne med en… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stegt laks

    Skrub jordskokkerne, og skær dem i skiver på 3-4 mm. Steg jordskokkerne i olie i en stor gryde i 5 minutter, de må godt få lidt farve. Dryp med citronsaft, krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen. Vend rucola og edamame bønner i jordskokkerne lige inden servering. Skær laksen i 4 stykker.… Læs mere »

  • Skrubbe med sennepskartofler og gulerodssalat med kørvel

    Sennepskartofler Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget fint. Kog bouillonen op. Pisk sennep, sukker og eddike i bouillonen. Vend forsigtigt kartofler og løg i den varme bouillon, og smag sennepskartoflerne til med salt og peber. Skyl og tør salaten. Anret… Læs mere »

  • Jordskoksuppe

    Rens porrerne og skær den hvide del i tynde skiver. Gem den grønne del til en anden gang. Hak hvidløget. Varm olien op i en gryde og svits porre, hvidløg og ingefær i olien til det bliver klart. Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden. Tilsæt bouillon, så den… Læs mere »

  • Soja-gravad laks med nudelsalat

    Sojagravad laks Fjern ben fra laksefileten, men lad skindet blive på. Læg laksen i et fad eller i en plastikboks med skindsiden nedad. Drys koriander over fisken. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med muscovadosukker eller farin og fordel blandingen over fisken. Dryp forsigtigt med sojasauce, så sukkerlaget ikke glider af. Lad laksen trække i… Læs mere »

  • Laks på spyd med tabbouleh og raita

    Tabbouleh Kog perlebyggen som angivet på emballagen og afdryp den. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skyl persille og mynte og hak krydderurterne fint. Tag lidt af mynten fra til raita. Skær peberfrugterne i små tern. Skær tomaterne i kvarte. Vend perlebyggen med krydderurterne, presset hvidløg og grøntsager. Smag tabboulehen med salt… Læs mere »