GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Sojabagt laks med sprød salat

    Sprød salat Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og ’popper’. Lad dem køle af. Skræl gulerod og glaskål. Skrub ræddikerne grundigt. Skær alle grønsagerne i tynde strimler. Hak ingefæren fint. Rør ca. 2 spsk. lage fra ingefærrene sammen med olien. Vend grønsager, ingefær og sesamfrø med dressing. Smag evt. til med lidt… Læs mere »

  • Grillet laks med melonsalat

    Melonsalat Skær melonerne i mundrette stykker. Riv skallen fint af citronen, og gem den til laksen. Pres saften af citronen. Hæld halvdelen over melonen og gem resten af til laksen. Pluk bladene af basilikummen og drys over melonsalaten. Grillet laks Pensl laksen med olie, og grill den på grill eller grillpande, ca. 3 minutter på… Læs mere »

  • Grillede rødspætter med bønner og krydderurtedressing

    Grillede rødspætter Rens rødspætterne, og dyp dem tørre med køkkenrulle. Pensl dem med olie. Læg dem på en varm grill. Brug gerne grillnet, så fisken ikke hænger i. Krydr med salt og peber. Grill fisken ca. 5 minutter på hver side, afhængigt af hvor tykke de er. Krydderurtedressing Skyl dild og purløg. Pluk dilden og… Læs mere »

  • Påskesalat med æg og sild

    Marmorerede æg Kog æggene til de er hårdkogte, og lad dem køle af. Riv rødbeden, og kog den op med vand og eddike. Lad lagen køle af. Knæk skallen på æggene, som skulle du til at pille dem, men læg dem i stedet sammen med lagen i en frysepose. Luk luften ud af posen, og… Læs mere »

  • Stegt laks med wokgrønt og hoisinsauce

    Wokgrønt Kog nudlerne og afdryp. Snit kålen fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler. Skær peberfrugt i strimler. Varm olien i en wok og steg karrypasta med presset hvidløg, ingefær, kål, gulerødder og peberfrugt et par minutter, til kålen er mør, men stadig har bid. Tilsæt nudler og vend godt sammen. Smag til med… Læs mere »

  • Jordskokpandekager med stenbiderrogn

    Jordskokpandekager Skræl jordskokkerne, og riv dem groft. Pisk æg, mel, mælk og salt sammen, og rør jordskokkerne i dejen. Varm en lille slip let-pande op og pensl lidt olie på panden. Bred ¼ af dejen ud på panden, og bag den ved middelhøj varme i 3-4 minutter, til den er gyldenbrun. Vend den om, og… Læs mere »

  • Teriyaki-kylling med grønsagsnudler

    Teriyaki-kylling Rør Teriyaki-sauce, ingefær, presset hvidløg og limesaft, og hæld marinaden over kyllingen. Lad kyllingen marinere, mens grønsagerne klargøres. Varm olien på en pande, og steg kylling og marinade ca. 5 minutter ved god varme, til den er mør. Grønsagsnudler Skær porre og gulerødder i strimler. Hak grønkålen groft. Kog grønsagerne i letsaltet vand i… Læs mere »

  • Club salad nicoise

    Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker og kram den godt. Nip bønnerne og damp dem. Skær agurk i tændstiktynde strimler – fx med en julienneskræller. Snit peberfrugten. Kog æggene og skær i kvarte. Afdryp tunen og rør med yoghurt, mayonnaise, sennep, kapers og hakket dild. Smag til med salt og peber. Rist… Læs mere »

  • Kuller med ribs-salsa og kartoffelgryde med svampe og spinat

    Ribs-salsa Rib ribsene. Flæk chilien, skrab kerner væk og hak den fint. Rør ribsene med honning og chili med en gaffel, så lidt af ribsene brister. Kartoffelgryde med svampe og spinat Skær kartoflerne i ½ cm tykke skiver. Skær eventuelt svampene i lidt mindre stykker. Hak løgene, og svits dem i olien i en stor… Læs mere »

  • Appelsindampet hornfisk og spinat med pinjekerner og rosiner

    Spinat med pinjekerner og rosiner Pluk eventuelle grove stilke af spinaten. Skyl spinaten grundigt i koldt vand og lad den dryppe af i en sigte. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter. Gem dem til senere. Varm olien op i en stor gryde, tilsæt spinaten og steg den under omrøring,… Læs mere »