GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Stegte sild med kålstuvning og rosenkål

    Kålstuvning Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet. Snit kålen helt fint. Skræl gulerødderne og skær i små tern. Rens porren og skær i skiver. Kog kål, gulerødder og porre i lidt vand, så det kun lige dækker i ca. 3 minutter og afdryp. Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm mælken… Læs mere »

  • Sild i rødløg med rødbedepuré

    Sild i rødløg Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2… Læs mere »

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltede rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »

  • Laks dampet på ris med japansk salat

    Laks dampet på ris Kom ris, vand og salt i en pande, og kog op. Lad risene koge 20 minutter ved svag varme under låg. Skær laksen i 4 ens stykker, og vend dem i sojasauce, og lad dem trække på en tallerken, mens risen koger. Læg laksen oven på risene, og læg låget hurtigt… Læs mere »

  • Bagte kartofler med stenbiderrogn dressing og salat

    Bagte kartofler Skær et kryds i hver kartoffel, læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 1 time ved 200 grader. Prik i dem med en spids kniv, og mærk om de er møre. Bag dem længere, hvis de ikke er færdige. Stenbiderrogn dressing Rør den syrnede fløde med stenbiderrogn, finthakket rødløg og… Læs mere »

  • One pot torsk i tomat med perlebyg og kål

    Tænd ovnen på 200 grader. Skær fennikel i tern. Hak grønkålen. Hak løget, og pres hvidløget. Varm olien i en pande med tilhørende låg, som tåler at komme i ovnen. Svits løg og hvidløg, og tilsæt dernæst fennikel, kål og timian, og steg yderligere et par minutter. Kom cherrytomater på panden og vend rundt. Skær… Læs mere »

  • Jordskoksalat med stenbiderrogn

    Skur jordskokkerne grundigt. Skær dem i ½ cm tykke skiver, og kog dem i en gryde letsaltet vand i 2-3 minutter, eller til de er møre, men stadig med et godt bid. Lad dem køle af under koldt vand og dryppe af i en sigte. Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i… Læs mere »

  • En slags brændende kærlighed med grønkål og røget torsk

    Mos Skræl kartofler og selleri, og skær dem i store tern. Kog dem i usaltet vand, til de er helt møre. Rib grønkålen, og skyl den grundigt. Kog grønkålen i letsaltet vand uden låg, til den er mør. Hæld vandet fra, og blend grønkålen til en fin puré. Hæld kogevandet fra kartofler og selleri, og… Læs mere »

  • Torsk i tomatsauce med grønkål, kapers og blød polenta

    Torsk i tomatsauce Skær auberginen i små tern. Hak løget. Varm olien på en pande, og svits løg, presset hvidløg og aubergine heri. Tilsæt hakkede tomater, eddike og sukker, og lad saucen simre i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber. Rib grønkålen, og hak den fint. Kom grønkålen i saucen, og lad den… Læs mere »

  • Kartoffelsalat med varmerøget laks, porre, feta og birkes

    Kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog til, de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i kvarte på langs. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Nip bønnerne. Kog porrer og bønner i ca. 2 minutter, og afdryp. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skyl løvstikke, og… Læs mere »