GIV LIV

Fisk og skaldyr

  • Rissalat med grillede kæmperejer

    Kog risen efter anvisning på emballagen og lad den køle af. Kog balsamico´en ind til halvdelen ved svag varme og lad den køle af. Skær peberfrugterne i kvarte og fjern frøene. Grill peberfrugterne i ovnen med skindet opad til det bliver sort. Kom de grillede peberfrugter i en plasticpose. Gnid det sorte skind af, når… Læs mere »

  • Rugpizza med jordskokker og rejer

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Fyld Rul dejen ud til to store cirkler, og læg… Læs mere »

  • Rødspætte med rejesauce og spidskål

    Rejesauce Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Kog saucen op under omrøring. Lad saucen simre ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt rejer og hakket dild lige inden servering, og smag til med peber og eventuelt salt. Stegt rødspætte Vend rødspætterne i det grove mel. Varm en lille smule af olien op på to slip… Læs mere »

  • Rødspætter med sprød fennikel og kold persillesovs

    Rødspætteruller Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne med sennep og hakket dild. Rul fileterne sammen. Læg rødspætterullerne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber, og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter. Sprød fennikel Skær… Læs mere »

  • Røget laks med peberrodscreme

    Peberrodscreme Rør skyr med mayonnaise og friskrevet peberrod. Smag cremen til med salt og peber. Røget laks Skær laksen i 8 eller 16 stykker og rul den sammen. Rist rugbrødet på begge sider, og skær det i halve eller kvarte. Top brødet med peberrodscreme og anret laksen ovenpå. Pynt med dild og krydr med salt… Læs mere »

  • Salat med torsk, æg og sennepssauce

    Salat Skræl rødbederne, og skær dem i både eller store tern. Kog rødbederne i letsaltet vand, til de er møre, men med lidt bid, ca. 10 minutter. Hæld vandet fra, og lad rødbederne køle af. Skyl spinaten grundigt, og tør den. Varm olien i en stor gryde, og svits spinaten, til den falder sammen. Krydr… Læs mere »

  • Salattacos med torskerilette og agurk

    Krydr torsken med salt og peber og pres citronsaft over. Kom den i et ovnfast fad med bagepapir, og bag den i ovnen ved 170 grader i ca. 12 minutter. Afkøl fisken, inden den forsigtigt deles i flager. Pil og hak løget fint. Klip purløg. Rør skyr med mayonnaise, løg, kapers og purløg og smag… Læs mere »

  • Sild i rødløg med rødbedepuré

    Sild i rødløg Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2… Læs mere »

  • Sild med urtecreme

    Hak løget. Snit radiserne. Rør creme fraiche med mayonnaise, hakket rødløg, radiser, klippet purløg, hakket dild og salt. Smag dressingen til med peber. Skær sildene i mundrette stykker. Skær agurken i lange strimler med en kartoffelskræller. Fordel sild, urtecreme og agurk på rugbrødet. Top med karse.

  • Sild med æblesalat og råsyltede rødløg

    Råsyltet rødløg Skær løgene i tynde ringe fx på et mandolinjern. Rør eddike med honning og vand og hæld over løgene. Kram løgene godt. Æblesalat Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Vend æbler med citronsaft og chili. Hak koriander fint… Læs mere »